تاریخ: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۱۲
بازدید: ۱۴۷
کد خبر: ۳۴۵۱۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بازده ۱۰ درصدی آیفکس در ۱۶ روز

می متالز - آمارها نشان می‌دهد که آیفکس در ۱۶ روز بازدهی ۱۰ درصدی را رقم زده است.
بازده ۱۰ درصدی آیفکس در ۱۶ روز

به گزارش می متالز، فرابورس نخستین ماه از سال جدید را با رونق معاملات در مجموع بازارها و افزایش چشمگیر شاخص کل و ارزش بازار پشت سر گذاشت به طوری که در فروردین‌ماه و تنها طی ۱۶ روز کاری این ماه، شاخص کل رشد ۱۰ درصدی را تجربه کرد، ارزش بازار ۸ درصد افزایش یافت و حجم و ارزش معاملات به ترتیب با صعود ۶۰۳ و ۱۷۸ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل روبه‌رو شد.

بر اساس این گزارش، رصد معاملات فرابورس در ماهی که گذشت نشان می‌دهد طی ۱۶ روز کاری این ماه روزانه به طور متوسط یک هزار و ۱۴۷ میلیون ورقه به ارزش ۴ هزار و ۷۹۴ میلیارد ریال تغییر مالکیت یافته و بیشترین حجم و ارزش معاملاتی به ترتیب به روزهای ۲۶ و ۲۸ فروردین‌ماه با دادوستد یک هزار و ۹۰۲ میلیون ورقه و ارزش معاملاتی ۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اختصاص داشته است.

در همین حال در مجموع بازارهای فرابورسی نیز شاهد جابه جایی ۱۸ هزار و ۳۵۹ میلیون ورقه به ارزش ۷۶ هزار و ۷۰۷ میلیارد ریال بودیم که این میزان مبادلات در بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ دفعه رقم خورد. بدین ترتیب افزایش ۶۰۳، ۱۷۸ و ۴۸۶ درصدی حجم، ارزش و تعداد دفعات مبادلات در فروردین‌ماه ۱۳۹۸ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به ثبت رسید.

نگاهی به عملکرد بازارهای فرابورس نیز نشان می‌دهد به غیر از بازار شرکت‌های کوچک و متوسط که افت مبادلات را شاهد بود باقی بازارها با رشد چشمگیر دادوستد سهام و اوراق روبه‌رو شدند.

 بر این اساس بازارهای اول، دوم و پایه به ترتیب شاهد مبادله ۵۲۷، ۵۷۲ و ۶۶۹ میلیون سهم به ارزش ۹۲۴، ۸۰۵ و یک هزار و ۱۳۳ میلیارد ریال بود. در هر کدام از این سه بازار حجم معاملات بیش از ۵۰۰ درصد و ارزش آن افزون بر ۸۰۰ درصد رشد کرد.

بازار ابزارهای نوین مالی نیز ماه پررونقی را در معاملات شاهد بود. بدین ترتیب ۴۲۳ میلیون ورقه به ارزش ۲۶ هزار و ۴۴۸ میلیارد ریال در این بازار تغییر مالکیت یافت که حجم آن ۳۵۱ درصد و ارزش این مبادلات ۱۷ درصد افزایش یافت.

بررسی معاملات اوراق تسهیلات مسکن، صندوق‌های قابل معامله و اوراق بدهی در بازار ابزارهای نوین مالی نیز بیانگر بیشترین رونق و تحرک معاملات در ETF ها با رشد ۴۷۷ و ۵۲۴ درصدی حجم و ارزش معاملات است. اوراق بدهی اما کاهش ۸ و ۹ درصدی حجم و ارزش معاملات را شاهد بود.

در این میان اوراق تسهیلات مسکن نیز اعم از تسه و تملی با مبادله ۷۲۰ هزار ورقه به ارزش ۳۶۵ میلیارد ریال افزایش ۲ درصدی حجم و کاهش ۱۷ درصدی ارزش معاملات را رقم زد.

از سوی دیگر ارزش معاملات خرد بازار سهام در ماه گذشته به رقم ۴۸ هزار و ۲۷۵ میلیارد ریال رسید که از این میزان گروه فلزات اساسی سهم ۱۶ درصدی را به خود اختصاص داد و بالاترین رقم ارزش معاملاتی را در میان سایر صنایع فرابورسی به نام خود زد. پس از آن گروه محصولات شیمیایی و انبوه‌سازی به ترتیب سهم ۱۲ و ۸ درصدی را در اختیار گرفتند و در جایگاه دوم و سوم ایستادند.

ارزش بازارهای فرابورس نیز به تفکیک نوع بازارها در تاریخ ۳۱ فروردین‌ماه ۹۸ نشان می‌دهد بازار دوم با در اختیار گرفتن ۴۵ درصد از ارزش کل بازار فرابورس بیشترین رقم را به خود اختصاص داده و صدرنشین شده و پس از آن بازارهای بدهی، پایه و اول سهم ۲۵، ۲۱ و ۷ درصدی را از ارزش کل بازار در سبد خود قرار داده اند و در جایگاه دوم تا چهارم قرار گرفتند.

در نهایت در آخرین روز کاری فرابورس در فروردین‌ماه شاخص کل این بازار با ۲۲۰ واحد رشد در مقایسه با آخرین روز کاری اسفندماه ۱۳۹۷ در سطح ۲۴۷۸ واحدی ایستاد و بازدهی ۱۰ درصدی را در این ماه به ثبت رساند.

منبع: ایبنا
عناوین برگزیده