به گزارش میمتالز، مهدی دوستی اظهار داشت: یک هزار و ۷۷۸ روستا در خراسان جنوبی وجود دارد که ۹۱۴ مورد از آنها جمعیت بالای ۲۰ خانوار دارند. از بین روستاهای بالای ۲۰ خانوار ۵۶۵ روستا دارای آبرسانی پایدار، ۲۳۸ روستا آبرسانی ناپایدار دارند و ۱۱۱ روستا غیربرخوردار از آبرسانی هستند که تحت پوشش ما نیستند و ممکن است دارای قنات و چشمه و یا عشایری باشند.
وی بیان کرد: همچنین از جمعیت روستاهای زیر ۲۰ خانوار نیز ۱۹۴ روستا آبرسانی پایدار دارند، ۶۵ روستا نیاز به پایدارسازی و ۶۰۵ روستا غیر برخوردار از آبرسانی هستند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی ادامه داد: شاخص بهرهمندی استان از خدمات آبرسانی ۷۱.۶ درصد و شاخص بهرهمندی کشور ۷۵.۹ درصد است.
وی عنوان کرد: برای آبرسانی سیار به روستاها به ازای هر نفر میبایست ۱۵ لیتر در شبانه روز برای مصارف شرب و بهداشتی آبرسانی کنیم که به طور متوسط ۵۰ لیتر برای هر خانوار در نظر گرفته شده است و بسته به سرانه هر روستا هفتهای یک یا دو بار تانکرهای آبرسانی به این روستاها میروند و ۳۳ تانکر آبرسانی داریم که ۳۰ تانکر در مدار بهرهبرداری است.
دوستی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که در کل کشور با آن مواجه هستیم بحث برق است و در زمانی که برق قطع میشود موتورخانهها هم نیز خاموش شده و در آبرسانی به روستاها به مشکل میخوریم که به طور کلی میتوان بالا رفتن مصرف آب و قطعی برق را جزئی از چالشها دانست.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی به طرح آبرسانی به خوشاب اشاره کرد و گفت: طرح خوشاب یکی از طرحهای سنگین و سختی است که بستر سنگی دارد و لولههای آن چدن است، این طرح تحت نظر قرارگاه محرومیتزدایی امام حسن مجتبی (ع) که از سوی قرارگاه شهید ناصری انجام داده میشود در حال اجراست و مرحله اول آن قبلاً بهرهبرداری شده است، مرحله دوم آن در حال انجام و حدود ۶۰ درصد پیشرفت دارد و به طور کلی سه مرحله دارد؛ بحث اعتبار و خرید لولهها از جمله مواردی است که کار پیشرفت این طرح را به تأخیر انداخته، اما در حال انجام بوده و جزو برنامههای اولویتداریست که روی به سرانجام رسیدن آن مصر هستیم.
منبع: خبرگزاری تسنیم