تاریخ: ۰۷ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۱۰
بازدید: ۹۰
کد خبر: ۳۵۳۶۳۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

سرمایه‌های خارجی برای اشتغال‌زایی در خوسف/ توسعه لنگ زیرساخت است

سرمایه‌های خارجی برای اشتغال‌زایی در خوسف/ توسعه لنگ زیرساخت است
‌می‌متالز - سرمایه‌گذاری‌های خارجی در زمینه فولاد صدایی شنیدنی از جنس تولید و اشتغال را در شهرک صنعتی خوسف به گوش می‌رساند که طرح‌های توسعه این پروژه‌ها لنگ ایجاد زیرساخت‌ها مانده است.

به گزارش می‌متالز، همگان بر این باور هستند که اشتغال و توسعه اقتصادی جز با جذب سرمایه در راستای ایجاد واحد‌های تولیدی میسر نمی‌شود و از طرف دیگر با سرمایه‌های داخلی نیز نمی‌توان به اندازه نیاز کشور واحد تولیدی مورد نیاز را ایجاد کرد و نیاز به سرمایه‌گذاری خارجی وجود دارد.

در خراسان جنوبی با همکاری اداره کل امور اقتصادی و دارایی و به ویژه مرکز جذب سرمایه‌گذاری خارجی در راستای افزایش پروژه‌هایی با سرمایه‌گذاری خارجی تلاش ویژه‌ای شده است که یک نمونه آن کارخانه شمش چدن خوسف است که با سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذار چینی به بهره‌برداری رسیده است.

خبرنگاران خراسان جنوبی در یک بازدید میدانی از نزدیک از روند فعالیت این پروژه بازدید کردند.

در همان ابتدای بازدید وجود چند کارگر چینی نشان از وجود سرمایه‌گذاری خارجی در این پروژه داشت که البته بخش زیادی از کارگران نیز ایرانی بودند.

سیدحسن جعفری مدیر داخلی چدن خوسف در این بازدید گزارش دقیقی از فعالیت‌های این پروژه و میزان اشتغال ایجاد شده در آن ارائه می‌کند و می‌گوید در حال حاضر در این واحد تولیدی ۳۵۰ نفر مشغول به کار هستند.

سرمایه‌های خارجی برای اشتغال زایی در خوسف/ توسعه لنگ زیرساخت است

مجموعه‌ای که بر محور صادرات فعالیت می‌کند

جعفری با اشاره به اینکه مجموعه ما صادرات‌محور است، گفت: محصولات تولیدی را به کشور‌های چین، پاکستان، هند، ایتالیا و همچنین برای ریخته‌گری در خود ایران صادرات داشته‌ایم.

وی گفت: با پوشش صنعتی کارخانه چدن خوسف معادن استان نیز فعال شده‌اند و از خام‌فروشی محصولات معدنی به ویژه سنگ آهن جلوگیری شده است.

مدیر داخلی کارخانه شمش چدن خوسف بیان کرد: کارخانه در حال حاضر برای ۳۵۰ نفر به صورت مستقیم و حدود چهار هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال‌زایی کرده است.

جعفری با اشاره به اینکه از ۳۵۰ نفر کارگر فعال در این واحد حدود ۳۳۰ نفر کارگر ایرانی و بقیه چینی هستند، یادآور شد: با گسترش فعالیت‌ها و ایجاد واحد‌های جدید کارخانه میزان اشتغال به دو برابر یعنی ۷۰۰ نفر نیز در ماه‌های آینده خواهد رسید.

وی در زمینه واحد تولید اکسیژن این مجموعه نیز یادآور شد: این واحد ماشین‌آلات آن نصب شده است و زیرساخت مورد نیاز برای فعال‌سازی برق است.

سرمایه‌های خارجی برای اشتغال زایی در خوسف/ توسعه لنگ زیرساخت است

پیگیری برای راه‌اندازی واحد تولید اکسیژن

مدیر داخلی کارخانه شمش چدن خوسف گفت: در صورت فعال‌سازی این واحد سالانه پنج تا هفت هزار اکسیژن تولید می‌شود که هم تامین نیاز خود ما را انجام می‌دهد و هم برای نیاز بیمارستان‌های استان و ... خواهد بود.

جعفری ادامه داد: میزان سرمایه‌گذاری انجام شده در این پروژه با توجه به مجوز اخذ شده از سازمان خدمات سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیون دلار است که ۲۷ میلیون دلار در بخش ریخته‌گری شمش چدن و همچنین ۷۵ میلیون دلار در بخش شمش فولاد داریم.

وی گفت: در مدتی که سرمایه‌گذار خارجی ورود پیدا کرده اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی همراه ما بوده است و هر کجا با مشکل روبه‌رو شده‌ایم در راستای حل آن قدم برداشته است.

جعفری ادامه داد: آب مورد نیاز مجموعه در حال حاضر با ۶ لیتر بر ثانیه از محل چاه شهرک تامین می‌شود.

وی افزود: در زمینه بازار فروش هم به واسطه کیفیت بالای محصولات‌مان مشکلی نداریم.

از بخش‌هایی از واحد تولیدی شمش چدن بازدید می‌کنیم و مدیر واحد تولیدی در زمینه مالیات و معافیت‌های مالیاتی گلایه‌هایی را مطرح می‌کند و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی نیز قول پیگیری می‌دهد.

طرح‌های توسعه در انتظار زیرساخت‌ها

مرتضی ذاکریان، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی نیز در این بازدید گفت: برنامه‌ریزی و هدف ما این است که سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه تولید حداکثر ارزش افزوده را داشته باشد و سرمایه‌گذاران خارجی نیز به این سمت آمده‌اند.

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: خام‌فروشی نه توجیهی دارد و نه هنری است بلکه هنر آن است از داشته‌های استان حداکثر ارزش افزوده را داشته باشیم.

ذاکریان یادآور شد: خبر خوشی این است که این واحد تولیدی با گسترش کار به اشتغال دو برابری خواهد رسید.

وی گفت: خبر خوب دیگر راه‌اندازی واحد تولید اکسیژن بود که برای خوشه صنعتی فولاد این واحد تولیدی یکی از ملزومات است.

ذاکریان افزود: راه‌اندازی واحد تولید اکسیژن هم این کارخانه را به سمت خودکفا شدن حرکت می‌دهد و بخشی از اکسیژن مورد نیاز استان را تامین می‌کند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با اشاره به سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذار چین در این پروژه بیان کرد: با توجه به قرار داد ۲۵ ساله ایران و چین این همکاری‌های دو کشور رشد و توسعه بیشتری داشته باشد و منافع بلندمدت هر دو کشور را تامین کند.

سرمایه‌های خارجی برای اشتغال زایی در خوسف/ توسعه لنگ زیرساخت است

ظرفیت گمرک استان برای ورود ماشین‌آلات

وی بیان کرد: کارخانه‌داران و تولیدکنندگان خراسان جنوبی می‌توانند برای وارد کردن ماشین‌آلات و ... مورد نیاز از ظرفیت گمرک استان و گمرک بیرجند استفاده کنند که موجب صرفه‌جویی در وقت و هزینه آنان می‌شود.

فرماندار شهرستان خوسف نیز در بازدید از این پروژه همراه خبرنگاران است و تاکید می‌کند که باید از پساب فاضلاب بیرجند برای تامین آب صنایع بیرجند و خوسف استفاده شود.

سیدعلی حسینی فرماندار شهرستان خوسف با اشاره به اینکه یکی از زیرساخت‌های مهم صنایع بحث آب است، گفت: این سرمایه ارزشمند نیز به واسطه خشکسالی هر روز در حال کاهش است.

وی بیان کرد: برای رفع این مشکل راهکار‌هایی داریم که یک مورد انتقال آب از دریای عمان است که البته بسیار هزینه‌بر خواهد بود.

فرماندار شهرستان خوسف گفت: یک راهکار دیگر استفاده از پساب بیرجند است که تاکنون اقدامی جدی برای آن نشده است.

حسینی افزود: ارزش بازاری این منبع آب ارزشمند دو هزار میلیارد تومان است، اما به راستی چه میزان از این سرمایه برای تامین آب صنعت استفاده کرده‌ایم.

حسینی گفت: من هیچگاه برای شهرستان خوسف از واژه محروم استفاده نکرده‌ام چراکه معتقدم سرشار از ظرفیت‌ها است.

وی یادآور شد: در حوزه تامین زیرساخت‌ها به ویژه روشنایی شهرک صنعتی خوسف اقدامات ارزشمند انجام شده است و معتقدیم که با وجود پتانسیل‌ها با تامین زیرساخت سرمایه‌گذار حتماً تمایل به سرمایه‌گذاری خواهد داشت.

منبع: خبرگزاری مهر

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت