به گزارش می متالز، علیرضا بهمنآبادی مدیر HSE شرکت ملی صنایع مس ایران در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست گفتوگویی انجام داده که به شرح زیر است:
پروژههای متعددی داریم که باید دستهبندی شوند. در مجموعه کرمان در بخش هوا تغییر تکنولوژی ذوب را داشتیم که باعث افزایش راندمان کار و بهروزرسانی تکنولوژیهای دوستدار محیط زیست شد. این فرایند با کارخانه اسید که در شرف افتتاح است، کامل شد. این کارخانه خروجی گاز SO2 را جذب و تبدیل به اسید سولفوریک میکند. این پروژه عملا ما را در راستای صنعت سبز شدن قرار میدهد.
ظرفیت این کارخانه ۱.۲ میلیون تن است و فاز آزمایشی را طی کرده و افتتاح آن قریبالوقوع است.
در کنار این، همکاران ما در مجتمع سرچشمه در زمینه کاهش غبار روال قبلی را ادامه داده و غبارگیرهای ما کماکان مشغول به فعالیت هستند و نگهداری و بهروز میشوند و این غبارگیرها باعث نگه داشتن میزان خروجی غبار در سطح استاندارد شده است و مصمم هستیم اجازه ندهیم میزان این غبارها دوباره افزایش یابد.
خوشبختانه مدت زمان زیادی است که میزان غبار خود را به میزان قابل توجه ۹۰% کاهش دادهایم. این تکنولوژی با حداکثر خروجی و بازدهی مشغول بکار است.
هماکنون در زمینه گاز نیز در حال فعالیت هستیم که درصورتیکه تمامی این اقدامات به فاز نهایی خود برسد، ما به صنعت سبز تبدیل خواهیم شد.
درباره فاز آب هم پروژههای قبلی در حال ادامه است. بازیافت و بازگردانی آب تا ۹۰% انجام میگیرد. میزان مصرف را پایین نگه داشتهایم و این جزء اقدامات زیست محیطی ما است.
اقدام تازهای که سال گذشته انجام شد در مورد آفتهای لانتوس در گیاهان ارجم در مجموعه سرچشمه بود که با همکاری ادارات مرتبط آغاز شد. بدین ترتیب پوشش گیاهی منطقه که دچار آفت شده بود، پاکسازی شده و درمان میشود. کاشت جدید گیاهان متناسب با شرایط بومی منطقه و توسعه این پوشش گیاهی نیز در حال انجام است.
بطور توامان در حال کاهش آلودگی هوا و کاهش مصرف آب و افزایش پوشش گیاهی و کاهش عوارض قبلی هستیم و قصد داریم با این مجموعه اقدامات در مدت کوتاهی به صنعت سبز تبدیل شده و تاثیر اقدامات قبلی را نیز کاهش دهیم.
پروژههایی در آذربایجان، خاتون آباد و سرچشمه داریم. از جمله توسع کمربند فضای سبز و بهسازی پسابهای خروجی معدن در آذربایجان که بهعنوان یک پروژه جدید تعریف شده و همچنین مدیریت باطله معدن در سونگون. در شهر بابک کارخانه اسید و اکسیژن و در سرچشمه پروژه اسید و توسعه فضای سبز و درختان.
این به شاخص و نحوه نگاه ما به محاسبات و هزینهها بستگی دارد. دو سال گذشته محاسبهای در پروژههای در راستای حفاظت از محیط زیست داشتیم که این هزینهها به میزان ۱۲ هزار میلیارد تومان میرسید.