تاریخ: ۰۲ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۵۵
بازدید: ۶۹
کد خبر: ۳۵۶۳۹۲
سرویس خبر : آهن و فولاد

راهکار مدیران فولاد برای بازیافت حرارتی و حرکت در مسیر کربن‌زدایی

راهکار مدیران فولاد برای بازیافت حرارتی و حرکت در مسیر کربن‌زدایی
‌می‌متالز - مدیران شرکت‌های بزرگ فولادی در پنل تخصصی "فناوری‌های موجود و نوآورانه بازیافت پسماند‌ها در فرآیند تولید فولاد سبز" سمپوزیوم فولاد ۱۴۰۳، به ارایه راهکار‌هایی برای بازیافت حرارتی، تولید فولاد سبز و کربن‌زدایی در این صنعت پرداختند.

برنامه صرفه‌جویی ۵۰ درصدی فولاد خوزستان

به گزارش می‌متالز، امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در این پنل تخصصی، گفت: اقتصاد چرخشی یک مدل تولید و مصرف است که استفاده بهینه از مواد را در پی دارد.

ابراهیمی با بیان اینکه مصرف قراضه در سال ۲۰۲۲ حدود ۵۹۸ میلیون تن بوده است، گفت: هند تا سال ۲۰۴۷ هم تولید خود از قراضه را از ۲۰ به ۵۰ درصد می‌رساند. وی در ادامه اظهار داشت: رشد مصرف فولاد تا ۲۰۵۰ حدود ۹ درصد پیش‌بینی شده، اما مصرف قراضه به ۴۰ درصد می‌رسد.

مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با اشاره به بازیافت حرارت به عنوان یکی از روش‌های بهینه‌سازی انرژی، گفت: مطالعات ما نشان می‌دهد که با بازیافت حرارت صنعت، برق مورد نیاز را می‌توانیم تولید کنیم.

وی افزود: بازیافت حرارت منجر به افزایش بازدهی سیستم، کاهش مصرف سوخت و کاهش مصرف گاز Co۲ می‌شود.

ابراهیمی تصریح کرد: شرکت فولاد خوزستان مطالعاتی در این زمینه با شرکت‌های دانش‌بنیان انجام داده و به نتایج مناسبی رسیده است.

اجرای طرح پساب صنعتی

از سوی دیگر مهدی کوهی مدیرعامل شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان با اشاره به اینکه طرح استفاده از پساب‌های صنعتی و بهداشتی با ۸۵ درصد پیشرفت در حال اجراست، گفت: این طرح با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شده و در دهه فجر افتتاح می‌شود.

وی افزود: مزایای این طرح شامل تضمین کیفیت فولاد، کاهش برداشت آب، حفظ محیط زیست، ساماندهی فاضلاب شهر‌های اطراف و امکان انجام طرح‌های توسعه است.

کوهی با بیان اینکه راهی جز تولید فولاد سبز نداریم، تصریح کرد: تا سال ۲۰۳۵ باید تولید فولاد سبز را داشته باشیم و ضروری است برای دستیابی به این هدف، دولت از منابع صندوق ذخیره ارزی یا ارائه تسهیلات کم بهره، به برنامه تولید فولاد سبز کمک کند.

راهکار‌های کاهش کربن در فولاد

محمد کمال‌زاده، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران نیز در این پنل تخصصی با اشاره به راهکار‌های کاهش میزان کربن در صنعت فولاد گفت: نخستین گام، تغییر روش تولید از کوره بلند به کوره قوس الکتریکی است که با توجه به عمده تولید فولاد ایران به روش قوس الکتریکی، می‌توان اذعان کرد که این امر در راستای فولاد سبز است.

وی افزود: روش دوم، جذب، ذخیره‌سازی و استفاده از کربن (CCS) است که ما برای تحقق این مهم، از شرکت‌های دانش‌بنیان درخواست همکاری داریم. کمال‌زاده ادامه داد: روش سوم، جایگزینی هیدروژن -به عنوان عامل احیاکننده- با گاز طبیعی یا زغال در واحد‌های احیا است.

ضرورت توجه جدی‌تر به کاهش کربن در تولید

محمد ابکا، مدیرعامل شرکت فولاد تکنیک در این پنل تخصصی با بیان اینکه علت کامل نشدن ظرفیت‌های تولید، عبور از طرح جامع فولاد بوده است، گفت: در طرح ایجاد ۵۵ میلیون تن ظرفیت فولاد، زیرساخت‌ها دیده نشده است.

وی ادامه داد: در درون بخشی زنجیره (تولید نیمه نهایی تا نهایی)، با عدم توازن مواجه شده‌ایم.

ابکا با بیان اینکه دنیا از ۲۰-۲۵ سال پیش نگران ورود کربن به اتمسفر شده است، اظهار داشت: فولاد ۸ تا ۱۰ درصد (از صنایع) کربن وارد هوا می‌کند.

وی افزود: چندان دور نیست که کشور‌ها بر روی فرآیند تولید فولاد تعرفه بگذارند. در این صورت، باید عمیق‌تر و جدی‌تر به تولید فولاد توجه کرد.

جداسازی تیتانیوم و وانادیوم از سرباره ذوب آهن

سیروس مؤتمن، نائب رئیس انجمن خدمات مهندسی اصفهان در این پنل با اشاره به اهمیت بازیابی سرباره‌های کارخانه‌های فولادی گفت: سرباره شرکت ذوب آهن اصفهان از مواد ارزشمندی همچون وانادیوم و تیتانیوم برخوردار است.

وی ادامه داد: از انجمن آهن و فولاد ایران و همچنین شرکت ذوب آهن تقاضا داریم نسبت به کسب فرآیند استحصال این مواد از سرباره اقدام کند.

ضرورت تولید فولاد کیفی‌تر

محمدحسن جولازاده، عضو هیات‌ مدیره انجمن آهن و فولاد ایران در این پنل با بیان اینکه باید فولادِ اقتصادی‌تر و با کیفیت بالا تولید کنیم، گفت: با توجه به وجود قابل توجه سرباره در. واحد‌های فولادی، نیاز به یک مدیریت توانمند برای بازیافت این مواد داریم.

وی افزود: سال گذشته میلادی، دنیا ۶۱۶ میلیون تن سرباره تولید کرد که حدود ۴۱۹ میلیون تن آن مربوط به کوره بلند بوده است. به گفته جولازاده، در چین کل سرباره تولید شده، به مصرف می‌رسد.

تجارت کربن در دنیا

عبدالله اعزازی اردی مدیرعامل شرکت مهندسی آمیار پولاد، در این پنل اهمبت تجارت کربن در دنیا را مورد تاکید قرار داد و گفت: درباره بهینه‌سازی انرژی حرارتی از بخش کک‌سازی شرکت ذوب آهن اصفهان مذاکراتی شده و اقداماتی صورت گرفته است.

منبع: ایمیدرو

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت