تاریخ: ۱۴ آذر ۱۴۰۲ ، ساعت ۰۰:۵۴
بازدید: ۱۰۵
کد خبر: ۳۲۶۲۴۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
تحلیلگران تغییر روند بازار سرمایه را نوید دادند

شروط رسیدن به شاخص سه‌میلیونی

شروط رسیدن به شاخص سه‌میلیونی
‌می‌متالز - ارزش معاملات بازار سرمایه در روز‌های اخیر رشد قابل‌توجهی داشته و این رشد همراه با ورود نقدینگی اشخاص حقیقی به بازار بوده‌است.

به گزارش می‌متالز، این مساله می‌تواند به رشد بازار و همچنین سطوح قیمت‌ها مخصوصا ابتدا در شاخص‌سازان کمک کند، اما ماندگاری رشد سطوح قیمتی نیازمند تداوم ورود نقدینگی و افزایش ارزش معاملات است و اگر این اتفاق بیفتد شاهد رشد پرقدرتی در بازار سرمایه خواهیم بود، رشدی که به اعتقاد برخی از کارشناسان می‌تواند شاخص‌کل را تا سطح سه‌میلیون واحدی تا پایان سال رشد دهد، اما در غیر‌این‌صورت نیز روند صعودی آغاز شده به‌زعم کارشناسان اگرچه با نوساناتی، اما تداوم خواهد داشت و دست‌کم رشد تا کانال دو‌میلیون و ۵۰۰‌هزار‌واحدی برای شاخص‌کل مسجل است.

مسیر رو به بالا، اما پرفراز و نشیب

حسن حسین‌نیا، تحلیلگر بازار سرمایه با بیان اینکه چنانچه در ادامه شاهد تصمیمات مخربی از سوی سیاستگذار نبوده و از طرف دیگر عرضه‌های سنگین از جانب حقوقی‌ها نباشیم، روز‌های خوشی پیش‌روی بورس است، گفت: اگر در بررسی لایحه بودجه‌۱۴۰۳ نیز مسائل مرتبط با تجدید ارزیابی دارایی‌ها در صحن مجلس مطرح شود، همزمانی این موضوع با جلسه اخیر سازمان بورس با شرکت‌های بزرگ در اثرگذاری مثبت این موضوع بر بازار موثر خواهد بود و رکورد خوبی را برای رشد شاخص‌ها و المان‌های بازار سرمایه ثبت می‌کند. وی ادامه داد: چنانچه بحث ۵ساله برای معافیت تجدید ارزیابی‌ها لحاظ نشود و به‌خصوص برای خودرویی‌ها به‌عنوان یکی از لیدر‌های مهم بورسی در این مساله پیشنهاد‌هایی درنظر گرفته شود، شاخص‌کل می‌تواند به سطوح بالای ۳میلیون‌واحدی تا پایان سال نیز دست پیدا کند، اما چنانچه این مساله برای این صنعت درنظر گرفته نشود احتمالا شاخص‌کل به محدوده دو‌میلیون و ۵۰۰ تا ۶۰۰‌هزار واحد تا پایان سال دست پیدا کند. حسین‌نیا اظهار کرد: باید درنظر داشت که تجدید ارزیابی دارایی‌ها و فرآیند‌های آن پروسه زمان‌بری است و قطعا خبر‌های مرتبط با آن و شرکت‌هایی که در این‌خصوص شفاف‌سازی خواهند کرد، بر روند بازار تاثیر خواهد گذاشت و به‌صورت روزانه شاهد نوساناتی در بازار هستیم، اما این موضوع به‌طور کلی زمان‌بر است و احتمالا بین ۶ ماه تا یک سال طول می‌کشد، اما نقطه کنونی شروعی برای روند صعودی پایدار در بازار سرمایه است و اگر پیشنهاد‌های خوبی به صنعت خودرو که حکم لیدری در بازار دارد داده شود، این رشد بسیار قابل‌توجه خواهد بود. این تحلیلگر یادآور شد که دوشنبه عرضه‌ها در برخی از نماد‌های بزرگ مانند فولاد توسط حقوقی‌ها رشد چشمگیری داشت و به‌نظر می‌رسد در زمان فعلی که هنوز در ابتدای روند هستیم و رشد نقدینگی در حدی نیست که بتواند بازار سرمایه را پوشش دهد، تداوم این عرضه‌ها بازار را نوسانی کند. از طرفی با توجه به افزایش عرضه‌ها در ساعات پایانی بازار، احتمالا شروع بازار در روز جاری با فشار عرضه همراه است، اما در اواسط بازار روند بهبود می‌یابد. در عین‌حال امروز بررسی لایحه بودجه در صحن علنی مجلس را نیز در پیش داریم و اخبار مرتبط با آن می‌تواند بر کلیت بازار تاثیر بگذارد.

پرقدرت در مسیر صعود

نیما میرزایی، تحلیلگر بازار سرمایه نیز گفت: با تلاش‌های دولت و تمرکز شدیدی که بانک‌مرکزی بر کنترل تورم داشته، تمام بازار‌های دارایی‌محور در رکود سنگین فرو رفتند و بازار سرمایه نیز از این موضوع بی‌نصیب نبوده‌است، اما با توجه به جاماندگی چند‌ساله بازار سرمایه نسبت به رقبا که در یک سال‌اخیر به حداکثر اختلاف خود رسید و همچنین اتفاق‌هایی که در اردیبهشت شاهد آن بودیم، بازار سرمایه مجددا در وضعیت بی‌ثبات و نزولی قرارگرفت که این بازار را از ارزندگی خود دور کرد. وی ادامه داد: با اتفاقات مربوط به افزایش شدید قیمت گاز و همچنین سیاست‌های انقباضی بانک‌مرکزی درخصوص نرخ ارز و نرخ بهره که بیشترین تاثیر را بر بازار سرمایه داشت، شاهد طولانی‌شدن رکود عمیق بازار سرمایه مخصوصا در سال‌جاری بودیم و این باعث شد بورس بخش عمده‌ای از رشد‌های خود در سه سال‌اخیر را پس بدهد، بنابراین در بعد داخلی می‌توان گفت دولت و زیرمجموعه‌های آن بیشترین تاثیر را بر عدم‌رونق گرفتن بازار سرمایه به‌رغم ارزندگی داشتند. این تحلیلگر بازار سرمایه گفت: در شهریور بازار آماده عبور از اخبار منفی مربوط به نرخ گاز بود و اخبار مثبتی در این‌خصوص شنیدیم، اما در ادامه با توجه به نگرانی برخی از سهامداران از مسائل داخلی موجب رکود ادامه‌دار شد و در انتها نیز با توجه به جنگ غزه، مجددا شاهد قوت صف‌های فروش بودیم. خوشبختانه این صف‌ها موفق نشدند کف‌های جدیدی برای بازار ایجاد کنند و تنها فنر بازار را فشرده‌تر کردند. میرزایی گفت:، اما در هفته گذشته با توجه به اخبار افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی از محل تجدید ارزیابی‌ها و دعوت سازمان بورس از شرکت‌های مطرح بورسی در این‌خصوص بارقه‌های امید در بازار ایجاد شد و در شرایطی که سایر بازار‌ها در رکود هستند و دلار تقریبا وضعیت باثباتی دارد، این خبر انگیزه رشد را در بازار سرمایه ایجاد کرد و به شرط اینکه بازار بپذیرد این موضوع در نهایت عملی خواهد شد. این تحلیلگر افزود: در ادامه نیز با توجه به بر گزاری جلسه و اخبار مثبتی که در یکی دو روز اخیر شنیدیم، بازار در مسیر صعودی خود پر قدرت در حال حرکت است و به‌سرعت در حال کاهش جاماندگی خود نسبت به ارزش ذاتی است، بنابراین در مجموع انتظار می‌رود بازار سرمایه جاماندگی شدیدی که نسبت به ارزش ذاتی خود پیدا کرده را تا پایان سال‌جبران کند، هرچند نوسانات شدید در این مسیر قابل پیش‌بینی است. وی گفت: با وجود اینکه مسیر صعودی طولانی‌مدتی را در پیش داریم، تردید در ابتدای مسیر طبیعی است، اما به نظر می‌رسد کف‌های مشاهده‌شده در ماه‌های اخیر کف‌های باثباتی باشند، قیمت‌ها به پایین‌تر از آن نزول نکند و به مرور بتوانیم به اعدادی بالاتر از رقم‌های فعلی در بسیاری از سهام حرکت کنیم. برای شاخص‌کل نیز تا پایان سال‌حوالی سقف قبلی و به تعبیر دقیق‌تر کانال دو‌میلیون و ۶۰۰‌هزار واحد قابل‌دسترس است.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده