به گزارش میمتالز، مهدی حسینینژاد روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برگشت حقوق معادن دولتی به میزان ۱۵ درصد باید توسط دولت اجرایی شود، اما به طور میانگین در بازه زمانی ۱۲ ساله حدود یک درصد برگشت داده شده است و اگر این پول برگردد در حوزههای مختلف کارهای زیادی انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: بخش زیادی از حقوق دولتی معادن از استان کرمان تامین شود که طبق قانون قسمتی از آن باید به استان برگردد؛ امسال ۴۸۰ هزار میلیارد ریال باید از محل حقوق دولتی معادن در کشور تامین شود که سهم استان کرمان از این مبلغ حدود ۵۰ درصد است.
حسینینژاد افزود: حدود ۱۲۰ پروژه گازرسانی، برق رسانی، آبرسانی و ... از محل اختیارات شورای معادن تعریف کردیم و تنها یک درصد از سود معادن ما میتواند در امور زیرساختی هزینه شود.
وی بیان کرد: کرمان با هشت میلیارد تن ذخیره معدنی اثبات شده و ۴۲ پهنه معدنی بهشت معادن کشور محسوب میشود و ۹۳ درصد ذخایر در چهار ماده معدنی مس، سنگ آهن، زغال سنگ و کرومیت است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان تصریح کرد: کشور در افق ۱۴۰۴ برنامهریزی کرده ۵۵ میلیون تن فولاد تولید کند که نیاز به ۸۸ میلیون تن کنسانتره دارد و ۴۲ میلیون تن کنسانتره برای کرمان هدف گذاری شده است که اینک استان بیش از ۲۹ میلیون تن کنسانتره در حال تولید دارد.
وی اظهار داشت: کرمان در افق ۱۴۰۲ بیش از ۳۰ درصد از سهم تولیدات زنجیره فولاد کشور را به خود اختصاص داده و ۱۹ پروژه بزرگ مرتبط با فولاد در استان شکل گرفته است.
حسینینژاد ادامه داد: هدف ما از ایجاد صنایع فولادی در استان کرمان ایجاد صنایع کوچک و متوسط، قطعهسازی، دانشبنیان و ... است که باعث رشد در همه حوزهها و توسعه پایدار میشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه باید در حوزه صنعت و معدن قوانین اصلاح شود، تصریح کرد: به طور مثال قسمت بزرگی از محدودههای معدنی استان بلوکه شده که اصلاح محدودههای معدنی منوط به اصلاح قانون است.
وی همچنین با اشاره به سهم آب در صنایع گفت: کل آب مصرف صنعت اینک ۱۹۰ میلیون ریال مترمکعب از محل انتقال آب خلیج فارس، پساب و فاضلاب شهری و چاه است که برای بخش صنعت تا ۱۴۰۴، برای صنعت ۲۶۰ میلیون مترمکعب آب نیاز داریم و در برابر مصرف آب استان میزان زیادی نیست.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان تاکید کرد: برق تولیدی توسط واحدهای صنعتی استان کرمان چهار هزار و ۶۶۰ مگاوات است و واحدهای تولیدی را تشویق کردیم که خودشان برق مورد نیاز را تولید کنند.
وی بیان کرد: یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار صادرات از استان کرمان تاکنون و طی سال جاری از گمرکات استان داشتهایم که صادرکنندگان ما مقید به برگشت ارز به کشور هستند و حدود ۸۵ درصد به تعهدات ارزی خود عمل کردهاند.
حسینینژاد افزود: در بحث صادرات در زمینه خشکبار بهویژه پسته مشکلاتی داریم که قرار شده مشوقهایی برای صادرکنندگان این حوزه در نظر گرفته شود.