تاریخ: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۴۰
بازدید: ۱۲۶
کد خبر: ۳۴۰۶۶۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل مرکز ملی شماره‌گذاری کالا خبر داد؛

امضای تفاهم‌نامه همکاری در خصوص اخذ استاندارد ملی در اتحادیه اورآسیا و تناظر با کد‌های بین‌المللی GS۱

امضای تفاهم‌نامه همکاری در خصوص اخذ استاندارد ملی در اتحادیه اورآسیا و تناظر با کد‌های بین‌المللی GS۱
‌می‌متالز - در حاشیه برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو، تفاهم‌نامه همکاری در خصوص اخذ استاندارد ملی در اتحادیه اورآسیا و تناظر با کد‌های بین‌المللی GS۱ به امضا رسید.

به گزارش می‌متالز، «مهدی مظهری» مدیرعامل مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران، در خصوص این تفاهم‌نامه گفت: این مرکز، به‌عنوان تنها نماینده رسمی سازمان جهانی GS۱ در ایران متولی شناسایی و بارکد کردن کالا‌ها را برعهده داشته و ذیل وزارت صمت فعالیت دارد.

وی افزود: طی ۲۸ سال گذشته بارکد‌های بین‌المللی که در فروشگاه‌ها اسکن و استفاده می‌شود، توسط این نهاد صادر شده و در همه دنیا با پیش شماره ۶۲۶ قابل شناسایی هستند.

مدیرعامل مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران با بیان اینکه این کدها، مشخصات تولید کننده و مشخصات کالا را ارائه می‌دهد، تاکید کرد: بر همین اساس ۷.۵ میلیون قلم کالا در کشور شماره گذاری شده که بسیاری از این کالا‌ها به کشور‌های دیگر صادر می‌شوند.

وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که تجار و بازرگانان ما دارند این است که گواهی‌نامه برخی از استاندارد‌ها را باید اخذ و به‌صورت نماد روی کالا چاپ کنند و سپس در بازار روسیه و سایر کشور‌های اتحادیه اوراسیا عرضه کنند.

مظهری با اشاره به اینکه تولیدکننده‌ها و تجار باید به الزام، مراحل و مدت زمانی را جهت پاس کردن استاندارد EAC طی کنند، تصریح کرد: به همین دلیل باید بسته‌بندی‌های نو را مجدد جدا و برچسب‌های جدید را روی کالا نصب می‌کردند. انجام این فرآیند موجب آشفتگی بسته‌بندی می‌شود و حتی گاهی گواهینامه جعلی دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه استاندارد‌های GS۱ یک زبان مشترک کسب و کارهاست که در دنیا می‌توانند همدیگر را پیدا کنند، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه نماینده استاندارد EAC اتحادیه اوراسیا با مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران و یکی از شرکت‌های ایرانی تفاهم‌نامه‌ای را امضا کرد، نمایندگی این استاندارد به شرکت ایرانی اعطا شد، در نتیجه از این به بعد شرکت‌ها می‌توانند از طریق این شرکت ایرانی که نماینده سازمان استاندارد EAC در ایران و نماینده مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران جهت صدور کد بین المللی کالا (GTIN) محسوب می‌شود، این نماد را دریافت کنند.

مدیرعامل مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران صحبت‌هایش را اینگونه ادامه داد: لازمه ورود کالا‌های شرکت‌ها به اتحادیه اوراسیا دریافت کد‌های GS۱ است که با مراجعه به این شرکت ایرانی که نمایندگی استاندارد EAC را امروز دریافت کرده با تناظر فی‌مابین این استاندارد و کد‌های GS۱ می‌توانند نماد مربوطه را روی کالا چاپ کنند و می‌توانند به راحتی وارد بازار اتحادیه اوراسیا کنند، بدون اینکه در گمرکات آنجا معطل موضوع استاندارد شوند.

وی در ادامه افزود: مزیتی که ایجاد شده آن است که تجار ایران باید در کشور‌های طرف برای هر کالا ۱۰ روبل هزینه این استاندارد را پرداخت کنند، اما در ایران توسط نماینده سازمان استاندارد EAC، این هزینه به شکل ریالی دریافت می‌شود.

مظهری در پایان با بیان اینکه این کاهش هزینه به سود تجار است، گفت: از سوی دیگر مانع خروج ارز کشور خواهد شد و هزینه تجار را نیز به یک دهم می‌رساند.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده