به گزارش میمتالز، بزرگترین معدن اورانیوم در جهان، روز جمعه اعلام کرد کمبود اسید سولفوریک و تأخیر در ساختوساز ذخایر جدید کشف شده، میتواند منجر به عقب افتادن از برنامهی تولید این شرکت شود؛ چالشی که ممکن است تا سال آینده گریبانگیر این معدن باشد.
عرضه اورانیوم در حال حاضر در معرض تهدید قرار گرفته است، به نحوی که قیمت لحظهای کنسانتره کیک زرد اورانیوم مورد استفاده در تولید انرژی هستهای، به بالاترین حد خود در ۱۶ سال اخیر، یعنی به ۹۲.۴۵ دلار در هر پوند رسیده است. تحلیلگران - از جمله BofA - قبلاً پیشبینی میکردند که ادامه انقباض بازار میتواند منجر به قیمتهایی شود که به بیش از ۱۰۰ دلار میرسد و آن را «سومین بازار صعودی» مینامیدند.
بلومبرگ روز جمعه، قبل از اعلام رسمی بزرگترین معدن اورانیوم جهان، خبر داد در حالی که این معدن متعهد به انجام تعهدات قراردادی خود برای مشتریان فعلی در سال ۲۰۲۴ است، برنامههای سال ۲۰۲۵ توسط "خطرات زنجیره تأمین قابل توجهی" تهدید میشوند.
احساسات عمومی در مورد انرژی هستهای در سال گذشته بهبود یافته است، چراکه دولتها تلاش میکنند استقلال منابع انرژی را متعادل کنند و کشورها خواستار توجه مداوم به نگرانیهای آب و هوایی هستند. انرژی هستهای، در حالی که در مورد برخی از بلایای مهم هستهای مقصر بوده و بسیار خطرناک به شمار میرود، بهعنوان یک منبع انرژی بدون کربن به شدت مورد استقبال قرار گرفته است و در عین حال منبعی برتر از انواع منابع انرژی خورشیدی و بادی به شمار میرود.
معدن Kazatomprom، که توسط صندوق ثروت دولتی قزاقستان کنترل میشود، گفت که در بهروزرسانی معاملاتی تا اول فوریه، تأثیر احتمالی کمبود اسید سولفوریک و تأخیر در ساختوساز بر تولید خود را شرح خواهد داد.
بر اساس گزارش بنیاد جیمزتاون، قزاقستان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده اورانیوم در جهان است که بیش از ۴۰ درصد از عرضه جهان را استخراج و صادر میکند. به گفته این بنیاد، قزاقستان پیشروترین تأمینکننده اورانیوم به روسیه بوده است که بیش از دو برابر میزان اورانیوم تولیدی معادن داخلی خود، مصرف اورانیوم دارد.