تاریخ: ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۱:۴۵
بازدید: ۱۵۲
کد خبر: ۳۴۸۲۹۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

افزایش ۸۳ درصدی مالیات ابرازی مودیان

افزایش ۸۳ درصدی مالیات ابرازی مودیان
‌می‌متالز - مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی گفت: مالیات ابرازی صاحبان مشاغل نسبت به عملکرد سال ۱۴۰۲، به میزان ۵۷ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به سال قبل ۸۳ درصد افزایش داشته است.

به گزارش می‌متالز، «جهانگیر رحیمی» مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی گفت: ۱۵ مرداد آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه‌های مشاغل اشخاص حقیقی مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۲ بود. تا پایان روز ۱۵ مرداد، تعداد ۸ میلیون و ۲۴ هزار و ۸۸۵ مودی تکالیف مالیاتی خود مربوط به سال ۱۴۰۲ را انجام داده‌اند. آمار مشابه سال قبل مربوط به تعداد اظهارنامه‌های تسلیم شده، حدود ۷ میلیون و ۳۵۷ هزار بوده است.

رحیمی در ادامه اظهار کرد: میزان مالیات ابرازی امسال ۵۷ هزار میلیارد تومان است. همچنین مالیات ابراز شده سال قبل، حدود ۳۱ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به امسال ۸۳ درصد افزایش داشته است. حدود ۴۰ درصد از میزان مالیات سال قبل در زمان ابراز وصول و به حساب‌های خزانه واریز شده است. علاوه بر این، در سال قبل از تعداد ۸ میلیون مودی، حدود ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر مالیات صفر داشته‌اند.

رحیمی در پایان تاکید کرد: حدود ۹۰ درصد از مالیات ابراز شده سال قبل، متعلق به ۱۰ درصد از مودیان بوده و بسیاری از مودیان از پرداخت مالیات معاف شده‌اند.

گفتنی است؛ قانون مالیات‌های مستقیم در سال ۱۳۶۶ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد. در سال‌های بعد سازمان امور مالیاتی به منظور تشویق مودیان به پرداخت مالیات، اقدام به تعیین طرح‌های تشویقی و جرایم مالیاتی کرده است. در اصلاحات سال ۱۳۹۴ نسبت به قانون مالیاتی‌های مستقیم، تبصره ماده ۱۰۰ مالیات‌های مستقیم از سوی سازمان امور مالیات کشور اعلام شد که بر اساس آن برخی از صاحبان مشاغل از ارائه مدارک و دفاتر مالی و ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی معاف می‌شوند. طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۳، سقف تبصره ماده ۱۰۰ سال ۱۴۰۳ معادل ۱۸ میلیارد تومان برای مودیان اشخاص حقیقی گروه اول، دوم و سوم در نظر گرفته شده است.

احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز درباره طرح نشان‌دار کردن درآمد‌های مالیاتی توسط خود اصناف و مشاغل گفته، از ماه اول اجرای این طرح، از مجموع هزار و ۹۰۰ پروژه‌ای که برای سال ۱۴۰۳ در اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه قرار داشت، منابع مالی ۱۳۵۰ پروژه توسط اصناف و مشاغل کشور تخصیص داده شد. این نخستین بار بود که اصناف و مشاغل انتخاب کردند تا مالیات پرداختی آنها در کدام استان و صرف کدام پروژه شود.

منبع: خبرگزاری مهر

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده