به گزارش میمتالز، وزارت انرژی روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد انتظار دارد صادرات نفت خام این کشور به دلیل تعمیر و نگهداری برنامهریزی نشده در پالایشگاهها، افزایش پیدا کند.
خبرگزاری تاس روسیه گزارش کرد: پاول سوروکین، معاون اول وزیر انرژی، گفت: وضعیت پایدار است، اما تولید اولیه پالایشگاهی، کمتر خواهد بود.
وی افزود: نگرانی در خصوص عرضه سوخت در بازار داخلی وجود ندارد.
روسیه از ابتدای سال میلادی تاکنون، به دلیل نقص فنی و حملات پهپادی اوکراین، با اختلالات متعدد در فعالیت پالایشگاهی روبرو شده است.
اوکراین روز چهارشنبه برای دومین روز، حملات پهپادی سنگین به پالایشگاههای نفت روسیه انجام داد که باعث آتشسوزی در بزرگترین پالایشگاه شرکت روس نفت شد. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، این حملات را تلاشی برای اخلال در انتخابات ریاست جمهوری این هفته کشورش خواند.
روسیه که دومین صادرکننده بزرگ نفت در جهان پس از عربستان سعودی است، پیشازاین با هدف ثابت نگه داشتن قیمتها، ممنوعیت صادرات بنزین را به مدت ۶ ماه از اول مارس اعلام کرد. قیمت بنزین برای رانندگان و کشاورزان در بزرگترین صادرکننده گندم در جهان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۱۵ تا ۱۷ مارس، موضوع حساسی است.
دادههای منابع صنعتی و محاسبات رویترز نشان میدهد صادرات محصولات نفتی روسیه در فوریه، ۱.۵ درصد نسبت به ماه قبل کاهش یافته و به ۹.۹۴۳ میلیون تن رسیده است.
طبق دادههای منابع بازار، کل صادرات محصولات نفتی از طریق بنادر بالتیک پریمورسک، ویسوتسک، سنپترزبورگ و اوست لوگا در ماه میلادی گذشته، ۱۱.۴ درصد نسبت به ژانویه افزایش یافت و به ۵.۸۸۶ میلیون تن رسید. صادرات سوخت از طریق بنادر دریای سیاه و آزوف روسیه در فوریه، با ۱۸.۸ درصد کاهش نسبت به ماه قبل، به ۳.۲۶۵ میلیون تن رسید.
صادرات محصولات نفتی از بنادر مورمانسک و آرخانگلسک در قطب شمال روسیه در ماه میلادی گذشته، با ۳۴ درصد کاهش نسبت به ژانویه، به ۱۱۳ هزار و ۹۰۰ تن رسید.
بر اساس دادههای منابع و محاسبات رویترز، بارگیری صادرات سوخت در بنادر خاور دور روسیه در فوریه، ۸.۸ درصد افزایش یافت و به بیش از ۶۷۸ هزار تن رسید.
روسیه و اوکراین در جنگ تقریباً دو سالهای که هیچ نشانهای از پایان ندارد، زیرساختهای انرژی یکدیگر را هدف قرار دادهاند تا خطوط تدارکات و تدارکات را مختل کرده و روحیه مخالفان خود را تضعیف کنند.
بر اساس گزارش رویترز، صادرات نفت، فرآوردههای نفتی و گاز طبیعی، بزرگترین صادرات روسیه و منبع اصلی درآمد ارز خارجی برای اقتصاد ۱.۹ تریلیون دلاری این کشور است و جایگاه مسکو را صدر سیاست انرژی جهان، تضمین میکند.