تاریخ: ۲۶ تير ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۰۱
بازدید: ۹۹
کد خبر: ۳۴۵۹۴۲

تهدید رشد سریع هوش مصنوعی برای اقتصاد آمریکا

تهدید رشد سریع هوش مصنوعی برای اقتصاد آمریکا
‌می‌متالز - رشد سریع هوش مصنوعی به دلیل مصرف بالای انرژی، ثبات صنعت انرژی، اقتصاد و آب و هوا را تهدید می‌کند.

به گزارش می‌متالز، گوگل اخیرا فاش کرد انتشار کربن این شرکت در پنج سال گذشته، ۴۸ درصد افزایش یافته است. شبکه خبری بی‌بی‌سی پنجشنبه گذشته در گزارشی نوشت: سرویس‌های مبتنی بر هوش مصنوعی به طور قابل‌توجهی انرژی رایانه‌ای و در نتیجه، برق بیشتری را نسبت به فعالیت‌های آنلاین استاندارد مصرف می‌کنند که باعث ایجاد یک‌سری هشدار‌ها درباره تاثیرات زیست‌محیطی این فناوری می‌شود.

در واقع، مطالعه اخیر دانشمندان دانشگاه کرنل نشان می‌دهد سیستم‌های هوش مصنوعی مولد مانند چت جی پی تی، تا ۳۳ برابر بیشتر از رایانه‌هایی که نرم‌افزار‌های کار محور را اجرا می‌کنند، انرژی مصرف می‌کنند. بعلاوه، هر جستجوی اینترنتی مبتنی بر هوش مصنوعی، حدود ۱۰ برابر بیشتر از جستجو‌های اینترنتی معمولی، انرژی مصرف می‌کند.

این افزایش بی‌رویه در مصرف انرژی هم‌زمان با سرعت گرفتن استفاده از هوش مصنوعی، یک تهدید مستقیم برای توانایی بخش فناوری در تحقق وعده‌های کربن‌زدایی است. در حالی که گوگل از اهداف صفر خالص خود تا سال ۲۰۳۰ عقب‌نشینی نکرده، اما اذعان کرده که با ادغام بیشتر هوش مصنوعی در محصولات خود، کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای ممکن است کار دشواری باشد.

در مجموع، پیش‌بینی می‌شود بخش هوش مصنوعی جهانی تا سال ۲۰۳۰، عامل ۳.۵ درصد از مصرف برق جهان باشد. درآمریکا، دیتاسنتر‌ها به تنهایی می‌توانند ۹ درصد از برق تولیدی را تا سال ۲۰۳۰ مصرف کنند که افزایش ۲ برابری نسبت به سطح فعلی خواهد بود. این نرخ رشد، پیامد‌های جدی برای امنیت انرژی ملی خواهد داشت، البته اگر نخواهیم به اقتصاد اشاره کنیم.

طبق پیش‌بینی‌های شرکت تحقیقاتی «ریستاد انرژی»، انتظار می‌رود هوش مصنوعی و وسایل نقلیه برقی پایان دهه جاری، ۲۹۰ تراوات ساعت تقاضا برای برق به شبکه نیروی آمریکا اضافه کنند. تا سال ۲۰۳۰، این دو بخش به تنهایی معادل نیروی کل ترکیه که هجدهمین اقتصاد بزرگ جهان است، برق مصرف خواهند کرد.

همه اینها به معنای آن است که آمریکا، باید ظرفیت تولید نیروی زیادی را با سرعتی سرسام‌آور اضافه کند، در غیر این صورت، با خطر کمبود نیرو روبرو خواهد شد.

سوریا هندری، تحلیلگر ریستاد، در این‌باره گفت: این رشد، مسابقه‌ای با زمان برای افزایش تولید برق بدون رساندن سیستم‌های برق به آستانه استرس است. عموم مردم آمریکا می‌توانند انتظار داشته باشند که حجم زیادی از این بار را به شکل قبوض انرژی سنگین‌تر به دوش بکشند. بعلاوه، مصرف‌کننده معمولی هیچ‌کاری نمی‌تواند انجام دهد تا آن را متوقف کند، زیرا این یک مسئله رفتار مصرف‌کننده نیست، بلکه یک مشکل بخش فناوری است.

بر اساس پیش‌بینی‌های اندیشکده «موسسه بانک آمریکا» که داده‌های اختصاصی را برای ارائه بینش‌های اقتصادی تجزیه و تحلیل می‌کند، قیمت برق در حال افزایش است و نرخ رشد به این زودی‌ها کاهش نخواهد یافت. در تصویر بزرگ‌تر، خودی‌های صنعت هشدار داده‌اند که اگر کشور نتواند انرژی کافی برای پاسخگویی به این خواسته‌های فزاینده تولید کند، ممکن است مانع رشد اقتصادی شود.

هیچ‌کس به اندازه شرکت‌های بزرگ فناوری از این بحران قدرت آگاه نیست. طبق گزارش شبکه سی‌ان‌بی‌سی، شرکت‌های بزرگی مانند آمازون، آلفابت، مایکروسافت و متا، همگی برای افزایش انرژی التماس می‌کنند، زیرا همچنان به افزودن دیتاسنتر‌ها به شبکه ادامه می‌دهند.

به منظور پرکردن این شکاف عظیم بین عرضه و فزاینده، بسیاری از شرکت‌های بزرگ فناوری، خواستار افزایش استفاده از انرژی هسته‌ای و تحقیقات فیوژن هسته‌ای هستند، زیرا این یک فناوری اثبات شده کربن صفر است که قادر به تولید حجم زیادی از نیروی بار پایه است و از بسیاری از موارد مشکلات فنی و بوروکراتیک مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر اجتناب می‌کند.

اما واقعیت این است که هیچ منبع انرژی واحدی نمی‌تواند آمریکا را از زیر بار خردکننده بلندپروازی‌های تکنولوژیکی خود نجات دهد. تغذیه عطش سیری‌ناپذیر هوش مصنوعی، خودرو‌های برقی و بخش‌های مرتبط، احتمالا به استخراج و اکتشاف میزان بیشتری از سوخت‌های فسیلی نیاز دارد و این یک مشکل بزرگ است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، با این حال، هوش مصنوعی می‌تواند راه‌حل و همچنین مشکل باشد. هوش مصنوعی می‌تواند در شبکه‌های هوشمند برای اطمینان از کارایی و کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای استفاده شود. اما این نیاز به خویشتن‌داری دارد که بخش فناوری تا حد زیادی با آن بیگانه است. وزارت انرژی هشدار داده است که این رویکرد اگر «ساده انگارانه» به کار گرفته شود، می‌تواند بیش از آنکه فایده داشته باشد، ضرر به بار بیاورد.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
چهار ماه پیش
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین