تاریخ: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۱۴
بازدید: ۷۲
کد خبر: ۳۴۰۳۹۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس اتاق اصفهان:

میزبانی اجلاس ACD فرصتی برای تقویت سطح روابط بین‌المللی ایران بود

میزبانی اجلاس ACD فرصتی برای تقویت سطح روابط بین‌المللی ایران بود
‌می‌متالز - امیر کشانی رئیس اتاق اصفهان گفت: کشور‌های عضو ACD بالغ بر ۵۶ درصد جمعیت و ۳۵ درصد از GDP جهان را به خود اختصاص می‌دهند، بنابراین این مجمع، جایگاه مهمی در تبادلات بین‌المللی دارد.

به گزارش می‌متالز، رئیس اتاق اصفهان تقویت روابط بین‌المللی ایران را اولویت امروز کشور دانست و تأکید کرد: باید از فرصت‌هایی که در اختیار داریم، بهترین بهره را ببریم و نشان دهیم که ایران کشوری زنده و آماده پذیرش سرمایه‌های خارجی است.

امیر کشانی، رئیس اتاق اصفهان تصریح کرد: ACD یک نهاد گفتمان‌محور است و با عنوان مجمع گفت‌وگوی همکاری‌های آسیایی در سال ۲۰۰۲ به پیشنهاد کشور تایلند، ایجاد شد. در سال ۲۰۰۴ ایران به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۲۴ به عنوان رئیس دوره‌ای مجمع، نشست‌های آن را برگزار کرد. در قالب همین نشست‌ها، اصفهان به مدت دو روز میزبان روسای اتاق‌های کشور‌های عضو بود.

بر اساس اظهارات رئیس اتاق اصفهان کشور‌های عضو ACD بالغ بر ۵۶ درصد جمعیت و ۳۵ درصد از GDP جهان را به خود اختصاص می‌دهند، بنابراین این مجمع، جایگاه مهمی در تبادلات بین‌المللی دارد.

او ادامه داد: نشست اتاق‌های کشور‌های عضو با حضور ۲۲ کشور در سطوح مختلف و ۲۷ نفر از روسای اتاق‌های استانی کشور و هیات رئیسه اتاق ایران در ۵ محور سرمایه‌گذاری، فناوری، گردشگری، کشاورزی و امنیت غذایی و در نهایت توسعه پایدار برگزار شد.

بر اساس اظهارات کشانی، در حوزه سرمایه‌گذاری، اعضای پنل به این نتیجه رسیدند که سایتی به همت دبیرخانه ایجاد شود تا در قالب آن پروژه‌های سرمایه‌گذاری کشور‌های عضو بارگذاری و در دسترس همه اعضا قرار بگیرد.

این فعال اقتصادی به تبادل اطلاعات بین کشور‌هایی که در بخش فناوری، اقدامات قابل توجهی انجام دادند و در بخش گردشگری، مزیت‌های مشخصی دارند، اشاره و تصریح کرد: محور بعدی این اجلاس، کشاورزی و امنیت غذایی بود که مورد توجه جامعه جهانی است. در این حوزه ایران از آنجایی که در شرایط مختلف مانند کرونا به کمترین مشکل از این منظر، مواجه شد به عنوان یک کشور پیشرو مورد توجه قرار گرفت.

رئیس اتاق اصفهان خاطرنشان کرد: سیل بزرگی که به تازگی در دبی شاهد بودیم، مشکل غذا را به دنبال داشت و ایران توانست اقدامات خوبی در تأمین نیاز‌های مردم این منطقه انجام دهد. همچنین زمانی که قطر با برخی تحریم‌ها روبه‌رو شد، ایران ورود کرد و عملکرد خوبی از نظر صادرات انواع محصولات کشاورزی نشان داد.

کشانی توسعه پایدار را به عنوان آخرین محور این اجلاس معرفی کرد و گفت: متأسفانه ایران متولی مشخصی در این حوزه ندارد و برای همین نتوانسته در این بخش به دستاورد قابل ارائه‌ای دست پیدا کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با بیان این مطلب که لازم است این ارتباطی که بین اتاق‌های سراسر کشور با اتاق‌های عضو ACD برقرار شد، مستمر و نهادینه شود، تأکید کرد: ارتباط با نهاد‌های بین‌المللی خیلی مهم است. در واقع به دلیل عقب افتادگی‌های جهانی در ایران که به دلیل تحریم‌ها، اتفاق افتاده است، باید فرصت‌های اندکی که به دست می‌آید را جدی بگیریم و بهترین بهره را از آن ببریم. جامعه جهانی باید بداند که ایران کشوری زنده است و خود را آماده می‌کند تا در آینده قدم‌های جدی در مسیر توسعه اقتصادی بردارد.

او درباره اجلاس بعدی ACD نیز گفت: نشست‌های این مجمع به صورت سالانه برگزار می‌شود و برای دوره بعد کشور‌های تایلند و کویت اعلام آمادگی کردند که درنهایت دبیرخانه مجمع، یکی از این دو را به عنوان میزبان دوره بعد اجلاس، معرفی خواهد کرد.

منبع: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران

عناوین برگزیده