تاریخ: ۰۹ بهمن ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۲:۳۷
بازدید: ۱۵۵
کد خبر: ۳۳۱۳۷۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

تبدیل خراسان‌ جنوبی به قطب فرآوری گوهرسنگ در خاورمیانه تا ۱۴۰۵

تبدیل خراسان‌ جنوبی به قطب فرآوری گوهرسنگ در خاورمیانه تا ۱۴۰۵
‌می‌متالز - مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار در وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: مقرر شده تا سال ۱۴۰۵ خراسان جنوبی به قطب فناوری و فرآوری گوهرسنگ در خاورمیانه و منا با حداقل صادرات یک میلیارد دلار تبدیل شود.

به گزارش می‌متالز، برق ثروت‌های خدادادی این خطه ایران زمین نه تنها چشم مردم ایران، بلکه جهان را نیز گرفته به همین واسطه جهانی شدن گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی در دستور کار متولیان امر قرار گرفته تا شاهد درخشش این گوهرسنگ‌ها نه تنها در جای جای ایران زمین بلکه همه پهنه خاکی جهان باشیم.

همین غنای خراسان جنوبی در گوهرسنگ‌ها و مقام اولی آن در ایران سبب شد تا اولین دوره مسابقات آزاد مهارت گوهرشناسی و گوهرتراشی کشور از سوی اداره کل آموزش فنی وحرفه‌ای خراسان جنوبی با مشارکت شرکت طرح توسعه صنعت گوهرسنگ (ایمیدرو) از نهم تا یازدهم آبان‌ماه در فردوس برگزار شود.

آن طور که حسن کامرانی فرد، مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی در اختتامیه این رقابت‌های ملی اعلام کرد: خراسان جنوبی به لحاظ معدنی مقام پنج کشور و درحوزه گوهرسنگ‌ها رتبه اول کشور را دارد در تلاش هستیم تا در این حوزه از خام فروشی جلوگیری کنیم و کار را به سمت تولید و تکمیل زنجیره ارزش برای تبدیل به جواهرات تا پایه طلا پیش ببریم.

تبدیل خراسان‌جنوبی به قطب فرآوری گوهرسنگ در خاورمیانه تا ۱۴۰۵

«فردوس» شهر جهانی گوهرسنگ‌ها

دکتر ابومحمد هاشمی، رئیس طرح توسعه گوهرسنگ کشور هم شهرستان فردوس را شهر جهانی گوهرسنگ‌ها معرفی کرد وگفت: دلایل مختلفی از جمله وجود معادن غنی و استعداد‌های درخشان در حوزه گوهرسنگ‌ها وجود داشت که شهرستان فردوس را برای برگزاری این مسابقات و به عنوان شهرجهانی گوهرسنگ‌ها انتخاب کنیم و از این انتخاب خوشحال هستیم.

وی افزود: نمونه‌هایی ازکارکاره‌های تولید عقیق را در شیراز راه اندازی کردیم که مشابه برند معروف ایتالیا است و اسلب‌های عقیقی را با ارزش افزوده بسیاربالا با قابلیت صادرات به دنیا تولید می‌کنند و مصمم هستیم این کارگاه صنعتی تولید اسلب‌های عقیق را در شهرستان فردوس راه اندازی کنیم.

تبدیل خراسان جنوبی به قطب فرآوری گوهرسنگ در خاورمیانه

شامگاه گذشته نیز در مراسم تجلیل از ۳۰ نفر صادرکننده، تولیدکننده، خادمین صادرات و افراد برتر این حوزه در خراسان جنوبی، امیر حسین اسدی، مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت هم گفت: مقرر شده تا سال ۱۴۰۵ خراسان جنوبی به قطب فناوری و فرآوری گوهرسنگ در خاورمیانه و منا با حداقل صادرات یک میلیارد دلار تبدیل شود.

وی بیان کرد: ارزش هر تن محصول صادراتی کشور حدود ۳۸۵ دلار و کالای وارداتی حدود ۱۴۰۰ دلار است.

وی ادامه داد: تولیدکنندگان به فن‌آوری در عرصه صادرات فکر کنند چراکه نسبت به علم روز در حوزه صادرات عقب هستیم.

وی با بیان اینکه مشکلات در حوزه صادرات به خودمان برمی‌گردد، افزود: صادرکنندگان باید در زمینه تبلیغات، بازاریابی و استفاده از ظرفیت‌های روز دنیا ورود کنند.

اسدی، با اشاره به این که فعالان اقتصادی باید الگو‌های نوین تراکنش مالی و فروش کالا را یادبگیرند گفت: خراسان جنوبی می‌تواند به عنوان معرف برترین صادرکنندگان و تولیدکنندگان مطرح شود.

مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار در وزارت صمت، بیان کرد: مقرر شده تا سال ۱۴۰۵ خراسان جنوبی به قطب فناوری و فرآوری گوهرسنگ در خاورمیانه و منا با حداقل صادرات یک میلیارد دلار تبدیل شود.

تبدیل خراسان‌جنوبی به قطب فرآوری گوهرسنگ در خاورمیانه تا ۱۴۰۵

رشد ۳۸ درصدی ارزش صادرات

علیرضا خامه زر، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در این مراسم اظهارداشت: صادرات، ابزاری است که کشور‌ها به عنوان نفوذ به دیگر کشور‌ها استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه عیار و قدرت کشور‌ها با صادرات سنجیده می‌شود، افزود: صادرات به پشتوانه تولید قوی شکل می‌گیرد و برندسازی، تولید باکیفیت و پایداری در بازار‌های هدف از مهم‌ترین عوامل صادرات موفق است.

وی با اشاره به این که علاوه بر صادرات کالا، صادرات فکر و ایده منجر به ارزآوری و اشتغال می‌شود گفت: ارزش صادرات استان طی ۱۰ ماهه سال جاری، ۵۳۸ میلیون دلار معادل یک میلیون و ۹۱۰ هزار تن بود.

رئیس اتاق بارزگانی بیرجند ادامه داد: از مجموع صادرات استان، ۳۸۶ میلیون دلار مربوط به ماده ۱۱۶ و ۱۵۱ میلیون دلار صادرات استان است.

همچنین صادرات استان در سال جاری نسبت به سال گذشته ۳۸ درصد به لحاظ ارزشی و ۴۵ درصد به لحاظ وزنی افزایش داشت.

پیمان‌سپاری ارزی مهم‌ترین مشکل پیش روی صادرات

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در ادامه اضافه کرد: صادرات به معنای انتقال تولید مازاد کشور به بازار‌های خارجی و در مقابل ورود ارز به کشور است.

خامه‌زر، با اشاره به تحریم‌ها، گفت: عدم ارتباط بانکی با دیگر کشور‌ها برای انتقال پول، روند صادرات را مشکل کرد و قدرت رقابت پذیری فعالان اقتصادی را کاهش داد.

وی، با انتقاد از عدم ثبات قیمت‌های داخل به دلیل عدم ثبات نرخ ارز، افزود: پیمان‌سپاری ارزی یا رفع تعهدات ارزی به روش مدنظر دولت بزرگترین مانع صادرات در کشور و استان است.

وی اظهار کرد: با وجود مشکلات پیش روی صادرات، بخش خصوصی خراسان جنوبی همواره پای کار صادرات بوده و در بازار‌های جهانی حضور دارد.

تبدیل خراسان‌جنوبی به قطب فرآوری گوهرسنگ در خاورمیانه تا ۱۴۰۵

افتتاح ۲ هزار میلیارد تومان پروژه صنعت و معدن

احمد آریا فر، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم در این مراسم تولید را اساس صادرات دانست و گفت: در ۹ ماهه سال جاری ۱۹۷ فقره جواز تأسیس جدید با سرمایه ۱۳ هزار میلیارد تومان صادر شده که رشد ۱۷ درصدی داشت.

وی ادامه داد: همچنین ۲ هزار میلیارد تومان پروژه در حوزه صنعت و معدن افتتاح شده که در مجموع ۲ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.

وی، با بیان اینکه ۱۷۵ جلسه ستاد تسهیل با ۸۶۹ مصوبه برگزار شده که رتبه اول در احیای معادن و رتبه دوم در احیای صنایع خروجی این جلسات بوده است، افزود: ۴۷ واحد صنعتی و معدنی احیا شده است.

مدیرکل صمت خراسان جنوبی با بیان اینکه امر صادرات علاوه بر ارزآوری، نقاط ضعف هر نقطه را نشان می‌دهد تأکید کرد: برای اینکه در بازار‌های جهانی حرکت کنیم، باید از طریق مطالعه با قوانین، مقررات و استاندار‌های دیگر مناطق آشنا شویم.

آریافر، بیان کرد: صادرات از پاکستان به افغانستان محدود شده و این فرصتی برای خراسان جنوبی است و افغانستان کشوری بکر برای ظرفیت خدمات فنی و مهندسی استان ما است.

وی، با اشاره به این که در داخل صنعت مشکلی نداریم و همه تنگنا‌های ما در توازن ارتباط با سایر وزارتخانه‌ها است گفت: با اجرای طرح انتقال پساب فاضلاب به صنایع، بخشی از مشکل کمبود آب صنایع استان رفع خواهد شد.

تبدیل خراسان‌جنوبی به قطب فرآوری گوهرسنگ در خاورمیانه تا ۱۴۰۵

گلایه از تخصیص نیافتن تسهیلات بانکی به تولیدکنندگان

مصطفی نخعی، نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم اظهارداشت: تعامل سازنده با خارج از کشور و رونق تولید داخل باعث افزایش صادرات می‌شود که نیازمند توجه بیشتر است.

وی تاکید کرد: صادرکنندگان و تولیدکنندگان باید مجهز به علم باشند و به ابزار دانش و تجربه و فناوری مجهز شوند.

وی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در راستای رونق تولید، اظهار کرد: حمایت از واحد‌های تولیدی راکد و احیای واحد‌ها از مهمترین اقدامات دولت بوده و مجلس هم اقدامات خوبی انجام داده است.

نخعی با گلایه از عدم تخصیص تسهیلات بانکی به تولیدکنندگان، بیان کرد: رفع تعهدات ارزی از مشکلات مهم پیش روی فعالان اقتصادی بوده که باید حل شود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید از قابلیت‌های استان اعم از پتانسیل‌های مرزی، فرهنگی و گردشگری استفاده بهتری شود، اظهار کرد: در دولت سیزدهم، همسایگان کشور مهم بوده که باید از ظرفیت ایجاد شده برای پیشرفت استان استفاده کنیم.

نخعی اظهار کرد: در مجلس در بخش قانون‌گذاری و نظارت بر اجرای قانون، تلاش کردیم در قوانین سنواتی بودجه و قوانین دائمی، حمایت از تولید و صادرات را مورد توجه قرار دهیم.

وی خواستار توجه به مشکلاتی اعم از مالیات بر ارزش افزوده، عوارض گمرکی و ... شد و گفت: تلاش می‌کنیم در مجلس صدای صادرکنندگان برای ایجاد شرایط مناسب‌تر باشیم.

تبدیل خراسان‌جنوبی به قطب فرآوری گوهرسنگ در خاورمیانه تا ۱۴۰۵

رشد ۲۹۰ درصد ترانزیت کالا در خراسان جنوبی

حسین کوه‌گرد، مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی نیز در این مراسم گفت: در ۱۰ ماهه سال جاری میزان صادرات استان، ۱۵۰ میلیون دلار بود.

وی با بیان اینکه صادرات ما به افغانستان رتبه بالاتری نسبت به دیگر استان‌ها دارد، افزود: طبق آمار ۱۰ ماهه امسال، صادرات خراسان جنوبی ۸۲ درصد رشد دارد.

وی یکی از محور‌های توسعه هر کشور را ترانزیت دانست و ادامه داد: کالا‌های ترانزیتی استان به چهار قلم کالا محدود بوده که با پیگیری‌های انجام شده، می‌توانیم کل کالا‌ها را ترانزیت کنیم.

کوه‌گرد اظهار کرد: طبق آمار ۱۰ ماهه سال جاری، ترانزیت از مرز ماهیرود ۲۹۰ درصد افزایش داشته است این در حالی است که مسیر ریلی و دریایی نداریم.

تبدیل خراسان‌جنوبی به قطب فرآوری گوهرسنگ در خاورمیانه تا ۱۴۰۵

پیگیری واگذاری مدیریت تعهدات ارزی به استان

جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی هم اظهارداشت: چیزی که می‌تواند اقتصاد را پویا کند و رفاه را برای مردم رقم بزند، توسعه صادرات غیرنفتی و ارزآوری است که اغلب استان‌های کشور به این سمت رفته‌اند.

وی با اشاره به ضعف خراسان جنوبی در زیرساخت‌ها افزود: تأمین آب و برق صنایع از جمله دغدغه‌های سرمایه‌گذاران در استان است که باید زیرساخت‌ها در این رابطه مهیا شود.

وی اظهار کرد: فاصله خراسان جنوبی با استان‌های دیگر زیاد است، اما علی‌رغم مشکلات، شاهد رشد آمار‌ها و ارقام صادرات و ترانزیت کالا هستیم.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای تأمین زیرساخت‌های استان گفت: تنها در حوزه زیرساختی ۱۸ هزار میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافته که ۱۲ هزار میلیارد تومان آن مربوط به حوزه زیرساختی خراسان جنوبی است.

قناعت با اشاره به طرح انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی، اظهار کرد: انتقال آب دریای عمان به استان با ۵۰ همت اعتبار در دستور کار بوده و انشعابات آن در خراسان جنوبی ۲۷۰ کیلومتر طول دارد.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به پیگیری‌ها در زمینه شبانه‌روزی شدن مرز ماهیرود، افزود: واگذاری مدیریت تعهدات ارزی به استان نیز در دست پیگیری است.

وی اظهار کرد: امسال تا شهریور ماه، ۲۰۵ واحد راکد فعال شدند که تداوم این ریل‌گذاری نیازمند تعامل دولت و بخش خصوصی است.

منبع: خبرگزاری فارس

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت