به گزارش میمتالز، «غلامرضا منتظری» با تاکید بر این که مشکلات پیش روی بازار سرمایه باید شفافسازی شده و متناسب با جنس و نوع آن مشکل، نشستهایی با فعالان اقتصادی به منظور رفع موانع برگزار شود، گفت: بازار سرمایهپذیر میتواند نقش پررنگی در اجرای شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» داشته باشد.
وی با بیان این که باید یک آسیبشناسی جدی از موانع کوچک و بزرگ در محقق نشدن شعار سال ۱۴۰۳ داشته باشیم، افزود: با وجود تمام تلاشهایی که شکل گرفته باید بپذیریم تا رسیدن به قله هدف فاصله بسیاری داریم و باید موانع قانونی تحقق شعار سال توسط مجلس برطرف شود.
به گفته این نماینده مجلس؛ میزان مشارکت مردم در بازار سرمایه به صورت مستقیم تحت تاثیر بازارها و نهادهای موازی این بازار، عوامل اجتماعی، فرهنگی، قوانین و مقررات حاکم بر بازار سهام، فرآیندها و رویههای سازمان بورس و اوراق بهادار است. همچنین عوامل کلان اقتصادی با تأثیرگذاری بر بازارها و نهادهای موازی و رویههای بورسی به صورت غیرمستقیم بر میزان مشارکت مردم در بازار سرمایه تأثیرگذار هستند.
منتظری در ادامه به حمایت از بازار سرمایه و همچنین سهامداران اشاره کرد و گفت: دولت و مجلس در راستای حمایت از بازار و همچنین رفع مشکلات و تنگناهای آن تلاشهای بسیار کردهاند و با توجه به نامگذاری امسال تحت عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، در صورتی که از بازار سرمایه و شرکتهای بورسی حمایت شود به طور قطع منابع به سمت بازار و شرکتهای بورسی سوق داده شده و رشد و رونق تولید را به دنبال خواهد داشت.
ابن نماینده مجلس در ادامه به پیشبینیپذیر بودن اقتصاد اشاره کرد و اظهار داشت: سرمایهگذاری نیازمند پیشبینیپذیر شدن اقتصاد است و سلب اعتماد به عنوان بالاترین دارایی در بازار سرمایه موجب میشود تا مردم گزینههای دیگری برای سرمایهگذاری انتخاب کنند و این امر فرار سرمایهها از بازار را به دنبال دارد. بنابراین، باید اقدامات مهمی در راستای بهبود روند بازار و پیشبینیپذیری آن انجام شود چرا که بازار بیشتر از فرهنگسازی نیازمند ثبات در تصمیم گیریها است.
منتظری تاکید کرد: تصمیمات خلقالساعه آسیبهای جبرانناپذیری به اقتصاد کشور و از همه مهمتر بازار سرمایه میزند که برای این موضوع دولت باید سیاستهای درستی در پیش بگیرد.