تاریخ: ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۴۸
بازدید: ۱۷۴
کد خبر: ۳۴۷۷۵۷
سرویس خبر : آهن و فولاد

دیپلماسی ضعیف اقتصادی مشکل اصلی صنعت فولاد/ ضرر ۹ میلیارد دلاری دپوی فولاد بر کشور

دیپلماسی ضعیف اقتصادی مشکل اصلی صنعت فولاد/ ضرر ۹ میلیارد دلاری دپوی فولاد بر کشور
‌می‌متالز - یک کارشناس انرژی گفت: دولت برای مدیریت ناترازی برق، اقداماتی برای کاهش اثرات ناترازی بر تولید انجام داده است. با این حال، فولادی‌ها به دلیل رکود بازار و عدم فروش محصولات خود، از کمبود برق شکایت دارند.

به گزارش می‌متالز، محمد عنایتی نجف‌آبادی، کارشناس حوزه انرژی با اشاره به گفته فعالان صنعت و تولید مبنی بر اینکه برق صنایع قطع شد تا بخش خانگی خاموش نماند، اظهار داشت: قطعا این موضوع صحت ندارد و بر اساس آمار‌های منتشر شده در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال‌های گذشته ما در بخش خانگی به واسطه تغییر نظام تعرفه‌گذاری و سپردن مدیریت مصرف به مردم، در بخش خانگی شاهد کاهش ۲۰ درصدی مصرف بودیم، اما در مقابل میزان مصرف برق صنعتی ۲۴ درصد رشد داشته است.

وی افزود: جهت رفع این ناترازی و کمبود برق اقداماتی در دستور کار دولت قرار گرفت از جمله ساخت چندین نیروگاه‌های جدید با ظرفیت ۸ هزار مگاواتی و بهینه‌سازی حدود ۲ هزار مگاوات از نیروگاه‌های قدیمی با استفاده از فناوری‌های جدید. در نتیجه، در مجموع ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید به تولید برق کشور اضافه شد. همچنین دولت با رفع محدودیت‌ها و تعمیرات به هنگام توانست مجدداً این ظرفیت را افزایش دهد.

به گفته این کارشناس حوزه انرژی، دولت برای مدیریت ناترازی باقی مانده و کاهش اثر آن بر تولید، تعطیلی شهرک‌های صنعتی مختلف را در طول هفته تقسیم کرد تا مصرف برق این شهرک‌ها تنظیم شود، همچنین صنایع برق شرکت‌های بزرگ از جمله شرکت‌های فولادی را نیز تنظیم نمود. در نتیجه اقدامات دولت در سه سال اخیر، ناترازی برق به ۱۰ هزار واحد کاهش یافت و شاخص عمق ناترازی نیز به ۱۱ درصد رسید.

عنایتی نجف‌آبادی در ادامه با اشاره به ادعای شرکت‌های فولاد مبنی بر کاهش تولید به دلیل کمبود برق تاکید کرد: این موضوع هم صحیح نیست، زیرا طبق آمار بورس کالا صنعت فولاد نتوانسته است محصولات خود را به فروش برساند و در نتیجه انبار‌های شرکت‌های فولادی پر شده‌اند. به عنوان مثال طی یک ماه گذشته تنها ۱۱ درصد از محصول میلگرد صنایع فولادی به فروش رسیده است.

این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: در شهریور ۱۴۰۱، موجود انبار‌های شرکت‌های فولادی ۸٫۱ میلیون تن بود که این آمار در شهریور ۱۴۰۲ به ۱۶٫۱ میلیون تن رسید که ارزش آن حدود ۹ میلیارد دلار برآورد می‌شود، این آمار از شهریور ۱۴۰۲ دیگر بروز رسانی نشده است و در حال حاضر نمی‌توان میزان دپوی شرکت‌های فولادی را به طور دقیق اعلام کرد، اما با توجه به شرایط رکودی می‌توان انتظار داشت که این آمار به شدت افزایش یافته است.

وی با اشاره به این که مشکل اصلی صنایع فولادی در حال حاضر صادرات و دیپلماسی اقتصادی است، اظهار داشت: کشور‌های همسایه ما ۱۵ تا ۲۰ درصد برای محصولات فولاد تعرفه گذاشته‌اند که باعث کاهش صادرات محصولات فولادی شده است. وظیفه وزارت صمت و دستگاه دیپلماسی است که این مشکل را حل کند.

عنایتی در پایان با اذعان به این که ناترازی انرژی یکی از مسائل صنعت کشور است گفت: این ناترازی‌ها که به دلیل ناکارآمدی‌های دهه ۹۰ شکل گرفته، طی سه سال گذشته کاهش یافته‌است و همچنین با توجه به افزایش روز افزون موجودی انبار‌های شرکت‌های فولادی، نمی‌توان ناترازی انرژی را دلیل رکود صنعت فولاد معرفی نمود.

دیپلماسی ضعیف اقتصادی مشکل اصلی صنعت فولاد/ ضرر ۹ میلیارد دلاری دپوی فولاد بر کشور

منبع: فولادبان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده