به گزارش میمتالز، صادرات بخش معدن در ۱۰ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از یکمیلیارد دلار افزایش داشته است. بررسی صادرات بخش معدن در ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ با مدت مشابه سال گذشته حاکی از افزایش ۱۲ درصدی از لحاظ وزنی و ۳۵ درصدی به لحاظ وزنی است. در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۲ ارزش صادرات معدن ۹۸۷۵ میلیون دلار به وزن ۳۸۷۶۳ هزار تن بوده است.
بررسی صادرات صنایع معدنی فلزی حاکی از آن است که بیشترین صادرات این بخش مربوط به ترتیب مربوط به شمش فولادی به ارزش ۳۰۵۹ میلیون دلار و وزن ۶۳۱۴ هزار تن، محصولات طویل فولادی به ارزش ۱۲۹۴ میلیون دلار و وزن ۲۵۳۵ هزار تن، سایر صنایع معدنی فلزی به ارزش ۱۲۹۳ میلیون دلار به وزن ۵۵۸ هزار تن، شمش آلومینیوم به ارزش ۶۲۲ میلیون دلار و وزن ۲۸۳ هزار تن، کاتد مس به ارزش ۵۸۰ میلیون دلار و وزن ۷۰ هزار تن، شمش روی به ارزش ۲۳۷ میلیون دلار و وزن ۱۳۴ هزار تن، آهن اسفنجی به ارزش ۳۱۹ میلیون دلار و وزن ۱۲۹۷ هزار تن، محصولات تخت فولادی به ارزش ۲۴۶ میلیون دلار و وزن ۳۸۴ هزار تن، فروآلیاژها به ارزش ۱۳۱ میلیون دلار و وزن ۷۸ هزار تن، لوله و پروفیل فولادی به ارزش ۱۱۸ میلیون دلار و وزن ۱۷۹ هزار تن، شمش سرب به ارزش ۴۶ میلیون دلار و وزن ۲۲ هزارتن بوده است که در مجموع صادراتی به ارزش ۸۰۴۵ میلیون دلار و به وزن ۱۱۸۵۴ هزارتن را در این بخش رقم زده است. سهم جمیع صنایع معدنی از کل صادرات ۱۰ ماهه ۱۴۰۲، ۱۹.۹ درصد بوده است.
مقایسه آمار صادرات این بخش با ۱۰ ماهه مشابه سال ۱۴۰۱ که حاکی از صادرات ۷۹۵۲ میلیون دلار صنایع معدنی فلزی به وزن ۱۰۵۶۵ هزارتن بوده است، نشان میدهد صادرات از لحاظ ارزشی ۹۳ میلیون دلار و از نظر وزنی ۱۲۸۹ هزارتن افزایش داشتهاست. به این ترتیب از لحاظ ارزش یکدرصد، اما به لحاظ وزنی ۱۲ درصد صادرات ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش نشان میدهد.
در این بخش شمش فولاد سهم ۷.۶ درصدی، محصولات طویل فولادی سهم ۳.۲ درصدی، سایر صنایع معدنی فلزی سهم ۳.۲ درصدی، شمش آلومینیوم سهم ۱.۵ درصدی، کاتد مس سهم ۱.۴ درصدی، شمش روی سهم ۰.۸ درصدی، آهن اسفنجی، سهم ۰.۸ درصدی، محصولات تخت فولادی سهم، ۰.۶ درصدی، فروآلیاژها سهم ۰.۳ درصدی، لوله فولادی و پروفیل سهم ۰.۳ درصدی، شمش سرب سهم ۰.۱ درصدی از صادرات ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ داشتهاند. به این ترتیب بیشترین صادرات معدنی شمش فولادی بوده است.
بررسی آمار صادرات صنایع معدنی غیرفلزی در ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ حاکی از از صادرات ۳۰۰ میلیون دلاری کاشی و سرامیک به وزن ۳۷۳۸ هزار تن، سنگ ساختمانی به ارزش ۱۶۸ میلیون دلار و وزن ۱۲۶۷ هزار تن، کلینکر به ارزش ۱۶۷ میلیون دلار و وزن ۷۱۷۳ هزار تن، سایر صنایع معدنی غیرفلزی به ارزش ۱۶۵ میلیون دلار و وزن ۷۰۵ هزار تن، سیمان به ارزش ۱۴۵ میلیون دلار و وزن ۴۵۴۸ هزار تن، شیشه ساختمانی به ارزش ۷۲ میلیون دلار و وزن ۳۶۲ هزار تن، چینی بهداشتی به ارزش ۴۲ میلیون دلار و وزن ۴۹ هزارتن است. در مجموع صادرات این بخش در ۱۰ ماهه امسال، ۱۰۵۸ میلیون دلار به وزن ۱۷۸۴۱ هزارتن بوده که سهم ۲.۶ درصدی از کل صادرات ۱۰ ماهه را داشته است.
مقایسه آمار صادرات این بخش با سالگذشته حاکی از آن است که صادرات ۱۰ ماهه امسال نسبت به صادرات ۹۱۵میلیون دلاری به وزن ۱۶۶۶۹ هزارتن ۱۰ ماهه ۱۴۰۱، از لحاظ ارزشی، ۱۴۲ میلیون دلار و به لحاظ وزنی ۱۱۷۲ هزارتن افزایش داشتهاست. درصد تغییرات این بخش نیز نشان میدهد صادرات صنایع معدنی غیرفلزی در ۱۰ ماهه امسال ۱۶ درصد از لحاظ ارزشی و ۷درصد از لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه سالگذشته افزایش داشتهاست. در این بخش کاشی و سرامیک سهم ۰.۷ درصدی، سنگ ساختمانی، سهم ۰.۴ درصدی، کلینکر سهم ۰.۴درصدی، سایر صنایع معنی غیرفلزی سهم ۰.۴ درصدی، سیمان سهم ۰.۴ درصدی، شیشه ساختمانی سهم ۰.۲ درصدی و چینی بهداشتی سهم ۰.۱ درصدی از صادرات ۱۰ ماهه داشتهاست.
صادرات بخش معدن در ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ شامل سنگ و کنسانتره آهن به ارزش ۱۵۲۲ میلیون دلار به وزن ۱۶۵۲۱ هزار تن، سایر معدن به ارزش ۳۲۴ میلیون دلار به وزن، ۶۰۶۴ هزار تن، سنگ و کنسانتره مس به ارزش ۱۰۹ میلیون دلار به وزن ۱۰۴ هزارتن بودهاست. در مجموع صادرات این بخش ۱۹۵۵ میلیون دلار به وزن ۲۲۶۸۹ هزارتن بوده که سهم ۴.۸ درصدی از کل صادرات در این مدت را شامل شده است.
مقایسه صادرات این بخش با مدت مشابه سالگذشته و صادرات ۱۰۰۸ میلیون دلاری به وزن ۱۱۵۳۰ هزارتن طی ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ حاکی از افزایش ۹۴۷ میلیون دلاری و ۱۱.۱۵۹ هزار تنی است. به اینترتیب درصد صادرات این بخش به لحاظ ارزشی ۹۴ درصد و به لحاظ وزنی ۹۷ درصد افزایش را نشان میدهد. در این بخش سنگ و کنسانتره آهن سهم ۳.۸ درصدی، سایر معدان سهم ۰.۸ درصدی و سنگ و کنسانتره مس سهم ۰.۳ درصدی از کل صادرات ۱۰ ماهه داشتهاست.
منبع: دنیای اقتصاد