تاریخ: ۰۷ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۶:۲۷
بازدید: ۲۳۷
کد خبر: ۳۵۶۹۴۲
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران در گفتگو با «می‌متالز» عنوان کرد:

نگاه ما به تولید فولاد سبز باید عملگرا باشد/ سهامداران بازار سرمایه، نگاه بنیادین به سهام خود داشته باشند

نگاه ما به تولید فولاد سبز باید عملگرا باشد/ سهامداران بازار سرمایه، نگاه بنیادین به سهام خود داشته باشند
‌می‌متالز - فولاد آلیاژی ایران، طرح‌های توسعه‌ای خود را به پیش برده و در حال مذاکره برای گرفتن یک پهنه معدنی است تا بتواند خوراک مورد نیاز خود را تامین کند. این واحد فولادسازی همچنین نگاه ویژه‌ای به تولید فولاد سبز دارد.

به گزارش می‌متالز، «محمد کمال‌زاده» مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران در حاشیه سمپوزیوم و نمایشگاه فولاد ۱۴۰۳ کیش در گفتگوی اختصاصی با «می‌متالز» عنوان کرد: حوزه فولاد سبز، نگاه زیست‌محیطی به تولید فولاد دارد که یک حوزه اجتناب‌ناپذیر است. در زمینه آلایندگی بر اساس آمار بین ۷ تا ۱۰ درصد کربن منتشرشده در دنیا، مربوط به صنعت فولاد است. از سوی دیگر، کره زمین در مخاطره گرم شدن قرار دارد که این امر غیرقابل اجتناب است که باید به آن نگاه ویژه شود؛ بنابراین نگاه زیست‌محیطی به حوزه فولاد، نگاهی ضروری و بااهمیت است.

کمال‌زاده در ادامه افزود: حال با چه استراتژی و چه رویکردی، باید به تولید فولاد سبز نگاه کنیم، آیا قرار است نگاه آکادمیک یا شعارگونه به این موضوع داشته باشیم یا نگاهی عملیاتی؟ به نظر می‌رسد این مباحث هیدروژن سبز که مطرح است، قابل ارائه در مجامع است. اگر بخواهیم نگاه اقتصادی به این موضوع داشته باشیم، جای تامل دارد. اگر تولید ۱.۸ تا ۲ میلیارد تن فولاد جهان در ۵۰ سال آینده داشته باشیم، باید در نظر بگیریم که اقتصاد دنیا کشش این موضوع را ندارد. همچنین بر اساس محاسبات کنونی، قیمت فولاد ۲.۵ برابر خواهد شد که در این راستا باید ببینیم اقتصاد خانوار تاب‌آوری این افزایش قیمت را دارد.

نگاه ما به تولید فولاد سبز باید عملگرا باشد/ سهامداران بازار سرمایه، نگاه بنیادین به سهام خود داشته باشند

تولید فولاد سبز از نگاهی آکادمیک تا عملگرا

وی در ادامه با تاکید بر این موضوع که راهکار تولید فولاد سبز بسیار ساده است، گفت: اگر ما به سمت جمع‌آوری کربن کپچر پیش برویم و حتی تبدیل این کربن به چیز‌های با ارزش‌افزوده بیشتر، ارزش‌آفرین خواهد بود، مانند یخ خشک برای سردخانه‌های بدون برق که از ضایعات محصولات کشاورزی و دامی پیشگیری خواهد کرد که می‌تواند درآمدزا نیز باشد. به نظر من، نوع نگاه ما به فولاد سبز یا به عبارتی به سمت تولید کربن کمتر، باید نگاهی عملگرا تا آکادمیک باشد.

طرح‌های توسعه‌ای فولاد آلیاژی ایران

مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران درباره طرح‌های توسعه‌ای این مجموعه، اظهار کرد: در فولاد آلیاژی، طرح یزد۱ یا فولادسازی۲ کاملا اجرا شد. در طرح وایر نیز نزدیک به ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داریم که حدود ۱۰ ماه دیگر راه‌اندازی کامل آن را خواهیم داشت. به وسیله اوراق این طرح، تامین مالی شده و یک تامین مالی دیگر نیز خواهیم داشت تا پروژه با مشکل مالی مواجه نشود.

نگاه ما به تولید فولاد سبز باید عملگرا باشد/ سهامداران بازار سرمایه، نگاه بنیادین به سهام خود داشته باشند

ناترازی انرژی، عامل کاهش تولید فولاد

کمال‌زاده همچنین درباره ناترازی انرژی بیان کرد: ناترازی انرژی ظرفیت‌های تولید فولاد را کاهش می‌دهد. در کشور حدود ۴۸ میلیون تن ظرفیت فولادسازی داریم، ۳۰ میلیون تن تولید می‌کنیم، جدا از مسائل بازار و صادرات، ناترازی انرژی ظرفیت فولاد را کاهش داده است. باید در این راستا برنامه‌ریزی صحیحی انجام شود تا چالش‌ها برطرف شده و طرح‌ها توجیه اقتصادی بهتری یابند.

وی در پاسخ به این پرسش که گرفتن پهنه معدنی برای فولاد آلیاژی به کجا رسید، گفت: برای پهنه معدنی در حال مذاکره هستیم، البته صد درصد نهایی نشده، اما اگر اتفاق افتاد آن را اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران در پاسخ به این پرسش که تفاوت نرخ ارز‌های بازار چه تاثیری بر بازار شما گذاشته است، گفت: دولت جدید نگاه بهتری به حوزه ارز و صادرکننده دارد. در دولت قبل ملزم به ارائه ارز در سامانه نیما بودیم که این موضوع سبب کاهش صادرات شد. ما باید متوجه باشیم که بنگاه‌های اقتصادی وظیفه تامین ارز برای کشور را برعهده دارند و وظیفه بانک مرکزی سیاست‌گذاری صحیح و تسهیل‌گری است. اگر این صندلی‌ها درست باشند و هر کسی در جای خود بنشیند، مشکل ارز نیز حل می‌شود. در زمینه تک‌نرخی شدن ارز نیز این بازار باید با یک مدل اقتصادی مدیریت شود، ممکن است حاکمیت اجازه تک‌نرخی شدن ارز را ندهد، ولی با این وجود باید به سمتی برویم که صادرکننده سبب ارزآوری به کشور شود و این ارز زمانی که به ریال تبدیل می‌شود، برای صادرکننده اقتصادی باشد.

به بازار سرمایه خوش‌بین هستم

کمال‌زاده همچنین درباره بازار سرمایه و ریزش سهام این بازار و سهم «فولاژ» عنوان کرد: ریزش بازار سرمایه یک موضوع روانی است و واقعی نیست. اگر سهامداران نگاه بنیادین به سهام خود داشته باشند، آن را نخواهند فروخت. پیش‌بینی من این است که پس از هر فرازی یک فرود و پس از هر فرودی یک صعودی در پیش است. بدون شک سهم ما ارزشمند است و من فکر می‌کنم در آینده نزدیک وضعیت اقتصاد کشور بهتر می‌شود و این سهام به جایگاه اصلی خود برمی‌گردد.

گفتگو از علیرضا جعفری نژاد؛ پایگاه خبری فلزات خاورمیانه (می متالز)

نگاه ما به تولید فولاد سبز باید عملگرا باشد/ سهامداران بازار سرمایه، نگاه بنیادین به سهام خود داشته باشند

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده