تاریخ: ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۲:۳۰
بازدید: ۱۰۱
کد خبر: ۳۴۸۳۵۶

توسعه اسکله منطقه ویژه خلیج فارس، زمینه‌ساز رشد بخش معدن و صنایع معدنی

توسعه اسکله منطقه ویژه خلیج فارس، زمینه‌ساز رشد بخش معدن و صنایع معدنی
‌می‌متالز - رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، توسعه اسکله منطقه ویژه خلیج فارس را سبب‌ساز رشد بخش معدن و صنایع معدنی کشور دانست و بر مدرن‌سازی و تقویت جایگاه آن تاکید کرد.

به گزارش می‌متالز، محمدرضا موثقی‌نیا در نشست کنترل مدیریتی منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، اظهار داشت: مهمترین منبع درآمدی این منطقه اسکله است که باید در جهت منافع و ارتقای جایگاه معدن و صنایع معدنی کشور فعالیت کند.

معاون وزیر صمت ادامه داد: توسعه این اسکله راهی برای افزایش صادرات و رشد درآمد‌های ارزی و همچنین اشتغال است از این رو باید با در اختیار داشتن مشاوری توانمند، طرحی کامل با زمان‌بندی مناسب ارایه شود تا در توسعه معدن و صنایع معدنی ایران نقش‌آفرینی موثر و بیشتری داشته باشد.

وی افزود: در این برنامه باید علاوه بر استفاده از تجهیزات و دانش به روز و ارایه زیرساخت‌ها؛ با یک سیستم مدیریتی، ضمن پایش روند توسعه، زمینه دریافت مجوز‌های لازم نیز تسهیل شود.

رئیس هیات عامل ایمیدرو تصریح کرد: در مسیر پیش رو، موضوعاتی همچون بررسی جایگاه مناطق ویژه و برنامه‌های توسعه‌ای، محل‌های درآمدی و استفاده از نیروی انسانی کارآمد، نقش ارزنده ایفا می‌کند.

موثقی‌نیا، پس از بررسی طرح‌های در دست اجرای منطقه ویژه خلیج فارس، اظهار داشت: با توجه به اینکه هم اینک حدود ۲۶۰۰ میلیارد تومان طرح در این منطقه در دست اجرا است، پایش مستمر و دقیق پروژه بر اساس نظام مدیریت پروژه ایمیدرو اهمیت به سزایی دارد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو درباره نحوه رفع چالش‌های توسعه و درآمدزایی منطقه گفت: برخی از موضوعات در استان و برخی دیگر با همکاری نهاد‌های دولت و وزارت صمت، قابل برطرف شدن هستند.

از سوی دیگر محمدرضا پیرحسینلو مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با ارایه گزارشی، اظهار داشت: این منطقه در افق بلند مدت ۹ هزار میلیارد تومان طرح، تعریف کرده است.

وی همچنین ارزش قرارداد سال ۱۴۰۲ را ۱.۸ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: میزان اشتغال حاصل از اجرای قرارداد‌های سال گذشته، به ۳ هزار نفر می‌رسد.

پیرحسینلو درباره جایگاه صادرات منطقه ویژه خلیج فارس، گفت: به رغم وجود چالش‌های متعدد، ارزش صادرات شرکت‌های مستقر در منطقه در سال گذشته به ۱.۵ میلیارد دلار رسید که این امر نشان از پتانسیل‌های ارزآوری منطقه برای کشور دارد.

وی همچنین با اشاره به پیگیری اجرای قرارداد‌های سرمایه‌گذاری، گفت: فعالیت سرمایه‌گذارانی که زمین در اختیار دارند، به دقت بررسی می‌شود تا میزان پیشرفت طرح‌ها بر اساس زمان‌بندی‌ها مشخص شود. پیرحسینلو تاکید کرد: چنانچه میزان پیشرفت و عملکرد متناسب با برنامه‌ها نباشد، زمینه را برای حضور سرمایه‌گذاران جدید و دارای اهلیت لازم، فراهم خواهیم کرد.

منبع: ایمیدرو

عناوین برگزیده