به گزارش میمتالز، «علیرضا توکلیکاشی» با تاکید بر اینکه افزایش دامنه نوسان در شرایط حساس فعلی و نگرانیهای موجود، به صلاح بازار و سهامداران نبود، افزود: به نظر میرسد تداوم سیاست فعلی سازمان بورس و اوراق بهادار، مبنی بر اعمال محدودیت بر دامنه نوسان، تا زمانی که آرامش بر بازار حاکم شود و بازار سرمایه به بلوغ برسد منطقی و درست باشد.
او در عین حال با بیان این که فرآیند بلوغ بازار و اصلاح مقررات آن باید در یک فرآیند تدریجی و باهم رخ دهد، تاکید کرد: نقطه متعالی و پایانی این اتفاق جایی است که در بازار دامنه نوسان نداشته باشیم و سهام آزادانه حرکت کنند. در این صورت، فعالان بازار با قیمتهای متعادل و درست اردرها و سفارشها را وارد سامانه معاملاتی میکنند.
معاون سابق کانون نهادهای سرمایهگذاری، مواظبت از دامنه نوسان را موضوعی نادرست خواند و گفت: این تصور که با حذف محدودیت دامنه نوسان، امکان دارد سهمها ۵۰ یا ۸۰ درصد نوسان کند، اشتباه است، کما اینکه در بحرانهای مالی دنیا مثل اکتبر ۱۹۲۹ و ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ که دامنه نوسان وجود نداشته، سهمها حداکثر حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد جابهجا شدند، بنابراین این موضوع که باید از دامنه نوسان مواظبت کنیم، اشتباه است. البته این اتفاق زمانی امکانپذیر است که بازار به بلوغ رسیده باشد.
او با اشاره به اینکه بهتر است این سیاست تداوم چندانی نداشته باشد، پیشنهاد کرد: سازمان بورس میبایست شاخصی را تحت عنوان شاخص نگرانی بر مبنای قیمت دلار و سکه در بازار طراحی کند، چراکه دلار و سکه در بازار آزاد بدون دامنه نوسان معامله میشوند و بر این اساس میتوان نشان داد که تا چه میزان در شرایط حساس و اضطرار قرار داریم. اما اگر در شرایط اضطرار قرار نداشته باشیم و بازار به آرامش و نوسانات قیمت طلا و دلار به ثبات رسیده باشد و تغییرات حداکثر در حدود یک تا دو درصد در روز باشد، میتوان برمبنای آن عمل کرد و بر این اساس محدودیت دامنه نوسان یک درصدی سهام را بلافاصله ملغی و بازار را به شرایط عادی هدایت کرد.