تاریخ: ۱۹ تير ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۸:۴۰
بازدید: ۱۸۱
کد خبر: ۳۴۵۳۶۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در گفتگو با یک کارشناس انجام شد

بررسی ادعای طیب‌نیا درباره رونق بازار ثانویه در بورس

بررسی ادعای طیب‌نیا درباره رونق بازار ثانویه در بورس
‌می‌متالز - یک کارشناس بورس درباره اظهارات طیب‌نیا مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور منتخب با اشاره به اینکه رونق بازار ثانویه در بورس در تمام کشور‌های پیشرفته مورد توجه است، گفت: این موضوع از اصول فعالیت بازار سرمایه است، اما مهم این است که ما در کشورمان با وجود مشکلات و پیچیدگی‌های اقتصادی، آن را اجرایی کنیم.

به گزارش می‌متالز، علی طیب‌نیا مشاور اقتصادی پزشکیان رئیس‌جمهور منتخب در جدیدترین اظهارنظر درباره بازار سرمایه گفته است: رونق بازار اولیه و افزایش سهم آن در تامین مالی کشور مشروط به این است که بازار ثانویه رونق داشته باشد.

به گفته او، برنامه دولت چهاردهم این است که تمام موانع رونق بازار ثانویه و بازار اولیه را مرتفع کند.

طیب‌نیا ادامه داده است: بازار سرمایه یعنی بازار آزاد، یعنی بازاری که اجازه بدهیم عرضه و تقاضا بدون مداخله مستقیم دولت، قیمت انواع دارایی‌ها را مشخص کند.

در این خصوص حمید میرمعینی با اشاره به اینکه بازار اولیه در تمام کشور‌های توسعه یافته است، اظهار کرد: از تئوری تا عمل خیلی فاصله وجود دارد، اجرایی کردن تئوری‌هایی که در کشور‌های دیگر وجود دارد به خاطر مشکلات تحریمی، سیاسی و از طرفی وجود مشکلات ساختاری پیچیده اقتصادی در کشورمان، بسیار سخت است.

شرط اجرای تئوری‌های اقتصادی انسجام است

وی با بیان اینکه در کشور‌های دیگر با یک نظام منسجم این تئوری‌ها را اجرا کرده‌اند و به توسعه یافتگی رسیدند، افزود: تمام اجزای اقتصاد کشور‌های توسعه یافته پیشرفت کرده، از فناوری و نیروی انسانی بگیرید تا تعرفه‌ها و ...، و در نهایت به شاخص توسعه یافتگی رسیدند.

این کارشناس اقتصادی یادآور شد: در روند اجرای عملیات اصلاحات اقتصادی نیاز به تجربیات موفق کشور‌های پیشرفته داریم، اگر بخواهیم از تئوری‌های جدید استفاده کنیم، زمان را از دست می‌دهیم.

رونق بازار ثانویه در بورس از اصول فعالیت بازار سرمایه است

میرمعینی با اشاره به اینکه رونق بازار ثانویه در بورس در تمام کشور‌های پیشرفته مورد توجه است، گفت: این موضوع از اصول فعالیت بازار سرمایه است.

به گفته وی، سیستم بورس نماد و عصاره بازار آزاد است، اگر بورس درست کار کند و جذب سرمایه‌گذاری درست و شفافی میان بدنه فعالین اقتصادی ایجاد کند، مسیر را درست پیش رفته است.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه بورس ما خوب کار نمی‌کند، تصریح کرد: در اصل دولت‌ها در تاثیر مقررات و نظارت‌ها باید فعالیت کند نه اینکه بی‌برنامگی و کسری بودجه داشته باشند و بخواهند در همه امور مداخله کنند.

بورس نیاز به برنامه بلندمدت دارد

میرمعینی تاکید کرد: اگر قرار باشد بورس به نقطه مطلوب برسد دولت‌ها باید برنامه بلندمدت و میان‌مدت برای آن داشته باشند، اما این موضوع زمان بسیاری می‌برد.

وی بیان کرد: اعتقاد به مالکیت خصوصی باید در دولت‌ها وجود داشته باشد تا حقوق سرمایه‌گذار نادیده گرفته نشود، اگر بخش خصوصی قوی شود بازار آزاد، سرمایه‌گذار و ... که در زنجیره اقتصاد کشور هستند به بهبود اقتصاد کمک می‌کنند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: دولت‌ها برای بورس باید نقشه راه داشته باشند، سیاست‌های کلان باید با اصول بازار آزاد همراه باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده