تاریخ: ۱۰ شهريور ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۶:۵۴
بازدید: ۱۰۹
کد خبر: ۳۵۰۷۷۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
یک اقتصاددان تاکید کرد

ضرورت تمرکز دولت بر کاهش هزینه‌های تحمیل‌شده بر بودجه

ضرورت تمرکز دولت بر کاهش هزینه‌های تحمیل‌شده بر بودجه
‌می‌متالز - استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به راه‌های کنترل تورم و افزایش تولید، بر ضرورت تمرکز دولت بر کاهش هزینه‌های تحمیل شده بر بودجه تاکید کرد.

به گزارش می‌متالز، «سیدمرتضی افقه» اظهار کرد: تیم اقتصادی دولت، تنها وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه نیست. این افراد تنظیم‌کننده سیاست‌های پولی و مالی هستند، اما اصل اقتصاد، به میزان تولید کشور باز می‌گردد؛ بنابراین وزارت اقتصاد شامل تولید، بازرگانی، کشاورزی، نفت و ... است و این مجموعه‌ها در کنار هم اقتصاد را تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: تورم شامل دو حوزه عرضه و تقاضا است. مشکل تورم این است که اقتصادخوانده‌های ما بر اساس کتب آکادمیک عمل می‌کنند که در این کتب نوشته شده است، سیاست‌های پولی و مالی انقباضی منجر به کاهش تورم می‌شود. به این معنا که پول را از جیب مردم می‌کشند تا میزان تقاضا در بازار کاهش پیدا کند.

این اقتصاددان عنوان کرد: از طرفی بانک مرکزی سیاست پولی اعمال می‌کند و بخشنامه ارسال می‌شود تا وام کم‌تری ارائه و در نتیجه پول کم‌تری هزینه شود. از طرف دیگر وزارت اقتصاد، مالیات را افزایش می‌دهد که باز هم پول در جیب مردم کاهش پیدا می‌کند.

افقه تاکید کرد: از نظر من مشکل تورم از سوی عرضه است. بنا به دلایلی تولید در کشور کاهش یافته است. در هر صورت تقاضا کم نیست، اما به صورت معمول عرضه یا تولید مشکل‌دار است.

عضو هیات علمی اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به دو راهکار پیش روی دولت، عنوان کرد: دولت برای کاهش تورم دو کار می‌تواند انجام دهد. در ابتدا باید به دنبال حذف تحریم‌ها باشد تا بخشی از مساله تولید که به دلیل تحریم کاهش یافته، حل شود که البته این راه حل زمان‌بر است. بخش عمده‌ای از صنایع و حتی کشاورزی، نیاز به کالا‌های واسطه‌ای وارداتی دارند و با توجه به تحریم، تولید کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: از سویی دولت می‌تواند تمرکز خود را بر حل مشکلات داخلی بگذارد. در داخل کشور انبوهی از مسائل وجود دارد که در نهایت منجر به کاهش تولید تا میزان ۵۰ درصد کم‌تر از ظرفیت بنگاه‌های اقتصادی شده است که در شهرک‌های صنعتی نیز مشهود است.

افقه افزود: سوء مدیریت‌ها در داخل و ... از علل داخلی کاهش تولید و موانع کسب‌وکار است. با توجه به اینکه امکان حل‌شدن مساله تحریم در کوتاه‌مدت وجود ندارد بنابراین دولت باید بر حل مشکلات و موانع کسب‌وکار که ریشه داخلی دارند، تمرکز کند.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: دولت باید بر کاهش هزینه‌های خود تمرکز کند به جای اینکه به دنبال درآمد جدید باشد به دنبال کاهش هزینه برود.

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: انبوهی از ردیف‌های هزینه‌ای وجود دارد که در سال‌هایی که درآمد نفتی داشتیم، افرادی بر بودجه تحمیل کرده بودند. در حالی که این هزینه‌ها هیچ کمکی به تولید، رفاه مردم، کاهش تورم و دولت نمی‌کنند. دولت باید سعی کند تمرکز خود را بر این بگذارد که هزینه‌های اضافی و موازی را کاهش دهد.

وی یادآور شد: زمانی که کسری بودجه کاهش پیدا کند، دولت دیگر مجبور نیست سراغ بانک مرکزی و اوراق بهادار برود و از این طریق تورم کنترل می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده