تاریخ: ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۲۵
بازدید: ۱۷۲
کد خبر: ۳۴۳۳۳۰
سرویس خبر : آهن و فولاد

تبعات منفی کاهش ۷۶ درصدی صادرات فولاد ایران

تبعات منفی کاهش ۷۶ درصدی صادرات فولاد ایران
‌می‌متالز - طبق آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، افت ۷۶ درصدی صادرات رقم خورده و سایت تحلیلی استیل رادار طی گزارشی گفت این کاهش می‌تواند نشان‌دهنده برخی مشکلات یا تغییرات در تقاضای فولاد در داخل و جهان باشد.

به گزارش می‌متالز، در حالی که انجمن تولید کنندگان فولاد ایران اخیراً اقدام به انتشار گزارشی مبنی بر کاهش ۷۶ درصدی صادرات فولاد ایران در فروردین‌ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل کرد، سایت آماری تحلیلی «استیل رادار» نیز در این خصوص گزارشی تحلیل ارائه داده است.

این گزارش مدعی است کاهش صادرات فولاد ایران پیامد‌های مهمی را به ویژه با ادامه رشد بخش آهن اسفنجی، برای اقتصاد این کشور نشان می‌دهد.

در این گزارش آمده است: اطلاعات گمرک نشان می‌دهد که میزان صادرات فولاد ایران در دو ماهه ابتدایی سال جاری کاهش محسوسی داشته است. اطلاعات گمرک نشان می‌دهد که میزان صادرات فولاد از ایران در دو ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ کاهش محسوسی داشته است. به نحوی که میزان کل صادرات فولاد که شامل فولاد نیمه تمام و محصولات فولادی می‌شود در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۳ درصد کاهش داشته است.

تبعات منفی کاهش ۷۶ درصدی صادرات فولاد ایران

همچنین این کشور در دو ماه اول سال ۱۴۰۳، یک میلیون و ۴۸۳ هزار تن فولاد به کشور‌های دیگر فروخته است. از این مجموع ۸۱۷ هزار تن فولاد نیمه تمام بوده است. با این حال، این میزان فولاد نیمه تمام صادراتی در مقایسه با میزان صادرات در مدت مشابه سال قبل ۴۲ درصد کاهش چشمگیری دارد.

انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران: حجم صادرات ۱۰ صادر کننده برتر فولاد ایران در نخستین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهشی ۷۶ درصدی داشته و از ۳۶۸ هزار تن به ۷۶ هزار تن رسیده است

گفتنی است طبق آمار منتشر شده از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور، حجم صادرات ۱۰ صادر کننده برتر فولاد ایران در نخستین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهشی ۷۶ درصدی داشته و از ۳۶۸ هزار تن به ۷۶ هزار تن رسیده است و به اصطلاح سقوط صادرات را شاهد بوده‌ایم. نکته قابل تأمل اینکه به گفته انجمن تولید کنندگان فولاد کشور الزام فولادسازان به عرضه ۱۰۰ درصدی ارز صادراتی خود در سامانه نیما را از مهم‌ترین علل این سقوط می‌توان دانست. ضمن اینکه وضع عوارض صادراتی و لغو معافیت مالیاتی صادرات نیز از ترمز‌های دیگر صادرات فولاد کشور است.

افزایش چشمگیر تولید انواع محصولات فولادی

در بخش دیگری از این گزارش به افزایش تولید انواع محصولات فولادی مورد استفاده در کاربرد‌های ساختمانی و صنعتی پرداخته شده و آمده است: آمار‌ها حاکی است در مدت نامبرده میلگرد مهم برای مقاوم سازی سازه‌های بتنی از ۳۰۴ هزار تن به ۴۰۶ هزار تن افزایش یافت و ۳۴ درصد افزایش را نشان داد. همچنین مفتول مورد استفاده در مصارف مختلف صنعتی با افزایش بیش از دو برابری تولید از ۶۰ هزار تن به ۱۲۲ هزار تن، افزایش چشمگیر ۱۰۳ درصدی را نشان می‌دهد.

از سوی دیگر نبشی و سایر محصولات پروفیل فولادی نیز با رشد از ۳۷ هزار تن به ۵۳ هزار تن رسید که نشان دهنده افزایش ۴۳ درصدی است. به این ترتیب در مجموع در همین مدت تولید این محصولات فولادی افزایش قابل توجهی داشته است.

کاهش صادرات می‌تواند بیانگر تغییر در تقاضای فولاد در داخل و جهان باشد

بر اساس گزارش تحلیل بازار، با این وجود و علیرغم افزایش تولیدات، آمار‌ها کاهش صادرات را نشان می‌دهند که این کاهش صادرات فولاد ایران می‌تواند نشان دهنده برخی مشکلات یا تغییرات در تقاضای فولاد در داخل و جهان باشد. از سوی دیگر، افزایش قابل توجهی در صادرات آهن اسفنجی مشاهده شد که حاکی از پیشرفت مثبت در آن بخش خاص است. این تغییر در روند صادرات می‌تواند اثرات اقتصادی بر ایران داشته باشد، به طوری که کاهش صادرات فولاد به طور بالقوه چالش‌هایی را ایجاد می‌کند در حالی که افزایش صادرات آهن اسفنجی به سمت نقطه روشنی در اقتصاد اشاره می‌کند.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده