تاریخ: ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۰:۰۸
بازدید: ۱۷۹
کد خبر: ۳۳۳۱۵۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
معاون وزیر صمت اعلام کرد:

تولید ماشین‌آلات معدنی و راهسازی ۳۰ درصد رشد یافت/ برنامه‌ریزی برای جهش صادرات در سال آینده

تولید ماشین‌آلات معدنی و راهسازی ۳۰ درصد رشد یافت/ برنامه‌ریزی برای جهش صادرات در سال آینده
‌می‌متالز - معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه بر اساس آمار ۱۰ ماهه ۱۴۰۲، نسبت به سال ۱۴۰۱، ۳۰ درصد رشد تولید ماشین‌آلات معدنی و راهسازی داشتیم گفت: هر جایی که نیاز در داخل داریم تولید را افزایش داده و سپس به صمت صادراتی شدن می‌رویم.

به گزارش می‌متالز، سیدمحمد موسوی با حضو در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران اظهار کرد: میراث دار یک دهه عدم تحرک و عدم جدیت در تولید بودیم. مثلا در حوزه ماشین‌آلات راهسازی و معدنی شرکت‌های بزرگی مثل هپکو و برخی شرکت‌های دیگر به دلیل واگذاری‌های غلطی که در زمان خصوصی سازی به افراد نااهل شد، دچار رکورد شده بودند.

وی افزود: آمار تولید سال ۱۴۰۰ به عدد ۱۷۰۰ رسیده بود. برآورد‌ها نشان از ۱۵ هزار ماشین‌آلات فرسوده راهسازی و معدنی در کشور بود. حرکت جهشی برای سال ۱۴۰۱ برنامه‌ریزی شد و شاهد افزایش تولید ۱۰۰ درصدی در این حوزه بودیم. در سال ۱۴۰۱ علاوه بر هپکو ۱۰ شرکت فعال بخش خصوصی در این حوزه فعالیت کردند و حاصل دستاورد آن‌ها تولید ۳۵۰۰ ماشین‌آلات معدنی و راهسازی در سال ۱۴۰۱ بود.

معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات تصریح کرد: همین برنامه رشد را برای سال ۱۴۰۲ برنامه‌ریزی کردیم. بر اساس آمار ۱۰ ماهه، ۳۰ درصد رشد تولید ماشین‌آلات معدنی و راهسازی در سال۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ داشتیم.

وی در ادامه گفت: برنامه داریم ۱۵ هزار ماشین‌آلات راهسازی و معدنی فرسوده را نوسازی کنیم و سپس به سمت صادراتی شدن این محصولات برویم. به تبع اینکه در حال حاضر نیاز در داخل داریم صادرات انجام نمی‌شود. در این حوزه هر جایی که تولید داخل نداریم اجازه واردات می‌دهیم. اعلام می‌کنیم که ضمن حمایت از تولید ماشین‌آلات در داخل کشور آنجایی که تولید نداریم اجازه واردات دهیم و دست معدنکاران را از ماشین‌آلات پرکنیم.

موسوی در پاسخ به اینکه در بخش تولید ماشین‌آلات کشاورزی چه اقداماتی انجام شده است؟ گفت: در حوزه تراکتور در سال ۱۴۰۱ نه تنها تولید نیاز کشور را کاملا تامین کرد، بلکه در سال ۱۴۰۲ صادرکننده شدیم و امروز اجزا و قطعات و تراکتور کامل صادر می‌کنیم. تاکنون نیز ۲۲ میلیون دلار تراکتور صادر کردیم.

وی در ادامه گفت: هر جایی که نیاز در داخل داریم تولید را افزایش می‌دهیم و تامین می‌کنیم و سپس به صمت صادراتی شدن می‌رویم.

به گفته وی برنامه ما در حوزه تجهیزات پزشکی فقط تامین داخل نیست بحث‌های صادراتی است. در حوزه تجهیزات پزشکی مانیتورینگ علائم حیاتی را به ۷۰ کشور دنیا صادر می‌کنیم. تجهیزات اتاق عمل را به بیش از ۱۰ کشور دنیا صادر می‌کنیم.

معاون وزیر صمت در پایان گفت: در سال رشد تولید گزارش پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی در مردادماه نشان داد که ۱۸ درصد در حوزه تولید ماشین‌آلات و تجهیزات رشد داشتیم. گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ۹ ماهه ابتدای سال از رشد تولید شرکت‌های بورسی نزدیک به ۱۱ درصد را در حوزه ماشین‌آلات اعلام کردند. تقریبا شاخص شرکت‌های تولید بورسی ۵۰ درصد از تولیدکننده‌های این حوزه را شامل می‌شوند. پس رشد تولید خوبی که امسال با وجود تمام مشکلات رقم خورده داریم و کنارش نیز برنامه‌های صادراتی مدنظر است. با تمام شرکت‌هایی که چند ده تا چند صد میلیون دلاری صادرات داشتند تماس گرفته و نیاز‌های تولید آن‌ها احصا شده است و یک برنامه جهش صادراتی برای سال ۱۴۰۳ در حال طراحی است که اجرایی شود.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین