تاریخ: ۱۷ آذر ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۲۰
بازدید: ۲۷۵
کد خبر: ۳۲۶۴۴۴
سرویس خبر : انرژی

تشریح مدل‌های سرمایه‌گذاری صنایع در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی

تشریح مدل‌های سرمایه‌گذاری صنایع در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی
‌می‌متالز - روز یکشنبه ۱۲ آذرماه همایش سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های تجدیدپذیر ویژه استان‌های تهران و البرز و قم به میزبانی برق منطقه‌ای تهران و با حضور ریاست ساتبا و مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران برگزار شد.

به گزارش می‌متالز، در این همایش مدل‌های مختلف قرارداد نیروگاه‌های خورشیدی برای صنایع تشریح شد و نمایندگان صنایع مختلف در خصوص جریمه‌های ناشی از عدم تامین برق بر اساس ماده ۱۶ قانون توسعه دانش‌بنیان تجدیدپذیر (تامین ۵ درصدی برق صنایع بالای ۱ مگاوات قدرت) و انجام پروژه‌های خودتامین برق از طریق نیروگاه‌های خورشیدی آشنا شدند.

محمود کمانی در همایش تخصصی سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های تجدیدپذیر ویژه صنایع استان‌های تهران، قم و البرز که به میزبانی شرکت برق منطقه‌ای تهران برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین مسائل مهم کشور ناترازی در صنعت برق است. به عنوان مثال، پیک برق در تابستان امسال به ۷۳هزارو ۵۰۰ مگاوات رسید که بیش از پیش‌بینی‌ها بود و میزان تولید در پیک به ۶۱هزارو۵۰۰ مگاوات می‌رسید و ناترازی‌ها به ۱۲ هزار مگاوات رسیده است.

وی ادامه داد: از آنجا که تابستان گذشته گرمای بیشتری را شاهد و حدود ۲ ماه از سال با گرما مواجه بودیم، تولید برق نیز با دشواری همراه شده بود. زحمات زیادی کشیده شده تا ناترازی برق، مدیریت شود. یکی از اقدامات برق منطقه‌ای برای خروج از این وضعیت، راه‌اندازی پست ۴۰۰ کیلوولت در قم بود که در کوتاه‌مدت وارد شبکه شد و پیش‌بینی می‌شود برای سال آینده به وضعیت ناترازی برق، ۵ درصد اضافه شود.

معاون وزیر نیرو با تاکید بر اینکه وزارت نیرو برای توسعه نیروگاه‌ها برنامه دارد، اضافه کرد: ناترازی تامین گاز موجب اختلال در تامین سوخت نیروگاه‌های فسیلی نیز شده است، بنابراین باید به سمت توسعه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر رفت.

وی، چشم‌انداز دنیا برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را مورد توجه قرار داد و گفت: در سال گذشته میلادی سرمایه‌گذاری نیروگاه‌های دنیا در حوزه تجدیدپذیر‌ها ۸۳ درصد بوده در حالی‌ که در ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته ۸۰ درصد تولید در بخش نیروگاه‌های با سوخت فسیلی بوده است، بنابراین می‌توان مشاهده کرد که نیروگاه‌های تجدیدپذیر که در حال حاضر ارزان‌ترین برق تولیدی را در اختیار دارند، با سرعت زیادی در حال توسعه هستند.

وی با بیان اینکه اجلاس کاپ ۲۸ در حال برگزاری است، خاطرنشان کرد: نکته مهم سند اصلی اجلاس، تغییرات آب و هوایی است که باید کنترل شود. توسعه نیروگاه‌های بزرگ در سطح دنیا اتفاق افتاده و از جمله آن می‌توان به نیروگاه ۲۷۰۰ مگاواتی در هند و ۲۰۰۰ مگاواتی در ابوظبی اشاره کرد، بنابراین باید نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسعه پیدا کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید پایداری شبکه برق در کشور را با کمک نیروگاه‌های بزرگ ایجاد کنیم، اظهار کرد: قیمت‌های تولید انرژی تجدیدپذیر به شدت روبه کاهش است. تا پیش از این هزینه نصب هر کیلو وات انرژی تجدیدپذیر ۴۰۰۰ دلار بوده که هم اینک به ۵۰۰ دلار رسیده و قیمت تجهیزات ساخت این نیروگاه‌ها رو به کاهش است.

وی با اشاره به انواع مدل‌های سرمایه‌گذاری در حوزه تجدیدپذیر‌ها در کشور خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت‌های ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید از جمله موارد کمک به سرمایه‌گذاران برای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر است که می‌توان به مناقصه برگزار شده سرمایه‌گذاری در احداث و بهره‌برداری ۴۵۰۰ مگاوات توسط ساتبا اشاره کرد. همچنین با راه‌اندازی تابلوی برق سبز تجدیدپذیر که در منطقه غرب آسیا برای اولین بار اتفاق افتاده است، گامی دیگر در راستای توسعه تجدیدپذیر‌ها توسط ساتبا برداشته شده است.

کمانی به ابلاغ قیمت‌های جدید خرید برق توسط وزیر نیرو، که به زودی اعلام می‌شود و با اشاره به طرح‌های اولویت دار ساتبا عنوان کرد: ۳۰ هزار مگاوات در ۵ سال و ۱۰ هزار مگاوات در دوسال آخر دولت تحقق می‌یابد.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه مجموع ظرفیت در حال برنامه‌ریزی برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر ۳۰ هزار مگاوات است، ادامه داد: حدود ۱۱۶۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با ساختگاه‌های مشخص در حال احداث است که قرار است ظرف ۲ سال به سرانجام برسد.

کمانی خاطرنشان کرد: شرکت‌ها و صنایع بزرگی نسبت به اخذ پروانه برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر اقدام کرده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به فولاد مبارکه با سرمایه‌گذاری ۶۰۰ مگاوات و صنایع مس ۱۰۰۰مگاوات سرمایه‌گذاری اشاره کرد تا بخش عظیمی از ناترازی برق، حل و برق پاک تولید شود.

حبیب قرگوزلو، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران نیز در این همایش گفت: صنایع بزرگ و شهرک‌های صنعتی در سه استان تهران، البرز و قم کمک کردند تا از پیک برق امسال به سلامت عبور کنیم و مدیریت بار صورت گیرد؛ صنایع تهران به ۳۵۰۰ مگاوات نیاز دارند و تامین بار آن‌ها برعهده شرکت برق منطقه‌ای است.

وی با تاکید بر اینکه برق منطقه‌ای برای تامین انرژی‌های تجدیدپذیر حمایت‌های لازم را خواهد کرد، ادامه داد: در همین راستا با کمک ساتبا و انجمن ساتکا، سرمایه‌گذاران را برای سرمایه‌گذاری در تولید انرژی‌های تجدیدپذیر راهنمایی خواهیم کرد و اطلاعات خوبی در اختیار آن‌ها خواهیم گذاشت.

مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران عنوان کرد: با تصویب قوانین در مجلس تا سال آینده جهش خوبی در توسعه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر خواهیم داشت به گونه‌ای که تا سال آینده ۱۱۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در حوزه برق منطقه‌ای تهران اضافه خواهد شد.

منبع: برق نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده