به گزارش میمتالز، در ادامه مطلب بخشهایی از سخنرانیها و مصاحبههای این کنفرانس را میخوانید.
از اوایل دهه ۸۰ تا به امروز شاهد تحولات زیادی در صنعت فولاد بودهایم. این تحولات در همه بخشها، ازجمله کورههای قوس الکتریکی، ریختهگری و … رخ داده است. عمده این تحولات ریشه در برگزاری چنین کنفرانسها و همایشهای تخصصی دارد؛ چراکه در این کنفرانسها ایدههای افراد مطرح میشود و پرداختن به آنها در دستور کار قرار میگیرد.
سیر پیشرفت انتها ندارد و هر روز باب جدیدی در این زمینه باز میشود. خوشبختانه گروه فولاد مبارکه و به ویژه فولاد هرمزگان از این امر عقب نمانده و پیشرفتهای خوبی داشتهاند. فولاد هرمزگان با ظرفیت ۱.۵ میلیون تن میتواند فولادهای جدید تولید کند و با تولید محصولات با ارزشافزوده بالا، به سوددهی خوبی دست یابد.
یکی از راهکارهای برونرفت از وضعیت کمبود گاز، استفاده از هیدروژن است. در فولاد هرمزگان توجه به مسائل زیستمحیطی و رفتن به سمت تولید فولاد سبز در دستور کار است و امیدواریم این شرکت بتواند بهعنوان اولین واحد به این رؤیا دست یابد.
صنعت فولاد کشور خوشبختانه با همت و تلاش تولیدکنندگان و متولیان توانست در میان ۱۰ تولیدکننده برتر جهان قرار گیرد. این مهم با تلاش تولیدکنندگان و اجرای طرحهای توسعهای و برنامهریزی متولیان حاصل شده است.
صنعت فولاد در گام دوم در حوزه نوآوری فعالیتهای مهمی را آغاز کرده و به دنبال آن در بخش نخست، نهضت بومیسازی شکل گرفته که از افتخارات بزرگ صنعت فولاد است. امروز در بخش دوم، پرداختن به نوآوریهای جدید و توسعه تکنولوژی در دستور کار ما قرار دارد. با توجه به اهداف توسعه فولاد در جنوب کشور و همچنین تکنولوژی پیشرفته بهکاررفته در فولاد هرمزگان، باید با همافزایی بخش تولید و اهالی علم، تکنولوژی موردنیاز شرکتهای فولادی را فراهم کنیم.
مایه خرسندی است که فولاد هرمزگان برای برگزاری کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم پیشقدم شده و نتایج خوبی را از این طریق طی سالهای گذشته به دست آورده است.
باید توجه داشت که برگزاری این کنفرانسها از سوی تولیدکنندگان کشور گامی اساسی در تحقق اقتصاد دانشبنیان در صنعت فولاد بوده که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب و مسوولان نظام است.
شرکت فولاد هرمزگان در سال گذشته با ثبت ۳۶ رکورد از ظرفیت اسمی عبور کرد و در ۱۰ ماه سال جاری، با ثبت ۲۸ رکورد در تمام حوزههای مرتبط با تولید، صادرات و درآمد، بهخوبی روند توسعه و پیشرفت را در پیش گرفته است. این در حالی است که همواره در ششماهه نخست سال با کمبود برق و در ششماهه دوم با کمبود گاز مواجهیم و محدودیت تأمین انرژی داریم.
ایجاد همافزایی و پیشروی به سمت استفاده از جدیدترین تکنولوژیهای روز تولید در صنعت فولاد کشور از دیگر برنامههای این کنفرانس است. با توجه به ارائه ۱۱۰ مقاله و استقبال چشمگیر از این دوره از کنفرانس، یقین داریم که به نتایج بهتری نسبت به دو دوره گذشته دست خواهیم یافت.
بنا را بر این گذاشتیم تا این دوره از کنفرانس، متمایز از دو دوره قبلی برگزار گردد و محورهای آن مطابق با نیازهای کشور تنظیم شود. در همین راستا، ضمن بهروزرسانی سایت شرکت فولاد هرمزگان، برای ۴۰۰ نفر از اساتید داخلی و همچنین ۲۰۰ نفر از متخصصان بینالمللی دعوتنامه حضور در این کنفرانس را ارسال کردیم.
در سومین کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد هرمزگان، به منظور تعامل و همکاری بیشتر و آشنایی شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهیان با نیازهای فناورانه شرکت فولاد هرمزگان، نمایشگاه جانبی فناورانه با حضور اعضای انجمن تولیدکنندگان فولاد، مدیرعامل و اعضای هیات مدیره فولاد هرمزگان برگزار شد. در این نمایشگاه، شرکتهای دانشبنیان حاضر در پارک علم و فناوری استان هرمزگان، دانشگاههای استان هرمزگان، شرکت فولاد هرمزگان، شرکت آهن و فولاد ارفع، شرکت توکا صنعت فولاد هرمزگان، شرکت تأمین فلزات هونام، شرکت سنگ و فولاد هرمزگان، شرکت نگین فولاد هرمزگان و شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه ضمن برپایی غرفه، دستاوردهای خود در زمینه صنعت فولاد را به اشتراک گذاشتند.
در این دوره از کنفرانس موضوعات جدیدی مطرح شد و اغلب مقالههای ارائهشده به مقولاتی در زمینه محیط زیست، انقلاب صنعتی چهارم و افزایش بهرهوری در صنعت فولاد پرداختند.
داوری مقالات به همت ۱۵ شرکت فولادی و ۱۴ دانشگاه صورت پذیرفت و ۲۰ مقاله با حضور متخصصان و دعوتشدگان در کارگاههای این دوره از کنفرانس ارائه شد؛ ضمن اینکه تعداد کارگاههای تخصصی برگزار شده در این دوره از کنفرانس، به ۲۱ کارگاه رسید. در این کنفرانس شاهد برگزاری ۲۰ کارگاه تخصصی و ارائه ۲۰ مقاله به صورت پوستر بودیم.
در آیین اختتامیه، از سوی هیات اجرایی، از ارائهدهندگان مقالههای برتر تقدیر به عمل آمد و از پوستر سومین کنفرانس با امضای مدیران و معاونان شرکت فولاد هرمزگان و پوستر چهارمین کنفرانس رونمایی شد.
گفتنی است در این کنفرانس بیش از ۷۰۰ نفر از اهالی صنعت فولاد کشور حضور داشتند. در کنار برگزاری همایش، نمایشگاه جانبی شرکتهای فولادی و شرکتهای دانشبنیان و دانشگاههای استان هرمزگان برگزار و فضای مناسبی برای معرفی شرکتهای دانشبنیان و گفتگو میان مدیران فولاد هرمزگان و نخبگان صنعت فولاد فراهم شد.
منبع: فولاد مبارکه