تاریخ: ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۴:۵۱
بازدید: ۱۱۳
کد خبر: ۳۳۲۹۳۱
سرویس خبر : انرژی

کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب در تولید شکر با روش‌های مکانیزه

کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب در تولید شکر با روش‌های مکانیزه
‌می‌متالز - مدیرعامل هلدینگ آینده پویا خبر داد، با استفاده از روش‌های مکانیزه و آبیاری قطره‌ای زیر سطحی مصرف آب در تولید شکر در شرکت توسعه نیشکر خوزستان حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است.

به گزارش می‌متالز، مدیرعامل هلدینگ آینده پویا با بیان اینکه با استفاده از روش‌های مکانیزه و آبیاری قطره‌ای زیر سطحی مصرف آب در تولید شکر در شرکت توسعه نیشکر خوزستان حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است، گفت: در پایان سال جاری به صورت خاص با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری و نامگذاری سال، رشد حدود ۵۰ تا ۶۰ درصدی را در تولید شکر پیش‌بینی می‌کنیم که رکورد بی‌سابقه‌ای در مجموعه توسعه نیشکر به شمار می‌رود.

افشار فتح‌الهی در بازدید از شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با بیان اینکه در مجموعه توسعه نیشکر خوزستان که یکی از دستاورد‌های مهم کشور و انقلاب در دهه‌های اخیر بوده، بالغ بر ۵۰ درصد شکر داخل کشور تأمین می‌شود، اظهار داشت: شکر یکی از محصولات استراتژیک و با کیفیت مناسب این مجموعه است که در این شرکت هم بخش کشاورزی و هم بخش فرآوری و صنعتی شکر وجود دارد.

وی با بیان اینکه شاهد اشتغال‌زایی بالایی در این مجموعه هستیم که بسیار ارزشمند است، تصریح کرد: در پایان سال جاری به صورت خاص با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری و نامگذاری سال، رشد حدود ۵۰ تا ۶۰ درصدی را در تولید شکر پیش‌بینی می‌کنیم که رکورد بی‌سابقه‌ای در مجموعه توسعه نیشکر به شمار می‌رود.

مدیرعامل هلدینگ آینده پویا بیان داشت: یکی از اتفاقات ارزشمندی که در این سال‌ها در استان خوزستان رقم خورد این است که بالغ بر ۹۰ هزار هکتار از اراضی که عمدتا شوره‌زار بودند، تبعات محیط زیستی منفی داشته و بلااستفاده رها شده بودند، امروز با برنامه‌ریزی مناسب و با روش‌های مکانیزه زیر بار کشت نیشکر رفته و سهم زیادی از شکر مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند. این کار توسط جوانان، متخصصین و نیرو‌های بومی منطقه انجام شده است که ارزش فراوانی برای اقتصاد کشور دارد.

فتح‌الهی ادامه داد: همکاران ما در توسعه نیشکر به این موضوع اکتفا نکرده و برنامه‌ریزی خوبی بر روی روش‌های نوین مدیریت منابع آب، استفاده از روش‌های مکانیزه و آبیاری قطره‌ای زیر سطحی انجام دادند که اثر بسیار خوبی دارد و نتایج اولیه هم نشان داده که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد مصرف آب را کاهش داده است. این اتفاق بسیار مبارکی است و امید است در سال‌های آینده هم بتوانیم با استفاده موثرتر از روش‌های نوین و تکنولوژی‌های برتر شرایط کشت نیشکر را در این استان بهبود بخشیم.

لازم به ذکر است شرکت توسعه نیشکر خوزستان به طور متوسط ۷۰۰ هزار تن در سال شکر مورد نیاز کشور را تامین می‌کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده