به گزارش میمتالز، مهدی موحدی سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور، در پاسخ به سوالی در خصوص تفاوت سقف تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم برای پروندههای اشتراکی و تفاوت آن با پروندههای عادی گفت: طبق دستورالعمل موضوع تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم سقف فروش مشمول تبصره ماده ۱۰۰ برای پروندههای اشتراکی تا ۳۶ میلیارد تومان و پروندههای عادی ۱۸ میلیارد تومان است.
وی در مورد آخرین مهلت تکمیل فرم تبصره ۱۰۰ از سوی صاحبان مشاغل گفت: آخرین مهلت تکمیل فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت آن ۱۰ مرداد ماه است.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا برای افرادی که مشمول تبصره ۱۰۰ نیستند نیز اظهارنامه برآوردی تهیه میشود، گفت: برای کسانی که مشمول تبصره ماده ۱۰۰ نیستند، به این جهت که فروش آنها بالاتر ۱۸ میلیارد تومان (برای حسابهای مشارکتی ۳۶ میلیارد تومان) است، طبیعی است که مسیر آنها از روند تکمیل فرم تبصره ماده ۱۰۰ نخواهد بود. مسیر آنها تکمیل اظهارنامه تعاملی یا اظهارنامه پیش فرض است. در اظهارنامه تعاملی، صورت حساب سود و زیان و سایر اطلاعاتی که از مودی وجود دارد در اختیار او قرار میگیرد.
سپس افراد میتوانند از این مسیر مالیات خود را مشخص و پرداخت کنند. در نتیجه در این مرحله اظهارنامه برآوردی وجود ندارد. مگر اینکه مشخص شود پس از پایان مهلت قانونی، افرادی نه در قالب تبصره ۱۰۰ اقدام کردند و نه اظهارنامه تعاملی را تکمیل کردند. در صورتی که سازمان امور مالیاتی اطلاعات قابل توجهی از این دسته در اختیار داشته باشد میتواند اظهارنامه برآوردی را در آینده برای آنها بارگذاری کند. با این وجود در حال حاضر اظهارنامه برآوردی برای آنها موضوعیت ندارد.
موحدی ادامه داد: به صورت مرحله به مرحله اطلاعات افرادی که مشمول تبصره ۱۰۰ شدهاند، در حال بارگذاری است و این افراد میتوانند در صورت بارگذاری اطلاعات تا ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۳ که پایان مهلت تکمیل فرم تبصره ۱۰۰ است، نسبت به تکمیل فرم اقدام کنند. اما اگر تا پایان این بازه زمانی نتوانستند فرم تبصره ماده ۱۰۰ خود را ببینند، باید به سراغ اظهارنامه تعاملی (پیشفرض) و یا تسلیم اظهارنامه بروند.
بنابراین ممکن است بارگذاری اطلاعات برای برخی مودیان که تصور میکنند مشمول تبصره ماده ۱۰۰ هستند انجام نشود که این افراد میتوانند از طریق مجامع حرفهای خود این موارد را پیگیری کنند. مودیان میتوانند از مسیر صنفهای مختلف، اتاق بازرگانی و ... این موضوع را پیگیری کنند که چرا بارگذاری اظهارنامه برآوردی برای آنها صورت نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه تمام تلاش ما این است که افراد از تبصره ماده ۱۰۰ برای پرداخت مالیات خود استفاده کنند، گفت: با توجه به اینکه اظهارنامه برآوردی برای مشمولان تبصره ماده ۱۰۰ با توجه به اطلاعات در اختیار سازمان امور مالیاتی در نظر گرفته میشود، در صورتی که مودیان اقدامی برای تایید یا رد آن انجام ندهند، این اطلاعات برای آنها قطعی محسوب خواهد شد.
براین اساس برای ارائه اظهارنامه باید حتما رد اظهارنامه برآوردی از سوی مودی انجام شود.
با توجه به دستورالعمل اجرای تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم در صورتی که مودی برای پذیرش یا رد اظهارنامه برآوردی اقدام نکند، مالیات تعیین شده در اظهارنامه برآوردی قطعی خواهد شد.
اما به نظر میرسد که با توجه به توضیحات ارائه شده، در حال حاضر دستورالعمل و روند مشابهی برای افرادی که مشمول تبصره ماده ۱۰۰ نشدند و باید اظهارنامه ارائه کنند وجود ندارد. در حقیقت مالیات مودیانی که برای آنها اظهارنامه تعاملی در نظر گرفته شده است در صورت عدم تایید آن توسط مودی قطعی نخواهد شد، اما ممکن است با دستورالعملهای آینده سازمان امور مالیاتی برای این دسته از مودیان نیز اظهارنامه برآوردی تعیین شود. در این صورت در صورت عدم اقدام مودی این اظهارنامه نیز قطعی خواهد شد.
با توجه به اینکه مودیان مشمول تسلیم اظهارنامه به سازمان امور مالیاتی عمدتاً حجم بالایی از فروش و تعاملات را دارند، اعداد و ارقام مربوط به مالیاتهای آنها قابل توجه خواهد بود.
منبع: خبرگزاری تسنیم