به گزارش میمتالز، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد، گفت: همیشه یکی از دغدغههایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاههای اقتصادی، شرکتهای تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورتهای مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکتها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.
به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور میتواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانونگذاری و سیاستگذاری کلان کشور یکسری مشوقهایی به شرکتهایی که در بازار سرمایه پذیرش میگیرند ارائه میشود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوقها قاعدتا یکسری معافیتهای مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی میخواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند.
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکتها با توجه به زیرساختهایی که ایجاد میکنند به سمت شفافیت سوق داده میشوند و در قبال آن میتوانند از یکسری معافیتها بهرهمند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیتها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیتها و مشوقها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکتها میتوانند از قبال شفافیتی که ایجاد میکنند هم در تامین مالی شرکت اتفاقهای مثبتی رقم میخورد هم میتوانند از یکسری معافیتهای مالیاتی هم بهرهمند شوند.
فلفلانی گفت: پیشبینی میشود وجود این معافیتها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکتها و بنگاههای اقتصادی علاقمند باشند که سهامشان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.
وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سختگیریهایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع میتواند شرکتها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر میرسد بنگاههای اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیتهایی هستند احتمالا با خود فکر میکنند که حالا که این شفافیتهای مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاهها اعطا میشود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع میتواند در بلندمدت موجی را ایجاد کند که شرکتها علاقهمند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.