تاریخ: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۰۶
بازدید: ۱۱۴
کد خبر: ۳۳۹۸۸۵
سرویس خبر : انرژی
پتروشیمی‏‏‌ها در خلاف جهت بازار جهانی حرکت کردند

ادامه رشد یکپارچه قیمت‌های پایه

ادامه رشد یکپارچه قیمت‌های پایه
‌می‌متالز - قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در روز ۱۶ اردیبهشت در حالی اعلام شدند که بیشتر محصولات با افزایش قیمت همراه بودند که به میزان رشد دلار بوده است، در نتیجه قیمت‌های جهانی به دلیل کاهش ریسک ژئوپلیتیک در منطقه خاورمیانه و کاهش شاخص برنت در بازار‌های جهانی تغییر چندانی نداشته اند.

ادامه رشد یکپارچه قیمت‌های پایه

به گزارش می‌متالز، قیمت پایه محصولات پتروشیمی روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت‌ماه در حالی اعلام شد که پس از مدت‌ها درجا زدن و ثبات قیمت‌های پایه، نرخ دلار مبادله‌ای برای دومین هفته متوالی حدود ۲۸۱ تومان افزایش داشت. به عبارت بهتر دلار مبادله‌ای از ۴۱‌هزار و ۱۱۷ تومان در روز ۹ اردیبهشت‌ماه به ۴۱‌هزار و ۳۹۹ تومان در روز ۱۶ اردیبهشت رسید و با ۰.۶۹‌درصد رشد همراه شد و از این‌رو به افزایش یکپارچه قیمت پایه محصولات پتروشیمی انجامید. این در حالی است که بازار‌های جهانی در وضعیت رکود قرار دارند و افزایش دلار مبادله‌ای باعث رشد قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در بازار داخلی شده است. قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافت که تغییر قیمت بسیاری از کالا‌ها به میزان رشد دلار است و نشان می‌دهد که قیمت‌های جهانی بدون تغییر مانده اند.

بررسی قیمت پایه محصولات پلیمری اعلام‌شده در روز ۱۶ اردیبهشت‌ماه نشان می‌دهد که بیشتر محصولات این گروه با رشد قیمت همراه بودند و در این بین پلی اتیلن سنگین فیلم با رشد ۱.۵۶‌درصد معادل ۵۶۱ تومان به قیمت ۳۶‌هزار و ۵۷۶ تومان رسید، این در حالی است که قیمت جهانی این محصول ۹۳۰ دلار به ازای هر تن به ثبت رسید که نسبت به هفته گذشته با ۸‌درصد افزایش قیمت همراه بوده است. در گروه کالا‌هایی که با دلار مبادله‌ای قیمت‌گذاری می‌شوند، پلی پروپیلن شیمیایی MR۲۳۰-ZR۲۳۰ با ۰.۰۸‌درصد افت، تنها کالای کاهشی بود که نسبت به هفته گذشته ۳۹ تومان افت قیمت را به ثبت رساند. به طور کلی گروه محصولات پلیمری به صورت یکپارچه با افزایش قیمت همراه بودند.

در گروه کالا‌هایی که با دلار مبادله‌ای ۲۸‌هزار و ۵۰۰ تومان قیمت‌گذاری می‌شوند، همه محصولات پلیمری بدون تغییر قیمت نسبت به هفته گذشته باقی ماندند و در این گروه پلی استایرن معمولی ۱۵۴۰ با ۱.۱۵‌درصد رشد در رده نخست این گروه قرار گرفته است. این در حالی است که دلار مبادله‌ای موثر بر قیمت‌گذاری این گروه در روز ۱۶ اردیبهشت نسبت به هفته گذشته تغییری نداشته و رشد قیمت‌ها تحت‌تاثیر افزایش قیمت‌های جهانی اتفاق افتاده است.

در گروه کالایی شیمیایی نیز همه گروه‌ها با افزایش قیمت همراه بودند و اوره گرانوله با ۲.۲‌درصد رشد در رده نخست محصولات شیمیایی و آروماتیک سنگین با ۱.۶۱‌درصد کاهش در قعر جدول شیمیایی‌ها قرار دارد. افزایش قیمت پایه محصولات شیمیایی نیز تحت‌تاثیر افزایش قیمت‌های جهانی رقم خورده است.

رکود در بازار فیزیکی پلیمری‌ها

بررسی تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی در بازه زمانی ۸ تا ۱۴ اردیبهشت نشان می‌دهد که این بازار در مدت مورد بررسی میزبان ۱۰۴‌هزار و ۵۳۳ تن انواع محصول پلیمری بود که با استقبال ۱۳۹‌هزار و ۴۷۰ تن مواجه شد و از این میزان در نهایت ۹۰‌هزار و ۳۲۵ تن با میانگین قیمت موزون ۴۹‌هزار و ۶۲۴ تومان به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت. آمار و ارقام نشان می‌دهد که میزان عرضه محصولات پلیمری در بازه مورد بررسی نسبت به هفته پیش از آن ۳‌درصد کاهش داشته است. همچنین میزان معاملات محصولات پلیمری در هفته گذشته نسبت به هفته ابتدایی اردیبهشت‌ماه کاهش ۹.۵ درصدی را به ثبت رسانده است.

به طور کلی بازار فیزیکی پلیمری‌ها در هفته دوم اردیبهشت‌ماه از تب و تاب فروش و عرضه افتاده است و این رینگ در هفته نخست اردیبهشت‌ماه همزمان با افزایش قیمت پایه محصولات پتروشیمی در پی رشد قیمت‌های جهانی و همچنین افزایش نرخ ارز مبادله‌ای با رونق همراه بود و این در صورتی است که با کاهش قیمت‌های جهانی در پی کاهش تنش‌های خاورمیانه و سیاستگذاری جدید تولیدکنندگان نفت در بازه زمانی ۸ تا ۱۴ اردیبهشت‌ماه قیمت محصولات پلیمری نیز با کاهش همراه بود و از این‌رو عرضه کننده‌ها و مشتریان از معامله عقب نشینی کردند.

رینگ محصولات شیمیایی ظرف هفته اخیر -منتهی به روز جمعه ۱۴ اردیبهشت‌ماه- برخلاف جریان حاکم بر معاملات محصولات پلیمری پررونق بود. از این‌رو بررسی رینگ فیزیکی محصولات شیمیایی طی هفته دوم اردیبهشت‌ماه نشان می‌دهد که در مدت مورد نظر حدود ۵۱‌هزار و ۸۳۱ تن محصول شیمیایی در این بازار عرضه شده که با تقاضای ۵۱‌هزار و ۲۷۴ تنی مواجه شد و از این میزان حدود ۴۱‌هزار و ۵۶۰ تن محصول شیمیایی به فروش رسید. بررسی رینگ فیزیکی بورس‌کالای ایران از ابتدای اردیبهشت‌ماه نشان می‌دهد که میزان معاملات در هفته دوم اردیبهشت نسبت به هفته اول ماه جاری روند صعودی داشته است و این در حالی است که میانگین قیمت موزون معاملات در بازه زمانی ۸ تا ۱۴ اردیبهشت نسبت به هفته پیش از آن کاهش ۷.۳ درصدی داشته است که این موضوع را می‌توان به کاهش انتظارات تورمی، افت شاخص برنت و در ادامه کاهش قیمت‌های جهانی محصولات شیمیایی نسبت داد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده