به گزارش میمتالز، علی فکری با اشاره به رونمایی از اطلس سرمایهگذاری در وزارت اقتصاد گفت: این رویکرد هزینه سرمایهگذاران داخلی و خارجی را از طریق مکان یابی مناسب محل سرمایهگذاری کاهش میدهد. شناسایی این عوامل مکانی به سرمایهگذار کمک میکند تا بهترین انتخاب را داشته باشد.
معاون وزیر اقتصاد گفت: با توجه به حساسیتهای مرتبط با دادههای سرمایه گذاری این ابزار از روز گذشته صرفا برای سرمایهگذاران قابلیت استفاده پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه عمده سرمایهگذاری مستقیم به ترتیب از سوی روسیه، امارات، چین، ترکیه. عراق، هند، عمان و سایر کشورها صورت گرفته است، گفت:از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان دی ماه حدود ۱۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه وارد کشور شده که حدود ۲.۷ میلیارد دلار سرمایه از سوی روسیه وارد ایران شده است.
فکری با اشاره به اینکه، میزان جلب سرمایه خارجی معتبر نسبت به دوره قبل افزایش قابل توجهی داشته است، گفت: در گذشته ابراز تمایل ورود سرمایه انجام میشد، اما بعضاً سرمایه واقعی وارد کشور نمیشد، اعداد اعلام شده در خصوص ورود سرمایه در دولت سیزدهم
مرتبط با کشورهایی است که بخشی از سرمایه را به صورت واقعی وارد کشور کرده اند.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به موضوع ارتباط با نهادهای بینالمللی در دولت سیزدهم گفت: تا قبل از دولت سیزدهم ارتباط کشور با نهادهای مالی به دلیل تحریمها یا بدهی سنوات گذشته قطع شده بود، بدنبال دستور ریاست محترم جمهور موضوع ارتباط با این نهادها در دستور کار قرار گرفت بر این اساس در گام اول تسویه بدهیها به نهادهایی از جمله بانکتوسعه اسلامی عملیاتی شد.
فکری گفت: در سنوات اخیر روابط با کشورهای حاشیه خلیج فارس به عنوان سهامداران اصلی بانک توسعه اسلامی متفاوت شده است، از همین مجرا و با همراهی کشور عراق بخش مهمی از پرداخت بدهیها به این بانک انجام شد. اصل بدهی معوق ۳۰۰ میلیوندلار بود که امروز این بدهی معوق تسویه شد، بر این اساس کلیه پروژههای نیمه کاره این بانک از جمله طرحهای آب و فاضلاب، آب خیز داری، بیمارستان سازی و. مجددا عملیاتی شدند.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه بر اساس اساسنامه، صندوق اوپک به اعضای خود وام یا تسهیلات پرداخت نمیکند، گفت: در دوره اخیر ایران نقش فعالی در حوزه تخصیص وام به سایر کشورها را در پیش گرفته است تا این وامها به سمت کشورهای همسو ارایه شود، این موضوع در گذشته سابقه نداشته است، این رویکرد در راستای راهبرد کلان دولت مبتنی بر همکاری با کشورهای همسو است. فکری با اشاره به تامین مالی خارجی به عنوان یکی از ماموریتهای سازمان سرمایهگذاری خارجی گفت: در این حوزه مذاکراتی با روسیه شروع شده است، از سوی دیگر تشکیل کمیته سرمایهگذاری مشترک آغاز شده است. در همین راستا تا کنون دو دوره کمیسیون سرمایهگذاری مشترک با مجارستان برگزار شده است. بولیوی، اسلواکی، عراق، چین از جمله کشورهایی هستند توسعه روابط اقتصادی از طریق کمیسیونهای مشترک در دستور کار جدی قرار گرفته است. از سوی دیگر تلاش کردیم برای نخستین بار کمسیون مشترک سرمایهگذاری شانگهای در تهران برگزار شود. همچنین مقرر شده وزارت اقتصاد در نشستهای اقتصادی بریکس نیز حاضر شود.
منبع: خبرگزاری تسنیم