به گزارش میمتالز، جواد عشقینژاد گفت: با راهاندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا، بازار مالی کشور توسعه مییابد و این توسعه میتواند به ایجاد فرصتهای شغلی، افزایش رقابت و تحرک بیشتر در اقتصاد کمک کند. به گفته او معاملات بورسی طلا به سرمایهگذاران این امکان را میدهد که با استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک در مقابل نوسانات بازار و تغییرات قیمت طلا، دارایی خود را محافظت کنند.
عشقینژاد اظهار کرد: معاملات شمش طلا در بورس میتواند امکان مشارکت در بازار را برای سرمایهگذاران خارجی هم فراهم کند و در نتیجه، جذب سرمایه خارجی و سرمایهگذاری بینالمللی را تسهیل کند. این کارشناس بازار سرمایه متذکر شد: با ایجاد این ابزار، یک بازار ثانویه برای خرید و فروش طلا ایجاد شده است که این امر موجب افزایش نوآوری، انعطاف پذیری در معاملات و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری جدید میشود. عشقینژاد خاطرنشان کرد: توسعه بیشتر گواهی سپرده شمش طلا به کاهش هزینههای معاملاتی و بهبود نظام تسویه و وضع قوانین و مقررات مرتبط با معاملات طلا کمک میکند. همچنین کاهش هزینهها و سهولت انجام معاملات و دسترسی همگانی به این بازار، باعث نزدیک شدن قیمتها به ارزش ذاتی طلا میشود.
او یادآور شد: با وجود این ابزار، امکان استفاده بهینه از ذخایر طلا به عنوان یک منبع سرمایهگذاری و ابزار مالی فراهم میشود. در مجموع، ایجاد معاملات بورسی برای طلا باعث توسعه بازار مالی، افزایش شفافیت و اعتماد و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری متنوع در زمینه طلا میشود. عشقینژاد توضیح داد: با هدایت نقدینگی به بازار متشکل برای معاملات شمش، میتوان با رصد بازار و معاملات به برآوردی از تقاضای این کالا رسید که این امر موجب جلوگیری از نوسانات شدید قیمتی و ایجاد بحران در بازار طلا میشود. همچنین مسوولان اقتصادی کشور میتوانند با استفاده از این بازار تقاضای واقعی را برآورد کرده و به مقابله با سفتهبازی در این بازار مهم بپردازند.
منبع: دنیای اقتصاد