به گزارش میمتالز، کریم زارع پیش از شهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به موضوع توانمندسازی خانوار به عنوان رویکرد اصلی اظهار کرد: در ۱۷ عنوان کلی و ۱۲۰ سرفصل این موضوع در ابعاد فرهنگی و اقتصادی و خروج خانوار از چرخه فقر برنامهریزی شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان با اشاره به ابعاد خدمات تصریح کرد: خدمات به دو صورت ارائه میشود که در یک بُعد خدمات حمایتی و معیشتی است که نیازهای حداقلی در درمان، مسکن و معیشت خانواده رفع میشود و در یک بعد دیگر خدمات توانمندسازی و ایجاد اشتغال و حمایتهای دانشجوها و دانشآموزان انجام میگیرد.
وی در پاسخ به این پرسش مبنی بر حمایتهای صنایع در قالب مسوولیت اجتماعی تصریح کرد: تعامل خوبی با شرکتهای بزرگ مانند فولاد مبارکه، پتروشیمی، پالایشگاه و صنایع کوچک و بزرگ انجام شده که در این میان فولاد مبارکه سهم بهتری به ویژه در طی دو سال اخیر داشته و در مباحث تأمین جهیزیه، مسکن و لوازم ضروری هم افزایی و مشارکت خوبی با این شرکت شکل گرفته است.
زارع با اشاره به اینکه در مباحث اجتماعی و ایجاد اشتغال به آمایش سرزمینی توجه شده است، گفت: بیشتر مشاغل در حوزه صنایع دستی، کشاورزی، دامداری، مشاغل خانگی و … بوده است و تعریف از اشتغال و درآمد پایدار دریافت حداقل حقوق اداره کار است که افراد به ثبات نسبی برسند و در این صورت خدمات حمایتی کمیته امداد به تدریج کاسته میشود.
وی افزود: این رویه باعث شد که حدود ۸ هزار و ۶۳۰ خانوار به اشتغال و درآمد پایدار و حتی کارآفرینی برسند و همچنین با وامهای تکمیلی در اشتغالهای در معرض شکست کمک خواهیم کرد.
مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان خاطرنشان کرد: سالانه ۴ تا ۷ هزار خانوار از حمایت این مجموعه خارج میشود و برای استمرار حمایتها ۹۶ درصد اعتبارات از بانک جذب شده است.
وی در راستای تسهیل راهاندازی کسبوکارها، گفت: صندوق ضمانت اشتغال در بانکها برای بانوان سرپرست خانوار راهاندازی شده که درصدی از ضمانت را خودمان متعهد میشویم.
زارع در خصوص صندوق صدقات گفت: در حال حاضر در سبد مشارکتها، صندوق صدقات نقش زیادی ندارد و با اینکه رشد ۳۰ درصدی در صندوق صدقات داشتیم، اما با توجه به رویکردهای امروزه از روشهای بروز طرح اکرام، کد و فضای مجازی و تعامل با شرکتها بیشتر استفاده میشود.
وی افزود: امسال تا ۱۱ ماه حدود ۶۰ میلیارد تومان درآمد از صندوق صدقات معابر، مغازهها و منازل بوده است، اما میزان مستمری در یک ماه بالغ بر ۱۱۰ میلیارد تومان است و با کل درآمد صدقات صرفاً میتوان نصف مستمری یک ماه را پرداخت کرد.
مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان ادامه داد: از طرفی در سالهای اخیر با سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه در اصلاح قوانین برای کمک به محرومین ورود پیدا کردیم که از تسریع روند فقر جلوگیری شود.
وی در خصوص دیگر اقدامات حمایتی توضیح داد: خدمات حمایتی مستمری از حداقل حقوق ۷۶۰ هزار تومان تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان داده میشود و حتی خانوادهها و افراد تحت پوشش از بیمه سلامت بهرهمند میشوند و هزینههای سنگین و صعبالعلاج را در قالب بیمه تکمیلی پرداخت میکنیم و حدود ۵ هزار بیمار صعبالعلاج و زمین گیر در سطح استان اصفهان وجود دارد.
زارع تأمین لوازم خانگی ضروری خانواده را از دیگر اقدامات کمیته امداد دانست و افزود: ۸ هزار قلم از لوازم ضروری خانه بر اساس اولویتبندی و نیازسنجی تأمین شده که در سال جاری ۳ هزار از این اقلام به کمک خیران توزیع شده و نزدیک به هزار و ۵۰۰ قلم نیز طی یک ماه اخیر توزیع میشود و برا تأمین اقلام بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان قدم بلندی برداشته شد.