به گزارش می متالز، آمارهای معاملاتی نشان می دهد که در هفته منتهی به ۳۰ فروردین ۹۸ شاهد افزایش حجم و ارزش معاملات در تمامی بازارهای فرابورس بودیم به طور که ۷ هزار و ۱۰۷ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۳۰ هزار و ۹۳۰ میلیارد ریال در مجموع این بازارها جابهجا شد که نشاندهنده رشد به ترتیب ۲۷ و ۳۳ درصدی این متغیرها نسبت به هفته گذشته است.
در ۵ روز معاملاتی هفته جاری در بازار اول ۶۴۲ میلیون سهم به ارزش ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال دستبهدست شد و بازار دوم شاهد دادوستد ۲ هزار و ۶۵۷ میلیون سهم به ارزش ۹ هزار و ۳۴ میلیارد ریال بود که رشد حجم و ارزش این متغیرها در بازه ۵ تا ۵۰ درصدی در نوسان بود.
بهعلاوه، بازار پایه در این بازه زمانی میزبان خرید و فروش ۳ هزار و ۶۴۶ میلیون سهم به ارزش ۸ هزار و ۳۰۴ میلیارد ریال در مجموع سه تابلو خود بود که نسبت به هفته گذشته افزایش داشت.
از طرف دیگر در بازارهای نوین مالی، مجموع حجم معاملات اوراق بدهی، اوراق تسهیلات مسکن و صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله به ۱۶۲ میلیون ورقه رسید که ارزش این حجم از دادوستدها ۱۱ هزار و ۴۹۲ میلیارد بود که افزایش این متغیرها به ترتیب ۳۹ و ۵۶ درصد بود.
رصد آمار معاملات این بازار به تفکیک ابزار مالی نشان میدهد ۱۰ میلیون ورقه به ارزش ۸ هزار و ۵۵۶ میلیارد ریال در قالب اوراق بدهی در این مدت معامله شده که نسبت به هفته پیش از آن ۵۶ و ۵۴ و درصد رشد یافته است.
همچنین ۳۰۰ هزار ورقه به ارزش ۱۵۲ میلیارد ریال ورقه تسهیلات مسکن در این بازه خرید و فروش شد که همانند اوراق بدهی، با وجود ثبت رشد هفتگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته میزانی از کاهش را نشان میدهد. بیشترین حجم معاملاتی نیز ۱۵۲ میلیون ورقه و مربوط به صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (ETF) بود که رشد ۳۸ درصدی نسبت به هفته گذشته را نیز به ثبت رساند.
شاخص کل نیز که از ابتدای هفته با در پیش گرفتن روندی صعودی در میانه هفته تا ارتفاع ۲۴۹۷ واحدی صعود کرده بود در پایان این هفته معاملاتی در سطح ۲۴۲۰ واحدی ایستاد و نسبت به هفته گذشته افت ۲ درصدی را ثبت کرد.
در نهایت، ارزش معاملات خرد در بازارهای اول، دوم، پایه و SME در فرابورس به ۱۸ هزار و ۲۴۵ میلیارد رسید که گروه فلزات اساسی با ارزش معاملاتی به میزان ۲ هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال ۱۳ درصد از ارزش کل معاملات را از آنِ خود کرد و در صدر ایستاد. گروهای محصولات شیمیایی و انبوهسازی، املاک و مستغلات نیز به ترتیب ۱۲ و ۸ درصد از ارزش کل معاملات را به خود اختصاص دادند و در جایگاههای دوم و سوم ایستادند.