تاریخ: ۱۳ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۳۵
بازدید: ۷۳
کد خبر: ۳۵۴۲۸۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
‌می‌متالز - در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با کاهش ۱.۸۵ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۱۱۴ هزار واحدی ایستاد.

به گزارش می‌متالز، هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۱.۸۵ درصد کاهش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۱۱۴ هزار واحدی ایستاد و شاخص کل هم‌وزن با کاهش ۰.۹۳ درصدی در پله ۷۰۰ هزار و ۴۰۲ واحدی قرار گرفت. شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۰.۷۹ درصدی در ارتفاع ۲۲ هزار و ۱۳۱ واحدی ایستاد.

در ادامه کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری، صنعت چاپ و انتشار با افزایش ۱.۸۸ درصدی بیشترین رشد را بین صنایع بورسی داشت و صنعت محصولات چوبی هم در جایگاه بعدی قرار گرفت. همچنین صنعت سایر معادن با افت ۳.۸۵ درصدی در بین صنایع بیشترین کاهش را تجربه کرد.

او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۱۲ هزار و ۵۳۱ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۲ هزار و ۲۲۳ میلیارد تومان، یکشنبه ۳ هزار و ۸۷۵ میلیارد تومان، دوشنبه ۲ هزار و ۸۷۵ میلیارد تومان، سه‌شنبه هزار و ۸۷۰ میلیارد تومان و چهارشنبه هزار و ۷۸۷ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

۴ هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد

او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۳۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۵۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بود. در جریان معاملات این هفته در مجموع ۴ هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سرمایه خارج شد.

محدودیت جدید دامنه نوسان

در ادامه هم رباب وفایی دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بازار پر تنش و پرعرضه‌ای با محدودیت دامنه مثبت منفی یک داشتیم. تلاش‌های حقوقی‌ها برای خرید و متعادل شدن بازار با وجود ریسک‌های سیستماتیک و اتفاقات منطقه نتیجه نداد. با دامنه فعلی به نظر سیاست سازمان حالت رکودی است تا بالاخره گذر از بحران با کمترین کاهش قیمت سهام صورت گیرد هرچند که کاهش جذابیت برای خریدار را به دنبال دارد!

او افزود: برخلاف رویه سابق، طی این چند روز بازارساز حواسش به بازار بود! در هفته کاری که گذشت، میانگین ارزش معاملات به ۲۵۲۵ میلیارد تومان رسید که واقعاً افت چشم‌گیری نسبت به هفته قبل داشت. درآمد دلاری صنایع بورسی با افت ۱۱ درصدی نسبت به شهریورماه سال قبل، به ۶ میلیارد دلار رسیده است. اما سطح درآمد ریالی بازار در ششمین ماه سال، همچنان ۳ درصد بالاتر از میانگین امسال است.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: پول‌های حقیقی که از سهام و صندوق درآمد ثابت خارج شدند به نظر برای خرید طلا و دلار به بازار‌های موازی برای کنترل ریسک سیستماتیک دارایی‌های‌شان خواهند رفت. صندوق‌های طلا و زعفران باز مورد توجه بودند و بالاترین قیمت‌های چند ماه اخیر را به خود دیدند و بعد از چند هفته مجددا نرخ بهره افزایشی شد و شاهد نابسامانی در بازار اوراق هستیم.

وفایی بیان کرد: بررسی روند نرخ‌گذاری ارز نیمایی و نرخ ارز در بازار آزاد در نیمه نخست امسال نشان می‌دهد که فاصله این دو نسبت به ابتدای سال کاهش چشم‌گیری یافته است. انتظار می‌رود بعد از فروکش کردن این هیجان منفی و تعادل در کلیت بازار نماد‌هایی که گزارشات خوب و یا p/e پایینی دارند شاهد نوسانات رو به بالا باشند.

حالا باید منتظر ماند و دید در هفته کاری پیش‌رو جهت حرکت بازار سهام به کدام سو خواهد بود؟

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده