به گزارش میمتالز، حسن فیضی، با بیان اینکه آنومالیهای مس، طلا، سرب و روی، آهن، بوکسیت و باریت در طرح تحول آذربایجانغربی شناسایی شده، تصریح کرد: مساحت اجرای طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان آذربایجانغربی ۲۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع با احتساب پیمایشهای زمینشناسی، ژئوشیمی و زمینشناسی اقتصادی است.
وی درباره نتایج کمی و کیفی این طرح در آذربایجانغربی گفت: انتشار اطلاعات زمینشناسی و اکتشافی در قالب نقشههای پایه زمینشناسی، ژئوشیمیایی و زمینشناسی اقتصادی در مقیاس کاربردی یکپنجاههزارم به تعداد ۳۶ ورقه نقشه و جمعآوری ۵ هزار و ۴۴۷ نمونه ژئوشیمی آبراههای، یکهزار و ۳۹۳ نمونه کانیسنگین و ۳۶۰ نمونه مینرالیزه در مرحله کنترل آنومالی از سطح پهنه بخشی از دستاوردهای این طرح است.
سرپرست زمینشناسی و اکتشافات معدنی ارومیه ادامه داد: همچنین جمعآوری ۹۰۰ نمونه حین عملیات اکتشاف سیستماتیک که ۱۲۷ نمونه دارای کانهزایی است؛ معرفی دست کم ۹ آنومالی طلا، مس، سرب و روی، بوکسیت، آهن و باریت و انجام عملیات زمینشناسی و اکتشاف با بهرهگیری از ۱۲۰ کارشناس نیز در قالب تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان آذربایجان غربی محقق شده است.
به گفته فیضی؛ ۶۲ هزار کیلومتر خطی با فواصل خطوط برداشت ۲۵۰ متر و ارتفاع ۴۰ متر در مساحتی حدود ۱۸ هزار کیلومتر مربع به دو روش رادیومتری و مغناطیسسنجی در پهنه جنوب استان آذربایجان غربی از تابستان سال جاری آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه بلوک جنوب استان آذربایجان غربی شامل شهرهای مهاباد، میاندوآب و بوکان است؛ تصریح کرد: در این طرح پیشرفت فیزیکی و مطالعات صحرایی ۹۵ درصد، آنالیز آزمایشگاهی و تهیه گزارش بالای ۸۰ درصد به دست آمده و شهریورماه ۱۴۰۳ به عنوان زمان پایان این عملیات اعلام شده است.
سرپرست زمینشناسی و اکتشافات معدنی ارومیه خاطرنشان کرد: مسئولیت تهیه نقشههای زمینشناسی اقتصادی این پهنه به عهده حبیبالله علیاکبری، نقشههای زمینشناسی به عهده بهنام پاشازاده و نقشههای ژئوشیمی اکتشافی به عهده سیدمحمدامین زوارهطباطبایی بود و کارشناسانی از مراکز ارومیه، تهران، اهواز و کرج در انجام این مطالعات همکاری کردند.
گفتنی است، مطالعات زمینشناسی، ژئوشیمی و زمینشناسی اقتصادی در بلوک زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان آذربایجانغربی در مناطق ملکان، شیرینکند، میاندوآب، کشاورز، بوکان، جوانمرد، یادگارلو، چهاربرجقدیم، مهاباد، گوگتپه، بیطاس و خلیفان انجام میشود.
شایان ذکر است؛ طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان آذربایجان غربی در راستای اجرای "طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی کشور" که همزمان با آغاز به کار دولت سیزدهم در قالب "توافقنامه سه جانبه بخش معدن کشور" با حضور سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) طراحی شده به اجرا در آمد که استان آذربایجانغربی سومین مقصد اجرای طرح بود.
بر اساس این گزارش، توسعه مناطق کمبرخوردار و اشتغال مولد با نگرش ویژه بر نیروی بومی متخصص، تولید اطلاعات زیرساختی متناسب با آمایش سرزمین و تکمیل اطلاعات عمقی و کشف ذخایر جدید معدنی از طریق تهیه نقشههای پایه و برداشتهای ژئوفیزیک هوایی برای اکتشاف ذخایر پنهان، افزایش ۴ برابری دقت پروژه با توجه به تغییر مقیاس، کاهش زمان تبدیل کانسار به معدن بر مبنای اجرای مدل مشارکتی، کاهش ریسک سرمایهگذاری بخش خصوصی در فرآیند معدنکاری کشور، تکمیل و توسعه زیرساختهای اطلاعاتی، فناوری و پایگاه دادههای علومزمین و تربیت نیروی متخصص و ایجاد تحرک در بخش خصوصی از طریق برونسپاری فعالیتها به عنوان اهداف کلان طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی کشور عنوان شده است.