به گزارش می متالز، در ابتدای این جلسه نایبی در خصوص دیپلماسی حمل و نقل در کشور گفت: حمل و نقل جاده ای که بیش از 80 درصد ا حمل و نقل کشور را شامل می شود، مشکلات متنوعی دارد که می توانیم این مشکلات را به عنوان فرصت ببینیم.
وی افزود: کاری که شرکت های استارت آپی انجام داده است بحث تامین زیر ساخت دیتا برای برنامه ریزی یک پارچه است. استارت آپ ها در حوزه حمل و نقل جاده ای که 80 درصد حمل و نقل کشور را رقم می زند، کارهای بسیاری مهمی انجام داده اند. یکی از کارهایی که شرکت مبین انجام داده ناوگان هایی که به صورت خود مالک هستند را در قالب مدیریت یک پارچه درآورده است.
ناینی عنوان کرد: به عنوان یک جوان انتظار هیچ کمک خاصی از دولت ندارم، ولی در خواست دارم به این نوع کسب و کارها که می توانند با سرمایه های کوچک تغییرات بزرگ ایجاد کنند، بها داده شود و دولت آن ها را به رسمیت بشناسد. اگر بتوانیم با حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت خودمان را معرفی کنیم، برای کسب و کارهای نو پا کافی است.
در ادامه این نشست گلکاری در خصوص نقش دانشگاه در صنعت تصریح کرد: حلقه از بین رفته صنعت و دانشگاه مدیران بازنشسته ای هستند که خانه نشین می شوند. مدیران پس از بازنشستگی باید به دانشگاه بیایند و تجارب خودشان را به دانشجویان ارائه دهند.
وی ادامه داد: اتصال این حلقه گم شده می تواند باری از مشکلات کشور را کم کند.
اباذر براری از دیگر جوانان حاضر در این نشست در بررسی چالش های کسب و کار عنوان کرد: سرمایه اجتماعی کشور در حال نابودی است و جوانان هر روز ناامیدتر از قبل می شوند. اگر سرمایه انسانی بازگردانده نشود، هیچ اتفاق جدیدی رخ نمی دهد. جوانان می خواهند صدای شان شنیده شود و اگر آن ها دیده شوند، بهترین بازو برای خارج شدن از مشکلات هستند.
وی با بیان اینکه تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی رو به افزایش است، افزود: بیش از مدرک های دانشگاهی به تجربه نیازمندیم. یکی از دلایل پیشرفت کشور آلمان این است که همه نیاز نمی دانند به دانشگاه بروند. در کشور ما صنعت می تواند لزوم مهارت آموزی را نسبت به کسب مدرک دانشگاهی نشان دهد.
براری جانشین پروری را یکی دیگر از نیازهای کشور دانست و عنوان کرد: در حوزه بازرگانی و تولید بعد از اینکه نسلی کنار می رود، نسل های بعدی نمی توانند در این حوزه ها موفق باشند و این نشان دهنده نیاز جامعه به مهارت آموزی است.
وی با بیان اینکه صنعت و بازرگانی کشور به واسطه عقب ماندن از تکنولوژی دچار چالش شده است، تصریح کرد: در جهان فضای استارت آپی پیشرفت خوبی داشته است و ما از این تکنولوژی عقب هستیم.
براری ایجاد جشنواره تولیدکنندگان و صادرکنندگان جوان را یکی از راه های بازگرداند امید به جامعه دانست و گفت: الگوهای موفق ما به جامعه معرفی نمی شوند و امروزه همه فکر می کنند با شرایط موجود کشور نمی توانند کاری انجام دهند.
قلی زاده فرد هم در ادامه این نشست به بررسی موانع توسعه تجارت پرداخت و گفت: وقتی در مورد جوانان صحبت می کنیم سطح سرمایه و ارتباط مطرح است. افراد جوان سرمایه های خرد دارند و همین طور با افراد با تجربه ارتباط کمتری دارند.
وی با بیان اینکه بانک جهانی سالانه در مورد شاخص های رونق کسب و کار نظر سنجی انجام می دهد، عنوان کرد: یکی از گزینه های این نظر سنجی شاخص حمایت از سرمایه های خرد است که در سال 2018 بدترین رتبه خودمان را کسب کردیم و از بین 190 کشور 170 جهان شدیم و این رقم در جهان برای حمایت از سرمایه های خرد خیلی کم است.
قلی زاده فرد عنوان کرد: در رونق کسب و کار موانع بسیاری داریم. موانع فرایند و موانع مقرراتی داریم و در نهایت نمی توانیم از سرمایه های خرد حمایت کنیم که این موانع باید رفع شود.
الله داد از دیگر جوانان حاضر در این جمع ادامه داد: به طور مشخص هدف گیری تحریم صنعت و تجارت کشور است و ناامیدی کشور را فرا گرفته و اکثریت اعتقاد دارند در شرایط حاضر نمی توان کاری انجام داد.
وی تصریح کرد: طبق نظر سنجی که در مناطق آزاد انجام دادیم، مردم و حتی مسئولین نمی دانند برای انجام امور باید به چه کسی مراجعه کنند و اگر دقت کنیم این مسئله در تمام کشور وجود دارد.
در ادامه این گزارش بهبهانی در خصوص سیاست گذاری و حکمرانی عنوان کرد: در نکاتی که رهبری به آن اشاره می کنند، به کار گیری ظرفیت جوانان در راس قرار دارد. کمک وزارت صنعت، معدن و تجارت به جوانان صحبت های ایشان را محقق می کند.
وی افزود: شواهد علمی نشان می دهد 70 هزار سال پیش انسان ها چهار دست و پا راه می رفتند ولی نیازهای بشری باعث شد انسان روی پای خودش بایستد؛ معتقدم در شرایط کنونی هم می توانیم روی پای خودمان بایستیم و تحریم ها را به فرصت تبدیل کنیم.
رضا رحمانی پس از شنیدن نظرات جوانان این جمع با بیان اینکه خدا را شاکرم امروز توفیق شد در جمع صمیمی و با صفای جوانان حضور پیدا کنم، گفت: از سال ها پیش اعتقاد داشتم، مسئولین باید در جمع جوانان حضور داشته باشند، چرا که نظرات جوانان قابلیت تبدیل به اتاق فکر و کمیته های تخصصی را دارد.
رحمانی با تاکید بر اینکه یکی از راه های مقابله با تحریم رشد کسب و کار است، تصریح کرد: همکاران من در این وزارتخانه برای بازگشت و حفظ تولید کار جهادی کردند. ادعا نداریم تمام خواسته های مان انجام شد، اما شرایط به حالت مطلوب تری برگشت.
وی با تاکید بر افزایش صادرات در شرایط کنونی عنوان کرد: در شرایطی که مشکلات واردات و ارز داریم، باید ساخت داخل و در نتیجه صادرات را افزایش دهیم. در این زمینه از جوانان توقع دارم با تخصص و دانش خود ما را همراهی کنند تا فضای روانی جامعه مدیریت شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه برنامه ویژه سال ۹۸ حفظ تولید موجود است، عنوان کرد: هر کس، هر کجا هست می تواند در این زمینه کمک و فعالیت کند. با افزایش نرخ ارز برخی در واردات پیدا کردیم، ولی در این شرایط صادرات می تواند معنا پیدا کند.
وی در خصوص جذب جوانان در انجام امور تصریح کرد: در دوره گذشته فقط چند نفر جوان بین مدیران و معاونان این وزارتخانه بودند، در حالی که هم اکنون فقط چند نفر از مدیران و معاونان جوان نیستند. اعتماد به جوانان را در حرف و عمل اثبات کرده ام و تاکید دارم همه به هوش و دانش جوانان نیاز داریم. بهترین سرمایه ها در دنیا سرمایه های انسانی هستند. نظام جذب نیروهای ما ایراد دارد و باید این قانون اصلاح شود.
صادق نجفی در اولین نشست شورای مشورتی جوانان با وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر همه با هم ظرفیت ها و توانایی های مان را به اشتراک بگذاریم، می توانیم امید را به جامعه بازگردانیم.
وی با بیان اینکه در کشور شرایط لازم برای تولید را داریم، افزود: جوانان خودمان می توانند در زمینه قطعاتی که از خارج می اید فعال باشند.
دستیار وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: در دوران جنگ جوانان وضعیت موجود را مدیریت کردند و بخش زیادی از مشکلات حل شد. در آن زمان این تکنولوژی ها وجود نداشت، اما تلاش کردیم و همه صادقانه در کنار هم بودند. جوانان ما هم می توانند این شرایط را به وجود بیاورند.
نجفی با بیان اینکه فضای کسب و کار در کشور ما مشکل است، گفت: در حوزه مسایل مربوط به تحریم یک کارگروه و اتاق فکر تشکیل دهید. چرا که این وزارتخانه در صدر مشکلات مربوط به تحریم قرار دارد. تامین، توزیع و نظارت که از پاشنه های آشیل کشور محسوب می شوند، به عهده ما است.
وی با تاکید بر اینکه باید مشکلات و مسایل را با همحل کنیم، افزود: در شرایط کنونی همه باید به هم کمک کنند. جوانان برنامه های خود را ارائه دهند ما هم هر جا لازم و امکان پذیر باشد قوانین بازدارنده را اصلاح می کنیم.
نجفی عنوان کرد: جوانان علم و جرات دارند و می توانند شرایط کشور را تغییر دهید. علاوه بر وزارت صنعت، معدن و تجارت در اتاق ایران هم می توانید برنامه ها و ایده های خود را ارائه دهید. امیدوارم در این قسمت هم بتوانیم از دانش جوانان استفاده کنیم.