تاریخ: ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۴۶
بازدید: ۱۹۷
کد خبر: ۳۳۵۸۹۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
محیاپور خبر داد:

کاهش ۲۵ درصدی هزینه‌های استخراج گهرزمین با اجرای پروژه IPCC/ راه‌اندازی فاز نخست این پروژه طی دو سال آینده/ کگهر مسی می‌شود

کاهش ۲۵ درصدی هزینه‌های استخراج گهرزمین با اجرای پروژه IPCC/ راه‌اندازی فاز نخست این پروژه طی دو سال آینده/ کگهر مسی می‌شود
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین گفت: با اجرای پروژه حمل پیوسته مواد معدنی (IPCC) در معدن گهرزمین، هزینه‌های استخراج دستکم ۲۵ درصد کاهش خواهد یافت.

به گزارش می‌متالز، محمد محیاپور در حاشیه مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین برای سال مالی منتهی به ۳۰ /۱۴۰۲/۰۹ افزود: فعالیت در عمق ۶۰۰ تا ۷۰۰ متری باعث افزایش هزینه‌های استخراج و بهره‌برداری می‌شود و به عنوان مثال یک تا دو ساعت طول می‌کشد که یک ماشین از کف معدن به سمت محل دپوی باطله برود که این وضعیت هم هزینه‌های زیادی دارد و هم سرعت معدنکاری را کاهش می‌دهد.

وی افزود: پروژه IPCC (In-Pit Crushing and Conveying هم به صورت مستقیم بهای تمام شده تولید را کاهش می‌دهد و هم روی افزایش تولید تاثیرگذار است. اجرای این پروژه دستکم ۲۵ درصد هزینه‌های استخراج و بهره‌برداری را کاهش می‌دهد، اما در بنچمارک جهانی این نرخ به حدود ۳۰ درصد هم می‌رسد. اگر بخواهیم به صورت پیوسته ۲۰ میلیون تن سنگ را برداشت کنیم و در عمق ۷۰۰ متری کار کنیم، بدون اجرای پروژه IPCC و به صورت سنتی و صرفا با استفاده از کامیون غیرممکن است.

وی توضیح داد: اجرای پروژه IPCC، شامل چند سنگ‌شکن، سیستم نوار نقاله و سیستم اسپریدر می‌شود که میزان خروجی نوار نقاله‌ها بیش از ۲۰ هزار تن بر ساعت خواهد بود. این پروژه شاید در ظاهر ساده به نظر برسد، اما تاکنون هیچ معدنی در ایران آن را اجرا نکرده است و گهرزمین قصد دارد به عنوان نخستین معدن آن را اجرایی کند. البته اجرای این پروژه به نوع، عمق و ذخیره معدن هم بستگی دارد و معدن گهرزمین بهترین شرایط را برای اجرای این پروژه دارد.

به گفته مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین خرید اسپریدر این پروژه تقریبا نهایی شده است و پیش‌بینی می‌شود فاز نخست این پروژه حداکثر طی دو سال راه‌اندازی شود.

محیاپور درباره میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای اجرای پروژه IPCC عنوان کرد: اگر می‌خواستیم برای این پروژه مناقصه EPC بگذاریم هزینه آن بیش از ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون یورو می‌شد، اما در حال حاضر خودمان بخشی از این پروژه را انجام می‌دهیم و تجهیزات اصلی شامل سنگ‌شکن‌ها و اسپریدر را به مناقصه می‌گذاریم که با این حساب سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای اجرای این پروژه دستکم ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش می‌یابد.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ماین نیوز درباره ورود شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین به حوزه مس توضیح داد: گهرزمین به دنبال ورود به حوزه استخراج مس است و به‌زودی به این حوزه هم ورود می‌کنیم. فعالیت در محدوده جبال بارز در همین راستا است و اگر در این محدوده به ماده معدنی مس برسیم که امیدواریم برسیم، عملیات معدنی را شروع می‌کنیم.

گفتگو از محمدجواد به‌آبادی

منبع: ماین نیوز

عناوین برگزیده