تاریخ: ۰۴ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۱:۰۳
بازدید: ۱۰
کد خبر: ۳۵۳۷۳۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
دبیر انجمن زغال سنگ کشور:

معادن زغال سنگ کشور مغفول مانده است/ ایمن‌سازی معادن فقط با ۳۰ میلیون دلار

معادن زغال سنگ کشور مغفول مانده است/ ایمن‌سازی معادن فقط با ۳۰ میلیون دلار
‌می‌متالز - دبیر انجمن زغال سنگ کشور گفت که در چند سال گذشته با وجود مکاتبات برای واردات تجهیزات ایمنی و مکانیزاسیون معادن، همچنان معادن کشور مغفول مانده است و شاهد حوادث ناگوار هستیم.

به گزارش می‌متالز، «سعید صمدی» اظهار داشت: این معدن، یکی از بزرگ‌ترین معادن بخش خصوصی است که یک‌هزار و ۵۰۰ نفر در آن مشغول به کار هستند و سالیانه ۴۰۰ هزار تن زغال سنگ از آن استخراج می‌شود.

وی افزود: این معدن یکی از معادن نمونه کشور بود که در ۲۰ سال اخیر اخطاریه ایمنی نداشت و به صورت منظم بازرسی‌های مربوطه در آن انجام می‌شد، اما به خاطر نشست گاز شاهد وقوع چنین حادثه‌ای بودیم. در حالی که انتظار نداشتیم چنین حادثه تلخ و دردناکی در این معدن رخ بدهد.

دبیر انجمن زغال سنگ کشور با بیان اینکه تعدادی از کارگران قدیمی سهامدار این معدن هستند، گفت: به‌دلیل ایجاد گاز حاصل از زغال سنگ و فشار بالای آن، شاهد حادثه ناگوار در این معدن بودیم که به یک‌باره گاز آزاد شد و غلظت گاز بالا رفت.

وی ادامه‌ داد: نشست گاز در کارگاهی که در آن ۲ نفر کارگر حضور داشتند اتفاق افتاد، اما نشست گاز و انفجار به قدری شدید بوده که سایر کارگاه‌ها که در فاصله ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر قرار داشته را تحت تاثیر قرار داده است.

صمدی تاکید کرد: به نظر می‌رسد که نشت گاز زغال سنگ علت این حادثه بوده، اما سایر ابعاد این حادثه در حال بررسی است.

معادن زغال سنگ کشور مغفول مانده است/ ایمن‌سازی معادن فقط با ۳۰ میلیون دلار

معادن زغال در چند سال اخیر مغفول مانده است

وی با اشاره به اینکه معادن زغال در چند سال اخیر مغفول مانده است، گفت: در این چند سال تمرکز بر تامین زغال سنگ از طریق واردات بوده است، با اینکه واردات سه برابر قیمت داخلی هزینه در بر دارد.

دبیر انجمن زغال سنگ کشور افزود: قیمت زغال سنگ داخلی سه برابر کمتر از قیمت خارجی است که با این قیمت‌ها معادن نمی‌توانند اقدام به مکانیزاسیون و نوسازی کنند.

وی تاکید کرد: اختلاف قیمت زغال سنگ داخلی و خارجی ناشی از کیفیت نیست، بلکه فقط ۳۰ درصد به خاطر کیفیت است. بر اساس آخرین آمار‌ها ۸۰۰ میلیون دلار زغال در سال ۱۴۰۱ وارد شده است که اگر ۸۰ میلیون دلار به بخش معادن اختصاص پیدا می‌کرد امروز شاهد چنین حوادثی نبودیم، ضمن اینکه برای تجهیز ایمنی معادن ۳۰ میلیون دلار نیاز داریم.

معادن زغال سنگ کشور مغفول مانده است/ ایمن‌سازی معادن فقط با ۳۰ میلیون دلار

معادن باید به سمت مکانیزاسیون حرکت کنند

صمدی با بیان اینکه معادن باید به سمت مکانیزاسیون حرکت کنند، گفت: با افزایش سطح فناوری در معادن شاهد کاهش نیروی کار در این بخش و افزایش تولید خواهیم بود، ضمن اینکه ارز کمتری از کشور به خاطر واردات زغال سنگ خارج می‌شود.

وی عنوان کرد: زغال سنگ کشور ما قابلیت رقابت در عرصه بین‌المللی را دارد، باید به بخش معدن توجه ویژه‌ای شود تا با سرمایه‌گذاری مشکلات این بخش حل شود.

دبیر انجمن زغال سنگ کشور با اشاره به اینکه اکنون ۲۰ هزار نفر در معادن کار می‌کنند، گفت: حدود ۱۲۰ معدن در کشور فعال است که ۱۰ معدن بزرگ داریم، ضمن اینکه ۶۵ درصد تولید زغال سنگ کشور در معدن طبس است.

وی خاطرنشان‌ کرد: ما نگران وضعیت سایر معادن و معدنکاران هستیم، معادن زغال سنگ کشور نیازمند رسیدگی و اختصاص تسهیلات است تا ضمن جلوگیری از خروج ارز بتوانیم ایمنی معادن را حفظ کنیم و شاهد چنین حوادث دردناکی نباشیم.

حادثه انفجار معدن طبس ساعت ۲۱، ۳۱ شهریورماه به دلیل تصاعد آنی گاز متان در یکی از تونل‌های معدن زغال سنگ شرکت معدنجو رخ داد که در زمان حادثه ۶۹ کارگر در بلوک سی و بی این معدن زغال سنگ در طبس مشغول کار بودند.

با توجه به غلظت گاز در تونل‌ها که موجب انفجار در عمق ۲۵۰ متری به صورت ارتفاعی و ۷۰۰ متری به صورت مورب در معدن شده بود، امدادرسانی توسط هشت تیم تخصصی پنج نفره انجام شد.

همچنین رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت از پیگیری ویژه رئیس‌جمهور برای حادثه انفجار در معدن "معدنجوی طبس" خبر داد.

وزیر کشور درپی حادثه نشت گاز در یکی از کارگاه‌های شرکت زغال سنگ «معدنجو» طبس دستوراتی به استاندار خراسان جنوبی صادر کرد.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده