تاریخ: ۱۹ فروردين ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۸:۴۰
بازدید: ۲۴۵
کد خبر: ۳۳۰۶۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در ملاقات مدیرکل اقتصادی وزارت خارجه اسلوونی و رییس اتاق تهران مطرح شد

تلاش برای شروع فعالیت‌های اینستکس

می متالز - مسعود خوانساری و آلنکا سوهادنیک در دیدار خود بر تسریع در راه‌اندازی اینستکس و ایجاد سازوکارهایی خارج از آن برای توسعه روابط ایران و اسلوونی تاکید کردند.
تلاش برای شروع فعالیت‌های اینستکس

به گزارش می متالز، مدیرکل اقتصادی و دیپلماسی عمومی وزارت خارجه اسلوونی که به منظور شرکت در همایش همکاری‌های تجاری دو کشور که در اتاق تهران برگزار شد، به ایران سفر کرده است در ملاقات با رییس اتاق تهران با اشاره به ظرفیت‌های همکاری‌های اقتصادی این عضو اتحادیه اروپا با ایران، از آمادگی دولت متبوع خود برای پیگیری شروع به فعالیت ساز و کار مالی جدید اروپا (اینستکس) با ایران خبر داد.

خانم آلنکا سوهادنیک در این ملاقات با اشاره به توانمندی‌های اقتصادی و تجاری کشور اسلوونی و تعاملات تجاری این کشور با سایر اعضای اتحادیه اروپا، خاطرنشان کرد که برای توسعه همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور باید راه‌حل‌های عملیاتی تدوین شود.

وی با اشاره به گلایه مسوولان ایرانی از فعال نشدن اینستکس پس از گذشت چندین ماه از ثبت آن، تصریح کرد که پس از بازگشتش به اسلوونی، این موضوع را در نشست ماهانه اعضای اتحادیه اروپا در مقر این اتحادیه در بروکسل، مطرح و پیگیری خواهد کرد.

سوهادنیک از جمله زمینه‌های همکاری اقتصادی کشورش با ایران را در حوزه‌های محصولات و صنایع غذایی، آب و محیط‌زیست عنوان کرد و افزود: پس از اعمال دوباره تحریم‌ها علیه ایران، همکاری بسیاری از شرکت‌های اسلوونی با بنگاه‌های ایرانی مختل شده که دلیل عمده این اخلال در همکاری‌ها، ناشی از مشکلات موجود در تعاملات بانکی است.

مدیرکل اقتصادی و دیپلماسی عمومی وزارت خارجه اسلوونی در این نشست تاکید کرد که با این حال، هم اروپا و هم ایران باید صبور باشند تا ساز و کار مالی اینستکس فعالیت رسمی خود را آغاز کند.

همچنین در این نشست، رییس اتاق تهران با اشاره به روابط اقتصادی و سیاسی نزدیک دو کشور ایران و اسلوونی در دوره قبل و پس از تحریم‌ها، گفت: هرچند مناسبات اقتصادی دو کشور هنوز در سطح قابل توجهی قرار ندارد اما همکاری‌ها در همین سطح نیز به خوبی حفظ شده است.

مسعود خوانساری با بیان اینکه اسلوونی علاوه بر عضویت در اتحادیه اروپا، به عنوان شاهراه ترانزیتی در این منطقه شناخته می‌شود، افزود: توسعه سطح همکاری‌های تجاری دو کشور مشروط به حل مشکلات و گرفتاری‌های موجود در مبادلات بانکی است.

وی با انتقاد از اینکه ساز و کار مالی جدید اروپا به رغم ثبت آن در پاریس، هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است، گفت: اسلوونی نباید منتظر اجرایی شدن این ابزار مالی بماند و باید راهکارهای جداگانه‌ای را برای توسعه همکاری‌های تجاری میان دو کشور ایران و اسلوونی تبیین کرد.

همچنین در این نشست، فریال مستوفی عضو هیات نمایندگان اتاق تهران و رییس مرکز مشاوره خدمات سرمایه‌گذاری اتاق تهران به همراه سیده فاطمه مقیمی عضو هیات رییسه اتاق تهران و رییس کانون زنان بازرگان ایران نیز حضور داشتند و دیدگاه‌های خود پیرامون راه‌های توسعه همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور را بیان کردند.

عناوین برگزیده