تاریخ: ۱۵ فروردين ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۴۶
بازدید: ۸۲
کد خبر: ۳۳۶۷۱۰
سرویس خبر : انرژی

توضیحات بیگی‌نژاد درباره اظهارات وزیر نفت پیرو سوخت‌گیری در سال جدید؛ روال قبلی عرضه سوخت ادامه دارد/ الزام به استفاده افراد از کارت سوخت برای رسیدن به حداقل یک داده درست است نه اینکه فشاری بر مردم تحمیل شود

توضیحات بیگی‌نژاد درباره اظهارات وزیر نفت پیرو سوخت‌گیری در سال جدید؛ روال قبلی عرضه سوخت ادامه دارد/ الزام به استفاده افراد از کارت سوخت برای رسیدن به حداقل یک داده درست است نه اینکه فشاری بر مردم تحمیل شود
‌می‌متالز - عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ درباره اظهارات وزیر نفت مبنی بر تکلیف بودجه‌ای مجلس، پیرو عملیات سوخت گیری با کارت سوخت شخصی در سال جدید، توضیحاتی ارائه کرد و گفت: الزام به استفاده افراد از کارت سوخت برای رسیدن به حداقل داده‌های درست است نه اینکه فشاری بر مردم تحمیل شود.

به گزارش می‌متالز، هادی بیگی‌نژاد، با اشاره به اظهارات وزیر نفت مبنی بر اینکه «براساس تکلیف بودجه‌ای مجلس، در سال جدید ۹۵ درصد عملیات سوخت‌گیری با کارت سوخت شخصی انجام می‌شود» گفت: وزیر نفت باید پیش از طرح این موضوع، تمامی جوانب مصوبه مجلس را بیان می‌کرد و پس از آن به برنامه وزارت نفت اشاره می‌کرد پیرو این تصمیم قرار نیست به مردم فشاری وارد شود. به واقع کارت سوخت به مردم داده می‌شود که از آن استفاده شود و نه اینکه شرایط دیگری را پیدا کند. براساس بودجه امسال و سال گذشته عنوان شده که افراد باید برای سوخت‌گیری از کارت شخصی خود استفاده کنند این موضوع به این دلیل در مجلس مصوب شد که معلوم شود چه کسانی از سوخت کشور استفاده می‌کنند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ارقام بالای ارائه یارانه بنزین و گازوئیل در کشور، گفت: از این رو اگر بخواهیم بدانیم چه کسی از این انرژی استفاده می‌کند و یا اینکه بدانیم افراد این سوخت را برای خود استفاده می‌کنند و یا قاچاق می‌شود، باید کنترلی بر این مسئله اعمال می‌کردیم چراکه قصد نداشتیم قیمت سوخت را نیز تغییر دهیم.

بیگی‌نژاد با اشاره به نکاتی درباره مصوبه مجلس، بیان کرد:به واقع این مصوبه بند‌های دیگری هم دارد که مجلس با آن موافقت کرد. به عنوان مثال پیش از تصویب این موضوع، مصوب شد که باید زیر ساخت‌ها لازم تامین شود و برای ارائه کارت سوخت المثنی از سوی وزارت نفت تدابیری اتخاذ شود.

وی تاکید کرد: همچنین باید به میزان ۵ درصد؛ برای افرادی که به عنوان مثال کارت سوخت خود را در منزل جا گذاشته و برای سوخت گیری کارت سوخت ندارند، ظرفیت قائل شویم، لذا باید برای این مسائل هم راهکاری وجود داشته باشد؛ بنابراین اظهارات وزیر نفت تنها به یک موضوع منتهی شده و باید به صورت کلی به این مصوبه نگاه کرد. همچنین وزارت نفت می‌بایست یک برنامه منسجمی را در این بخش مدنظر قرار دهد.

بیگی‌نژاد با بیان اینکه متاسفانه وزیر نفت به یک بخش از موضوعات منتهی به این مصوبه اشاره کرده است، بیان کرد: ازاین رو بنده امروز با وزارتخانه فوق تماس گرفته و خواستار این شدم که وزیر نفت تمامی بخش‌های مصوبه مجلس را تشریح کند تا جامعه احساس خطری در این بخش نداشته باشد چراکه قرار نیست اتفاقی خاصی رخ دهد و فقط اشاره شده که اشخاص باید از کارت شخصی خود استفاده کنند تا جلوی قاچاق سوخت گرفته شود و اگر هم سوخت مورد نیاز خودرویی کم آورد، کارت سوخت جایگاه براساس شناسایی فردی، مورد استفاده قرار گیرد.

بیگی‌نژاد در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر خودرویی برای مسافت‌های طولانی سقف پیش‌بینی شده سوختی را رد کرد و نیاز به سوخت داشت چگونه باید مشکل خود را برطرف کند؟ آیا افراد در این شرایط می‌توانند از کارت سوخت جایگاه استفاده کنند؟ گفت: فعلا روال، روال قبلی است همچنین وزیر نفت تاکید داشته که طبق مصوبه مجلس، مردم باید از کارت شخصی خودشان استفاده کنند لذا تا همین میزان به موضوع فوق اشاره شده است بنابراین باید برای خودرو‌هایی که مصرف بیش از سقف دارند، راهی وجود داشته باشد و نمی‌شود به اصطلاح راه را برای آنهابست.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه مجلس طی دو سال گذشته مصوبه مطروحه را در بودجه پیش‌بینی می‌کند، بیان کرد: مجلس در راستای این مصوبه اصرار دارد که وزارت نفت جامعه آماری خود را درست کند تا اگر تصمیماتی گرفته شد، مشخص شود قرار است با چه جامعه آماری کار‌ها پیش برود و اینکه چه کسانی از سوخت استفاده می‌کنند. متاسفانه وزارت نفت در این بخش هیچ جامعه آماری مناسبی ندارد. الزام به استفاده افراد از کارت سوخت برای رسیدن به حداقل داده درست است نه اینکه فشاری بر مردم تحمیل شود.

 

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده