تاریخ: ۲۲ فروردين ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۴۵
بازدید: ۱۵۴
کد خبر: ۳۲۸۸۹
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی
اولویت های وزارت صمت در سال جدید تشریح شد

خودروساز و قطعه ساز باید مانند یک خانواده با یکدیگر هماهنگ عمل کنند

می متالز - رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در گردهمایی بزرگ قطعه سازان کشور از فعالین صنعت قطعه سازی و شاغلین در این حوزه تشکر و قدردانی کرد و اظهار داشت: از قطعه سازانی که در ماه های گذشته با روحیه جهادی و تحمل سختی ها از توقف صنعت قطعه سازی پیشگیری کردند تشکر می کنم.
خودروساز و قطعه ساز باید مانند یک خانواده با یکدیگر هماهنگ عمل کنند

به گزارش می متالز، رحمانی با اشاره به اینکه در ماه های گذشته در حق فعالان صنعت قطعه سازی اجحاف شده گفت: مطرح شدن این مسائل فقط در قابل خاطرات به صلاح است اما در مجموع از زمان آغاز به کار اینجانب صنعت خودرو با مشکلات زیادی روبه رو بود به گونه ای که خروجی سایپا 400 دستگاه و خروجی ایران خودرو حدود 700 دستگاه بود اما در آخر اسفند ماه مجموع تولیدی این دو خودروساز بیش از 4000 دستگاه بود و در واقع تولید خودرو بیش از 3 برابر شد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: من هر ناملایماتی را برای حفظ تولید کشور می پذیرم زیرا از ابتدا این هدف را داشتیم و هدفمان حفظ و ارتقاء تولید بوده است و حفظ تولید خودرو در روزهای سخت عمده هدف وزارت صمت بود زیرا صنعت خودرو 700 هزار اشتغال ایجاد کرده درواقع هدف اصلی من حفظ تولید بود تا صنعت خودرو نجات یابد و کشور دچار بحران نشود که این اتفاق افتاد.

وزیر صمت در ادامه خاطر نشان کرد: 4 برابر شدن تولید خودرو مصداق همان توانستن است که جا دارد بابت این اتفاق مهم از قطعه سازان و خودروسازان کشور قدردانی می کنم.

رضا رحمانی اذعان داشت: نخستین اولویت وزارت صمت حفظ تولید بود در ضمن اجرای تعهدات زیادی که بعضا به رقم میلیونی رسیده بود همچنین علاوه بر این مسائل برای خریدارانی که خودروی مورد نظر را در زمان خود دریافت نکرده بودند نیز مشکلات زیادی به دلیل نوسانات قیمت ها بوجود آمده بود. وزارت صمت با نگاه به آینده در کنار این مشکلات با پکیجی روبه رو شد که باید با توجه به آن اقدامات جدی را پیگیری و اجرا می کرد.

وی گفت: از آنجاکه صنعت خودرو به دلیل آمار بالای اشتغال از اهمیت ویژه ای برخوردار است طبق این پکیج چند اولویت برای سال 98 تعریف شده است .

رحمانی به تشریح اولویت های وزارتخانه پرداخت و گفت: نخستین اولویت وزارت صمت با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری رونق تولید است که در واقع یک فرصت برای صنعت کشور است و فضایی را ایجاد خواهد کرد که باید از این فرصت استفاده کنیم.

وی گفت: باید همت شود تمام صنایع قطعاتی که امکان ساخت داخل را دارند در کشور تولید شود لذا انتظار دارم از قطعه سازان و خودروسازان که هر قطعه ای را که امکان تولید داخل دارد در کشور تولید کنیم.

وی گفت: مهمترین مساله پس از داخلی سازی، صادرات است البته باید به مسائل اساسی دیگر نیز مانند تحقیق و پژوهش و توسعه که از موارد مهم هستند توجه شود و باید دولت نیز در این زمینه هزینه کند و دانشگاه های ما که رشته های خودرویی دارند باید با صرف وقت زیاد با خودروسازان در تعامل باشند.

رحمانی اذعان داشت: یکی از مسائل مهم دیگر اصلاح رابطه خودروساز و قطعه ساز است. این دو صنعت باید مانند یک خانواده با یکدیگر هماهنگ عمل کنند تا ما موفق شویم بر این اساس خودروسازان نباید به دنبال قطعه سازان خارجی بروند زیرا در کشور قطعه سازان توانمندی در اختیار داریم.

وی گفت: یکی از مسائل مهم دیگر واگذاری اموال تولیدی و غیر تولیدی خودروسازان است که باید در اولویت اول کاری آن ها باشد که هم زمان با یکدیگر انجام شود.

رحمانی زمان را برای صادرات مناسب تر گذشته دانست و با تاکید بر پیشرفت در این زمینه به 5 اولویت صنعت خودروسازی اشاره داشت و گفت: نخستین اولویت ساخت داخل است و دومین مساله صادرات به ویژه به کشورهای همسایه است زیرا اگر بتوانیم صادرات را 2 برابر کنیم صدها هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.

وزیر در ادامه خاطر نشان کرد: سومین اولویت وزارت صمت مساله معدن است که در جای خود به آن خواهیم پرداخت و مساله چهارم بحث بازار است که باید در نظام توزیع و نظارت به آن پرداخته شود واولویت پنجم فناوری است که بر مبنای شعار امسال باید از ساخت داخل حمایت شود

وی گفت: مهمترین مساله حمایت از ساخت داخل و ایجاد توان صادراتی و قدرت رقابت است امسال امیدواریم تولید را افزایش دهیم و در پایان سال بتوانیم بگوییم تولید را افزایش داده ایم.

عناوین برگزیده