تاریخ: ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۳:۳۸
بازدید: ۱۷۹
کد خبر: ۳۳۰۸۳۴
سرویس خبر : آهن و فولاد

ضرورت توجه به تولید محصولات فولادی با ارزش افزوده بالا

ضرورت توجه به تولید محصولات فولادی با ارزش افزوده بالا
‌می‌متالز - رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: با توجه به کمبود انرژی، برق و گاز در کشور باید تولید محصولات فولادی با ارزش افزوده بالا در دستور کار فولادسازان قرار گیرد.

به گزارش می‌متالز، بهرام سبحانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درمراسم آغاز سومین کنفرانس بین‌المللی فولادسازی و ریخته‌گری مداوم در بندرعباس گفت: هم اکنون سالانه ۲ میلیارد تن محصولات فولادی در جهان تولید می‌شود که حدود یک میلیارد تن آن در چین و ۵۰ درصد آن در سایر کشور‌های جهان تولید می‌شود.

وی گفت: در چشم‌انداز صنعت فولاد کشور در سال ۱۴۰۴ باید ۵۵ میلیون تن فولاد در کشور تولید شود و باید فولادسازان داخلی برای رسیدن به این تولید گام‌های اساسی بردارند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: هم اکنون برای تولید ۵۰ میلیون تن محصولات فولادی در کشور ظرفیت سازی شده است، اما متاسفانه به سبب کمبود برق در تابستان و کمبود گاز در زمستان، فولادسازان نمی‌توانند به این ظرفیت دست پیدا کنند.

وی با بیان اینکه هم اکنون سالانه تولید محصولات فولادی ایران به حدود ۳۳ میلیون تن رسیده است، گفت: از این میزان حدود ۱۳ میلیون تن صادرات داریم، اما محدودیت‌های حمل و نقل ریلی، بندری و جاده‌ای و کمبود انرژی سبب شده است که در صنعت فولاد کشور با چالش‌های زیادی مواجه شویم.

سبحانی افزود: هرچند که وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تولید ۱۰۰ میلیون تن محصولات فولادی در کشور مجوز صادر کرده است، اما محدودیت‌ها اجازه نمی‌دهد ما بتوانیم به طرف تولید ۱۰۰ میلیون تن فولاد گام برداریم.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: صنعت فولاد کشور با توجه به این کمبود‌ها برای تولید محصولات ارزش افزوده بالا باید اهتمام ویژه‌ای داشته باشد تا بتوانیم با رعایت مسائل زیست محیطی تولید محصولات با ارزش افزوده و صادرات آن درآمد‌های بیشتری را کسب کنیم.

سبحانی با بیان اینکه باید با استفاده از تکنولوژی‌های جدید و دانش روز تولید فولاد سبز موردتوجه جدی صنعت فولاد کشور قرار گیرد، افزود: هم اکنون ۷۳ درصد فولاد جهان از طریق کوره بلند تولید می‌شود که با زغال سنگ کار می‌کنند و این آلودگی بالایی را در جهان به وجود آورده است، این درحالی است که تولید فولاد در ایران با روش احیای مستقیم که آلودگی کمتری دارد دردستور کار فولادسازان است و انتظار داریم با استفاده از تکنولوژی‌های جدید مسیر تولید سبز فولاد در کشورمان با سرعت بیشتری دنبال شود.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان نیز در این کنفرانس گفت: شرکت فولاد هرمزگان با استفاده از تکنولوژی‌های جدید و به روز، هم اکنون تولید با کیفیت‌ترین اسلب را در کشور در دستور کار خود قرار داده است.

ضرورت توجه به تولید محصولات فولادی با ارزش افزوده بالا

عطاالله معروفخانی افزود: سال گذشته در شرکت فولاد هرمزگان موفق شدیم ۳۶ حدنصاب ثبت و از ظرفیت اسمی تولید عبور کنیم و امسال با ثبت ۲۸ حدنصاب در سخت‌ترین شرایط در حوزه تولید صادرات و افزایش درآمد حدنصاب خوبی به ثبت رسیده است.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان همچنین افزود: ما درپی دستیابی اولین فولاد سبز در ایران هستیم و با کاهش مصرف گاز درصددیم به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کنیم.

وی هم افزایی و استفاده از تکنولوژی‌های جدید در صنعت فولاد و آهن را از دستاورد‌های برگزاری کنفرانس‌های قبلی فولادسازی و ریخته‌گری مداوم دانست و گفت: امیدواریم با جمع‌بندی ایده‌ها و اهداف صنعت فولاد در این کنفرانس بتوانیم از آخرین تکنولوژی‌های روز جهان در شرکت‌های فولادی داخلی استفاده کنیم.

معروفخانی تاکید کرد اهداف ما در برگزاری این کنفرانس توسعه صنعت فولاد کشور است و خوشبختانه تاکنون استقبال خوبی از سوی مدیران صنعت فولاد اساتید و استادان دانشگاه برای برگزاری هر سه کنفرانس فولادسازی در کشور بوده ایم.

«سومین کنفرانس بین‌المللی فولادسازی و ریخته‌گری مداوم» با محور‌های فرآیند‌های کوره قوس الکتریکی، فرآیندهای متالورژی ثانویه، ریخته‌گری و انجماد محصولات ریخته‌گری مداوم، بازیافت حرارت، افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی فرآیندهای فولادسازی و ریخته‌گری مداوم، شبیه‌سازی و کنترل فرایندها، انقلاب صنعتی چهارم، تکنولوژی‌های نوظهور در فولادسازی و ریخته‌گری مداوم و محیط زیست و پایداری در فرهنگسرای طوبی بندرعباس درحال برگزاریست و تا فردا ادامه دارد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده