تاریخ: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۸:۵۵
بازدید: ۲۲۲
کد خبر: ۳۵۴۰۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
نشست خبری سپرده‌گذاری مرکز اوراق بهادار در نمایشگاه IRANFINEX 2019

تشریح برنامه‌های امسال « سپرده » / واریز مستقیم سود به حساب سهامداران نیاز به مراجعه بانکی نیست

می متالز - مدیر عامل سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) در حالی مهمترین برنامه‌های توسعه‌ای در سال 98 را تشریح کرد که در راس تمامی این اهداف، طراحی سامانه جامع توزیع سود قرار دارد که در یکی دو ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.
تشریح برنامه‌های امسال « سپرده » / واریز مستقیم سود به حساب سهامداران نیاز به مراجعه بانکی نیست

به گزارش می متالز، حسین فهیمی مدیرعامل «سمات» به برنامه‌های سال جدید اشاره کرد و با تاکید بر طراحی سامانه توزیع سود گفت: این سامانه که با به کارگیری پیمانکاران داخلی و ظرفیت‌های شرکت طراحی شده،  ظرف یکی دو ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.

این سامانه قادر خواهد بود سود اوراق بهادار، یونیت‌های صندوق‌ها، صکوک و اسناد خزانه را دریافت و به صورت متمرکز در حساب بانکی منتخب فرد واریز کند.

فهیمی به پیاده‌سازی سامانه سجام در سال گذشته اشاره کرد و گفت: سامانه سجام به عنوان یک پیش نیاز در سال گذشته پیاده‌سازی شد تا ضمن شناسایی دقیق مشتریان بتوانیم خدمات گسترده ای را ارائه کنیم.

سال گذشته این سیستم راه اندازی شد و تا به امروز بیش از یک میلیون نفر از فعالان بازار سرمایه در سامانه ثبت نام کرده‌اند و اطلاعات به روزی از سرمایه گذاران در اختیار داریم. این در حالی است که برای نخستین بار در ایران خدمت شناسایی مشتری را به صورت الکترونیک فراهم کرده‌ایم که در هیچ بخشی مانند بانک و گمرک این الگو وجود ندارد.

در مرحله بعد در ۲۷ اسفند ۹۷ با تصویب هیات مدیره سازمان بورس اعلام شد در صورتی که سرمایه گذاران در سامانه ثبت نام کنند دیگر نیازی به شناسایی مجدد در بازار سرمایه ندارند و مشتری بعد از درخواست خدمات می‌تواند از همه سرویس‌ها استفاده کند.

تمرکز بر پلتفرم داخلی

مدیرعامل سمات یکی دیگر از اقدام‌های مهم را طراحی و پیاده سازی پلتفرم های داخلی عنوان کرد و گفت:  با توجه به محدودیت های جهانی بر اساس تحریم و نوسان نرخ ارز، دیگر قادر به استفاده از سرویس های خارجی نبودیم. به همین ترتیب به بومی سازی پلتفرم های داخلی روی آوردیم.

به گفته فهیمی نخستین پلتفرم سامانه جامع تسویه معاملات بورس‌های کالایی در سال ۹۷ راه اندازی شد که بخش انرژی آن فعال شد و ارتباط سیستم با بانک ها و سازمان  مرتبط برقرار است. در سال جاری نیز بهره برداری از سایر بخش ها در بورس های دیگر  انجام می شود.

به گفته فهیمی، راه اندازی قرارداد آتی  سبد سهام در مباحثات طولانی شرعی و قانونی نیز یک اتفاق مهم بود که اجرایی شد و در سپرده گذاری مرکزی اوراق و تسویه وجوه ، کلیه عملیات تسویه معاملات این ابزار در سامانه انجام شد.

سامانه تسویه کالایی تکمیل می‌شود

مدیرعامل سپرده گذاری مرکزی اوراق و تسویه وجوه عنوان کرد: در کنار بزرگترین دستاوردهای سال ۹۷ باید از سامانه جامع تسویه معاملات بورس‌های کالایی نام برد که از بخش انرژی آن بهره برداری عملیاتی صورت گرفت و زیر بار رفت.

فهیمی تصریح کرد: در سال جاری نیز مابقی  معاملات بورس های کالایی به ویژه بورس کالا نیز  به این سامانه خواهد پیوست.

عناوین برگزیده