تاریخ: ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۳:۴۳
بازدید: ۲۳۸
کد خبر: ۳۳۴۸۱۲
سرویس خبر : آهن و فولاد

۴ میلیارد یورو سرمایه‌گذاری در طرح‌های فولادی خوزستان

۴ میلیارد یورو سرمایه‌گذاری در طرح‌های فولادی خوزستان
‌می‌متالز - طرح‌های فاز دوم کارخانه فولاد جهان آرا، فاز توسعه کارخانه فولاد شادگان، طرح کارخانه فولاد آتیه خاورمیانه و طرح مگامدول آهن اسفنجی (زمزم) چهار طرح فولادی در استان خوزستان هستند که ارزش سرمایه‌گذاری در این طرح‌ها به چهار میلیارد یورو رسید.

به گزارش می‌متالز، طرح فولاد آتیه خاورمیانه اهواز، با ظرفیت تولید ۶۰۰ هزار تن، توسط بخش خصوصی و با همکاری اداره کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان اجرا شد، محصول تولیدی این طرح، ورق‌های فولادی گرم است که ارزش سرمایه‌گذاری در این طرح ۵۰ هزار میلیارد ریال است.

طرح فولاد آتیه خاورمیانه واقع در اهواز برای یک هزار نفر اشتغال‌زایی کرده است.

اجرای طرح کارخانه فولاد آتیه خاورمیانه در فاز اول ۳۶۰ هزار تنی نورد ورق عریض شرکت فولاد آتیه خاورمیانه از سال ۱۳۹۹ آغاز شد • این پروژه که با مشارکت مجدانه بانک تجارت و به خدمت گرفتن نیرو‌های متخصص، مدیران و کارکنان کارآزموده همراه بود، توانست که در یک بازه زمانی برنامه‌ریزی شده این حرکت در خور تامل با استفاده از متخصصان داخلی و تامین ۷۰درصد از تجهیزات توسط سازندگان داخلی را در آستانه بهره‌برداری قرار دهد.

در فاز دوم که با ساخت کوره دوم تکمیل خواهد شد ظرفیت تولید به ۶۰۰ هزار تن در سال خواهد رسید، تولید نهایی کارخانه نورد ورق عریض شرکت فولاد آتیه خاورمیانه در دو بخش صنعتی و ساختمانی از سایز ۸ تا ۱۰۰ و با عرض ۱۸۰۰ میلیمتر، و همچنین تولید انواع ورق‌ها با مختصات ۵۲st و ۳۷St با استاندارد ۵۱۶ A...Api.. ,Astm و تولید ورق‌های کم آلیاژ به بازار‌های داخلی و خارجی عرضه خواهد شد و علاوه بر تامین نیاز‌های داخلی قادر به ارز آوری قابل توجه برای کشور خواهد داشت.

فاز توسعه کارخانه فولاد شادگان با سرمایه‌گذاری ۱۰۰ هزار میلیارد ریالی

فولاد شادگان یکی از هشت طرح مهم فولاد کشور است که در ۲ فاز در زمینی به مساحت ۲۵۶ هکتار ساخته شده است.

فاز نخست این مجموعه با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن شمش فولادی وارد مدار شده است و در مجموع هشت هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای راه‌اندازی آن هزینه شده است.

مجتمع فولاد شادگان یکی از هشت طرح مطالعات جامع فولاد کشور در راستای توسعه اشتغال در منطقه محروم شادگان در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی این شهرستان در سال ۱۳۸۲ مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت.

فاز توسعه فولاد شادگان با تولید ۸۰۰ هزار تن شمش فولادی آماده افتتاح است.

فاز دوم کارخانه فولاد جهان آرا با سرمایه‌گذاری ۸۰ هزار میلیارد ریال

کارخانه فولاد جهان آرا اولین تولیدکننده تخته‌های فولادی اسلب تا عرض ۲۰۲ متر در کشور است عرضه محصولات این کارخانه به بازار نیاز کشور به واردات این محصول را برطرف خواهد کرد.

مجتمع فولاد جهان آرا اروند در ۱۰ فاز طراحی شده است. علاوه بر سه فاز تولید تخته‌های فولادی یک واحد گندله‌سازی پنج میلیون تنی سه ماژول احیا وسه واحد نورد نیز در آن احداث خواهد شد.

از دوم این کارخانه با ظرفیت ۱۲۰۰ هزار تن ورق‌های عریض فولادی و با سرمایه‌گذاری ۸۰ هزار دهه فجر آماده بهره‌برداری است.

طرح مگامدول آهن اسفنجی (زمزم ۳) با ایجاد اشتغال ۲۸۰۰ نفری

طرح مگامدول آهن اسفنجی (زمزم ۳) با ظرفیت تولید سالیانه ۱.۷۶ میلیون تن آهن اسفنجی، با درجه فلزی ۹۳ درصد و کربن ۲.۲ درصد بر اساس کیفیت مواد ورودی تعیین شده در طرح و با هدف تامین کمبود آهن اسفنجی مورد نیاز، برای ایجاد پایداری تولید فعلی و توسعه‌های آتی شرکت فولاد خوزستان تعریف و در حال اجراست.

از محل تفاوت سود حاصل از تولید در این کارخانه به جای خرید آهن اسفنجی، حدود سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی سالیانه حاصل خواهد شد.

قرارداد عملیات اجرایی این طرح از نیمه دوم سال ۱۳۹۸ با سرمایه‌گذاری ۱۳۵ میلیون یورو آغاز شده است.

این طرح دارای بالاترین ظرفیت تولید آهن اسفنجی با کیفیت مناسب در بین طرح‌های مشابه اجرا شده در کشور است.

بزرگ‌ترین ریفرمر تولید گاز احیایی با ۵۷۰ عدد تیوب که ظرفیت تولید را تا ۲ میلیون تن در سال بالا خواهد برد ضمن اینکه این طرح با بهره‌گیری از تکنولوژی میدرکس با کمترین میزان انتشار دی اکسید کربن در مقایسه با روش‌های دیگر تولید فولاد است.

بهره‌گیری از بیشترین تعداد Bay در طراحی ریفرمر و استفاده از توان شرکت‌ها و سازندگان داخلی به میزان ۶۰ درصد ارزش پروژه در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی کشور است.

ایجاد ظرفیت فروش و صادرات حداقل یک میلیون تن آهن اسفنجی در سال از دیگر مزایای این طرح است.

در حال حاضر به دلیل عملیات ساخت و نصب تجهیزات این پروژه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم و حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به کار هستند و پس از بهره‌برداری از این مگاپروژه نیز برای حدود ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۸۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم، اشتغال پایدار ایجاد می‌شود.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خوزستان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده