به گزارش میمتالز، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص دهکبندیهای یارانه بیان کرد: دهکبندیهای یارانه قابلاصلاح هستند، سامانه «پایگاه رفاه ایرانیان» شاخصهایی برای دهکبندیها تعریف کرده است و امکان دارد کسی از دهک چهار به دهک پنج ارتقا یابد یا بالعکس. این سامانه همواره قابل بروزرسانی است.
وی افزود: اعتراض به دهکبندی از طریق سامانههای متعدد در وزارت تعاون و ادارات استانی و همچنین به صورت غیرحضوری، قابل اعلام است و بررسی خواهد شد. نتایج بررسی به افراد اعلام میشود.
در سالهای گذشته، دهکبندی با توجه به میزان درآمد خانوار انجام میشد، اما تصمیم برآن شد که غربالگری دهکها بر اساس «آزمون وسع» صورت پذیرد.
پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان توضیحاتی را در این باره ارائه نموده است.
غربالگری در آزمون وسع براساس مولفههایی همچون تعداد اعضای خانوار، جنسیت سرپرست خانوار، تعداد خودرو، مجموع ارزش خودرو، تعداد ملک اظهاری، تعداد سفرهای خارجی، گردش حساب، شغل افراد و سایر موارد انجام میشود.
مواردی مثل معلولیت و بیماریهای خاص نیز در این غربالگری مد نظر قرار داده میشوند.
همچنین اطلاعاتی در مرکز آمار ایران درج شده بود که مشخص میکرد کدام خانواده با چه میزان درآمد به چه دهکی تعلق دارد.
اگر هزینه کل یک خانوار به طور متوسط ۳.۳ نفره، حدود ۷۰۰ تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در ماه باشد، در دهک اول قرار گرفته و جزء ۱۰ درصد فقیرترین خانوارهای کشور شناخته میشوند؛ اگر هزینه خانوار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان باشد در دهک دوم و اگر هزینه دو میلیون تومان باشد، در دهک سوم قرار میگیرند.
منبع: بورس نیوز