تاریخ: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۰:۲۶
بازدید: ۱۵۱
کد خبر: ۳۳۹۶۹۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
به مناسبت سالروز تولید ورق نازک مورد نیاز خط قلع‌اندود مطرح شد؛

تولید ورق نازک سرآغازی برای رشد و شکوفایی خط قلع‌اندود

تولید ورق نازک سرآغازی برای رشد و شکوفایی خط قلع‌اندود
‌می‌متالز - تقویم رویداد‌های فولاد مبارکه را که ورق بزنیم سطر به سطر آن پر است از دستاورد‌هایی که مانند حلقه‌های زنجیر در هم تنیده شده تا زنجیره کاملی از تولید انواع محصولات فولادی تخت را در این شرکت معظم به تصویر بکشد.

به گزارش می‌متالز، دوشنبه ۱۷ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۸۲ یکی از این روز‌های افتخارآمیز است که در آن ورق موردنیاز خط ورق قلع‌اندود تولید شد.

محسن زارع، مدیر محصولات پوشش‌دار و نهایی فولاد مبارکه، ضمن گرامیداشت این روز در این باره گفت: در راستای تأمین ورق مورد نیاز کشور برای ساخت قوطی‌های بسته‌بندی مواد غذایی، زنجیره تولید محصول قلع‌اندود شرکت فولاد مبارکه با ظرفیت اسمی ۱۰۳ هزار تن در سال به‌عنوان اولین واحد تولید ورق قلع‌اندود در کشور در سال ۱۳۸۲ به بهره‌برداری رسید.

به گفته زارع این زنجیره شامل خط نورد دوقفسه‌ای، خط شست‌وشوی الکترولیتی، بازپخت هیدروژنی، تمپرمیل، خط قلع‌اندود و خطوط برش قلع‌اندود است که از زمان بهره‌برداری تاکنون حدود ۲ میلیون تن ورق قلع‌اندود روانه بازار شده است.

وی با بیان اینکه ورق قلع‌اندود به‌طور عمده در ساخت قوطی‌های بسته‌بندی مواد غذایی مانند قوطی‌های روغن نباتی، رب گوجه‌فرنگی، تن ماهی، شیر خشک و... به کار می‌رود، ادامه داد: به همین علت این خط و محصولات استراتژیک آن از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است.

مدیر محصولات پوشش‌دار و نهایی فولاد مبارکه اظهار داشت: تاکنون بیش از صد شرکت داخلی تولیدکننده قوطی‌های قلع‌اندود ورق قلع‌اندود فولاد مبارکه را دریافت نموده‌اند و در ساخت قوطی‌های مواد غذایی یا مواد شیمیایی به کار گرفته‌اند.

زارع تصریح کرد: فرآیند تولید ورق قلع‌اندود از نوع الکترولیتی است که در آن ورق نقش کاتد و شمش‌های قلع خالص نقش آند را دارند و محلول الکترولیت از نوع اسیدی و بر پایه اسید فنل سولفونیک است. کنترل میزان پوشش قلع به‌صورت اتوماتیک و با کنترل میزان جریان برق انجام می‌گیرد و جهت بهبود استحکام و افزایش براقیت قلع از ذوب سطحی پوشش قلع استفاده می‌شود. همچنین برای محافظت از پوشش قلع، پوشش کروم و روغن اعمال می‌گردد.

بنابر اظهارات مدیر محصولات پوشش‌دار و نهایی فولاد مبارکه، از چالش‌های مهم تولید ورق قلع‌اندود نیاز به ورق با ضخامت پایین در حدود ۰.۱۵ میلی‌متر است که جهت تولید آن نیاز به خطوط نورد و شست‌شو و آنیلینگ و تمپرمیل با مشخصات ویژه است که در این راستا فولاد مبارکه جهت ساخت زنجیره خطوط تأمین ورق موردنیاز واحد قلع‌اندود اقدام کرده است.

در همین زمینه، مصطفی ناجی، رئیس واحد قلع‌اندود نیز گفت: ازآنجاکه فولاد مبارکه همواره به به‌روزرسانی تجهیزات و تکنولوژی تولید در خطوط تولیدی خود اهتمام دارد، در طول سالیان گذشته در راستای ارتقای کمی و کیفی محصول قلع‌اندود اقدامات زیادی برای بهبود تجهیزات و تکنولوژی، به‌ویژه با تکیه‌بر دانش متخصصان داخلی انجام شده است که از آن جمله می‌توان به نصب تجهیزات اندازه‌گیری جهت کنترل ضخامت و عرض ورق و دبی سیالات، بهینه‌سازی غلتک‌ها، بومی‌سازی مواد اولیه و تجهیزات، بهینه‌سازی مصرف آب، بهینه‌سازی استراکچر خط، ارتقای سیستم‌های اتوماسیون و تولید گرید‌های ورق با سختی بالا نظیر گرید T۵ و DR۸ اشاره کرد. مجموعه این فعالیت‌ها منجر به بهبود در کمیت و کیفیت ورق تولیدی شده است؛ در‌حالی‌که به‌لحاظ کمیت، میزان تولید این خط بیش از ظرفیت اسمی آن است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در زمینه کیفیت نیز این اقدامات ارتقای رضایت مشتریان را در پی داشته است و ورق تولیدی این واحد قابلیت رقابت با ورق‌های مشابه خارجی کشور‌های صاحب تکنولوژی را دارد.

ناجی عنوان کرد: فولاد مبارکه مصمم است با پویایی و ارتقای دانش و تکنولوژی خود، در مسیر رفع نیاز کشور به محصولات مختلف گام بردارد و از پتانسیل‌های علمی و فنی کشور در این راستا بهره گیرد.

منبع: فولاد مبارکه اصفهان

عناوین برگزیده