به گزارش میمتالز، همزمان با افتتاح نمایشگاه طلا و جواهر تهران در روز چهارشنبه ۱۱ بهمنماه، آخرین جلسه میز کشوری توسعه صنعت مصنوعات طلا، نقره و جواهر با حضور مقامات دولتی و نمایندگان بخش خصوصی در تهران برگزار میشود.
«محمدرضا زارع برزشی» سرپرست مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران در این خصوص اظهار کرد: تلاش بر این است که آخرین جلسه میز کشوری توسعه صنعت مصنوعات طلا، نقره و جواهر در سالجاری و همزمان با افتتاحیه نمایشگاه طلا و جواهر تهران با حضور وزیر صنعت، معدت و تجارت برگزار شود.
وی افزود: در میز طلای تهران مشکلات صادرات مصنوعات طلا که در جلسات قبل مطرح شده بررسی و گزارش عملکرد و اقدامات مجموعههای دولتی مانند گمرک، استاندارد، بانک مرکزی و ... در راستای انجام تکالیف و ایجاد تسهیلات در رفع موانع تولید داخل و رونق تولید و افزایش صادرات ارائه خواهد شد و اتحادیهها و انجمنهای تخصصی هم مشکلات خود را مطرح خواهند کرد.
سرپرست مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران با بیان اینکه اعضای میز کشوری طلا بر اساس دستور العمل ثابت هستند، ادامه داد: وزارت سمت به عنوان متولی برگزاری میز کشوری طلا است و طبیعتا وزیر صمت ریاست این میز را بر عهده دارد و با توجه به تفویض اختیار وزیر صمت، معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت رئیس جلسه است و دبیری جلسه با مدیر کل مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران است.
وی خاطرنشان کرد: دستگاههای و ارگانهایی اعم از اداره استاندارد، بانک مرکزی، گمرک جمهوری اسلامی، معاون معادن معدنی وزارت صمت، معاون ایمیدرو وزارت صمت، معاون سازمان توسعه و تجارت، رئیس بسیج اصناف، رییس اتاق بازرگانی، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا، وزارت اطلاعات و بقیه ارگانهای نظارتی و ۵ اتحادیه معین شهرهای تهران، مشهد، تبریز، یزد و اصفهان ترکیب ثابت این میز هستند.
زارع با بیان اینکه در این نشست بیشترین زمان به بخش خصوصی اختصاص مییابد و تمامی اتحادیههای ۵ استان معین طلا و جواهر کشور زمانی را برای بیان نقطه نظرات خود خواهند داشت گفت: ترکیب میز طلا کشوری ترکیب ثابتی است و امکان و ظرفیت حضور همه استانها در میز کشوری وجود ندارد و استانهای دیگر میتوانند مسائل و مشکلات و نقطه نظرات خود را به استانهای معین منتقل کنند تا در جلسه مطرح شود.
وی در ادامه اظهار کرد: اتاق اصناف میتواند با توجه به فراخور اتحادیههای ۳۱ استان و متولیان صنعت و معدن تجارت را در نشستهایی دعوت کند تا نقطه نظرات همه اتحادیهها شنیده شود، ولی با توجه به اینکه مشکلات صنفی در همه کشور یکسان است، و ۵ استان به نمایندگی مشکلات را مطرح میکنند چیزی مغفول نمیماند.
سرپرست مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران در ادامه با تاکید بر اینکه در میز طلای کشور برای رفع مشکلات موردی و فوی اقدامات انجام میشود، بیان کرد: طبیعتا صنف طلا دچار یک سری مشکلاتی است که نیاز به مسکن و در میز طلای کشوری برای این مشکلات اقدام موقت انجام میشود.
وی تصریح کرد: از جمله اقدامات فوری میز کشوری طلا، رفع مشکل صدور کد آیسیک نقره و طلای آب شده، تسهیل در صادرات فلزات گرانبها و ارزش گذاری فلزات گرانبها بوده است که به صورت موردی و فوری بایستی حل میشد.
زارع اضافه کرد: برخی مسائل صنعت طلا نیاز به آینده نگری دارد و بایستی برای آنها برنامه بلند مدت در نظر گرفته شود که این برنامههای بلند مدت نیز در قالب سند راهبردی تدوین میشود که در حال حاضر پیش نویس اولیه سند راهبردی صنعت طلا با حضور و صاحبنظران حوزه بخش خصوصی رونمایی شده و اکنون نیز در حال به روز رسانی است و نگاه به آینده پژوهی در آن تدوین شده است.
وی ادامه داد: در نگارش سند راهبردی صنعت طلا، حوزه مطالعات و پژوهش در اولویت است و در این زمینه هر آنچه برای وزارت صمت ارسال شده در سند مورد استفاده قرار گرفته و با توجه به اینکه این سند بسته نشده و باز است و امکان تغییر دارد، میتوان طرحها و نقاط مد نظر فعالان این حوزه همچنان در این سند مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرد.
سرپرست مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران همچنین خاطر نشان کرد: مرکز ملی صنایع خلاق در ماههای گذشته برای رفع مشکلات صنعت و صنف طلا اقداماتی از جمله تسهیل کدهای آیسیک نقره و طلای آب شده، پیگیری ساماندهی رفع تعهد ارزی واردات طلا در مرکز مبادله طلا و ارز، ایجاد گمرک فرودگاهی در فرودگاه امام خمینی، اخد تصمیماتی در حوزه عبور موقت مصنوعات طلا، تصمیماتی برای آموزش و حوزههای بهرهوری، برگزاری جلسهای با شرکت شهرکها برای ایجاد شهرکهای صنعتی طلا، برگزاری نشست با استاندارد و انجام ارزش گذاری گوهر سنگها، نگارش شیوه نامه واردات مواد اولیه را انجام داده که گزارش این اقدامات در میز کشوری ارائه میشود.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری پانزدهمین نمایشگاه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: برگزاری نمایشگاهها نقش موثری در ارتقا صنعت دارد و در این راستا نیز معاونت حمایتهایی برای حضور شرکتهای تجاری از کشورهای مختلف داشته و از تمام ذینفعان و تولید کنندگان درخواست حضور در نمایشگاه تخصصی صنعت طلا و جواهر تهران را داشته است.
زارع همچنین گفت: با توجه به اینکه واردات طلا به کشور ما با ممنوعیت و محدودیت مواجه است امسال سعی شده در نمایشگاههای طلا و جواهر به خصوص اصفهان و تبریز و مشهد و تهران، برای شرکتها و مجموعههایی که به صورت خارجی قصد شرکت دارند مجوز عبور موقت دریافت و شرایط برای حضور آنها تسهیل شود، که امید میرود این مهم نهادینه شود تا به معنای واقعی کلمه نمایشگاهها بینالمللی شود.
منبع: شاتانیوز