تاریخ: ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۴۷
بازدید: ۱۱۵
کد خبر: ۳۳۴۸۹۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رایزنی برای توسعه تجارت با ازبکستان و ویتنام

رایزنی برای توسعه تجارت با ازبکستان و ویتنام
‌می‌متالز - رئیس سازمان توسعه‌تجارت در دو دیدار جداگانه با سران کشور‌های ویتنام و ازبکستان بر توسعه همکاری با آن‌ها تاکید کرد. معاون وزیر و رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران در دیدار با معاون وزیر امورخارجه ویتنام با دعوت از هیات ویتنامی برای حضور در رویداد «ایران اکسپو۱۴۰۳» نسبت به امضای موافقت‌نامه تجارت ترجیحی بین دو کشور ابراز تمایل کرد.

به گزارش می‌متالز، طرف ویتنامی نیز از آمادگی این کشور برای انعقاد موافقت‌نامه و وضع تعرفه ترجیحی با ایران خبر داد. به گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه‌تجارت، مهدی ضیغمی، معاون وزیر و رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران در دیدار با معاون وزیر امورخارجه ویتنام، با اشاره به اهمیت بازار ویتنام برای ایران، گفت: رئیس‌جمهور ایران، بر توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرق آسیا تاکید دارند و کشور ویتنام در این حوزه، جزو ۱۵ کشور دارای اولویت تجاری است. ضیغمی با اشاره به اینکه ویتنام جزو مهم‌ترین شرکای تجاری قلمداد می‌شود و ایران خواستار حضور جدی در بازار ویتنام است؛ اظهار امیدواری کرد مذاکره با مسوولان ویتنامی منجر به نتایج مطلوب در این زمینه شود. به گفته معاون وزیر صمت، رایزنان بازرگانی ایران در ویتنام مستقر هستند و در پیشبرد معاملات تجاری بین دو کشور تلاش می‌کنند.

معاون وزیر و رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت با اشاره به اهمیت رویداد تجاری ایران اکسپو، از مقامات دولتی، بخش‌خصوصی و تجار ویتنام برای شرکت در رویداد مهم ملی ایران اکسپو۱۴۰۳ دعوت کرد و از بر گزاری کمیسیون مشترک دو کشور در ماه مه ۲۰۲۴ خبر داد. رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران همچنین با توجه به علاقه‌مندی طرف ویتنامی جهت همکاری بخش‌های خصوصی دو کشور از توافق برای تسهیل این امر خبر داد. ضیغمی با اشاره به ابراز تمایل طرف ویتنامی جهت توسعه‌تجارت در زمینه خوراک حلال، افزود: سازمان ملی استاندارد ایران مرجع رسمی تصمیم‌گیری در حوزه صنعت حلال است و آمادگی داریم در این زمینه اطلاعات و تجربیات خود را با طرف ویتنامی تبادل کنیم. به گفته وی ایران همچنین در زمینه‌های ساخت تجهیزات پزشکی، تکنولوژی با فناوری بالا و حوزه‌های نفت و گاز آماده همکاری با ویتنام است.

معاون وزیر صمت در ادامه با تاکید بر اینکه زیرساخت‌های محصولات نانو و های‌تک در ایران فراهم است، گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان زیادی در ایران آماده ارائه محصولات خود به ویتنام هستند. ضیغمی با توجه به درخواست طرف ویتنامی جهت رفع مشکل دریافت ویزا، بر اهمیت دیپلماسی گردشگری تاکید کرد و افزود: با توجه به لغو روادید گردشگران ویتنامی، تقاضای تسهیل صدور ویزا برای ایرانیان داریم و امیدواریم این مشکل در آینده نزدیک حل و فصل شود. رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت با بیان اینکه موضوع برون رفت از موانع بانکی برای ایران حائزاهمیت است، در این رابطه راه حل‌های جایگزین سوئیفت و همچنین استفاده از ارز‌های ملی و ارز کشور‌های ثالث را مطرح کرد. ضیغمی با اشاره به بحث تهاتر محصولات کشاورزی، گفت: به‌نظر می‌رسد امکان تهاتر سیب و کیوی ایران با محصولات گرمسیری مانند موز، نارگیل و آناناس از ویتنام وجود داشته‌باشد. معاون وزیر صمت با بیان اینکه ایران با بسیاری از کشور‌ها توافق‌نامه تجارت ترجیحی امضا کرده‌است، گفت: تمایل داریم با طرف ویتنامی موافقت‌نامه تجارت ترجیحی را امضا کنیم، چراکه این اقدام در نهایت به توسعه‌تجارت بین دو کشور کمک شایانی خواهد کرد. در ادامه این دیدار، معاون وزیر امورخارجه ویتنام با تاکید بر اینکه ویتنام خواستار توسعه روابط اقتصادی و تجاری با ایران است.

گفت: ویتنام تمایل به بر گزاری کمیسیون مشترک بین دو کشور دارد و هدف از سفر به ایران اعلام آمادگی برای توسعه ارتباطات و تعاملات تجاری با ایران است. وی با ابراز تمایل به حضور شرکت‌های ایرانی در نمایشگاه صنعت ویتنام، از وزیر و معاون وزیر جمهوری‌اسلامی ایران برای شرکت در نمایشگاه صنعت این کشور که در ماه ژوئن برگزار می‌شود، دعوت کرد. معاون وزیر امورخارجه ویتنام در ادامه با بیان اینکه هدف ما تدوین نقشه‌راه برای توسعه‌تجارت با ایران است، گفت: وضع تعرفه ترجیحی با ایران برای ما بسیار اهمیت دارد. ویتنام با کشور‌های زیادی موافقت‌نامه تعرفه آزاد را امضا کرده است و آمادگی خود را برای انعقاد تعرفه ترجیحی با ایران نیز اعلام می‌کند. وی همچنین ابراز امیدواری کرد با عنایت به اینکه دو کشور پتانسیل خوبی در زمینه مواد غذایی دارند، بتوانند در تامین نیاز‌های یکدیگر گام‌های موثری بردارند.

رایزنی برای ایجاد منطقه آزاد ایران و ازبکستان

همچنین ضیغمی در دیدار دیگر با معاون اول وزارت صنعت و تجارت ازبکستان ضمن اشاره به مذاکرات تجارت ترجیحی بین دو کشور اظهار امیدواری کرد حجم مبادلات تجاری تا ۲۰۲۵ به یک‌میلیارد دلار برسد. معاون اول وزارت صنعت و تجارت ازبکستان نیز در این دیدار با اشاره به ایجاد منطقه آزاد ایران و ازبکستان نسبت به همکاری دو کشور در زمینه تولید مشترک ابراز تمایل کرد. به‌گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه‌تجارت، مهدی ضیغمی، معاون وزیر و رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران در دیدار با ناظم جان‌خان مرادوف، معاون اول وزارت صنعت و تجارت ازبکستان با اشاره به عدم‌شناخت کشور‌های همسایه از ظرفیت اقتصادی ایران، گفت: ۳۰ هیات تجاری از ازبکستان در نمایشگاه ۲۰۲۳ ایران شرکت کردند و تمایل داریم تعاملات تجاری دو کشور ادامه داشته‌باشد و هیات‌های دولتی و بخش‌خصوصی ازبکستان در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴نیز حضور فعالی داشته باشند. ضیغمی با بیان اینکه شرکت در نمایشگاه ایران اکسپو می‌تواند به منزله شناخت بیشتر از کالا‌های ایرانی قلمداد شود، گفت: بدون‌تردید ایران اکسپو کالا‌های تولیدی بیشتری از ایران را معرفی خواهد کرد. معاون وزیر و رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران ضمن تاکید بر لزوم تقویت تعاملات تجاری ایران و ازبکستان و اجرای هدف‌گذاری‌های تجاری دو رئیس‌جمهور، بیان کرد: روسای‌جمهور دو کشور توافق کردند حجم مبادلات تجاری تا ۲۰۲۵ به یک‌میلیارد دلار برسد. همچنین تکمیل و توسعه زیرساخت‌های تجاری دو کشور نیز باید در دستور کار قرار بگیرد. معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه مذاکرات مربوط به تجارت ترجیحی در حال تکمیل‌شدن است، گفت: همچنین باید در راستای تامین کالا‌های مورد‌نیاز دو کشور نیز مذاکراتی انجام شود.

وی با اشاره به ضرورت همکاری‌های حمل‌ونقلی و یکسان سازی و صفر‌کردن عوارض ناوگان‌های جاده‌ای، گفت: بر این اساس مقرر شد کمیته مشترک حمل‌ونقلی در بهار سال‌آینده نیز تداوم پیدا کند. رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت با تاکید بر اینکه هیات‌های ازبکی در بازدید‌های اخیر فقط با ۵‌درصد ظرفیت‌های اقتصادی ایران آشنا شدند، افزود: ظرفیت بالای ایران در تولید صنایع های‌تک و تجهیزات پزشکی، قابل‌توجه است و هم‌اکنون یک یا دو کشور در دنیا توانایی تولید برخی تجهیزات پزشکی تولیدشده در ایران را دارند. وی با تاکید بر اینکه سودآوری باید دغدغه اصلی در تجارت باشد، گفت: دریافت عوارض در مرز‌ها نباید اولویت در تجارت محسوب شود، هرچند خدمات حمل‌ونقل بخشی از تجارت قلمداد می‌شود، اما مشکلات در زمینه اخذ عوارض را می‌توان با تشریک‌مساعی حل و فصل کرد. رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران ادامه داد: برنامه ریزی باید به‌گونه‌ای باشد که در ۲۰۲۵ شرایط برای شروع تجارت آزاد بین دو کشور فراهم شود. در این زمینه توافق‌های اولیه صورت‌گرفته‌است و امیدواریم در ۱۵ روز آینده یعنی اوایل فروردین سال‌جدید در این‌خصوص به جمع‌بندی نهایی برسیم.

ضیغمی با اشاره به حمایت دوجانبه در بحث حمل‌ونقل، بیان کرد: ایران با هدف جبران ناترازی در بحث سوخت گازوئیل راهکار‌هایی را درنظر گرفته‌است. در ادامه این دیدار، ناظم جان‌خان مرادوف، معاون اول وزارت صنعت و تجارت ازبکستان با تاکید بر اینکه تجار و بازرگانان ازبکی در ایران اکسپو شرکت خواهند کرد، افزود: هدف ما توافق در زمینه تولید مشترک است و امیدواریم سازمان توسعه‌تجارت در این زمینه همکاری داشته‌باشد.

معاون اول وزارت صنعت و تجارت ازبکستان ادامه داد: تلاش داریم با مشارکت ایرانیان یک منطقه آزاد ویژه اقتصادی در ازبکستان برای ایرانیان درنظر بگیریم و هم‌اکنون زیرساخت‌های این مهم تامین است. وی با اشاره به توافق‌های صورت‌گرفته در حاشیه اجلاس سران اکو با طرف ایرانی، گفت: تاکنون قدم موثری برای حل مشکلات در زمینه تامین سوخت برداشته نشده‌است و امید داریم دوستانی که در حوزه سرمایه‌گذاری فعال هستند، این مانع را پشت‌سر بگذارند. معاون اول وزارت صنعت و تجارت ازبکستان ادامه داد: سال‌گذشته ۲۴‌هزار وسیله نقلیه بین ۲ کشور جابه جا شد که از این عدد ۱۵۰۰ دستگاه ازبکی و ۴‌هزار خودرو ایرانی و مابقی خودرو‌ها از کشور‌های ثالث آمدند. به گفته او این سخن به این معناست که بار و خودرو از آن دو کشور است، اما در این میان سود عاید اشخاص ثالث می‌شود.

وی با ابراز امیدواری نسبت به کمک طرف ایرانی در بحث کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل افزود: خودرو‌هایی که از سوی ازبکستان به کشور‌های دیگر می‌روند، از سوخت ایرانی استفاده نمی‌کنند و مسیر جابه جایی‌بار طولانی است، از این‌رو برخی تجار مسیر جدید دریایی از ترکیه را تعریف کرده‌اند.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت