به گزارش میمتالز، وی گفت: استفاده از محصولات جانبی تولید شده در صنعت فولاد و تولید فولاد سبز در چند سال گذشته به یکی از مهمترین موضوعات در صنعت فولاد و حفاظت از محیط زیست تبدیل شده است.
ابراهیمی با اشاره به اقتصاد چرخشی گفت: اقتصاد چرخشی یک مدل تولید و مصرف است که هدف آن، کاهش ضایعات و استفاده بهینه از، منابع موجود است. در این مدل بهجای دور انداختن مواد و محصولات، بهطور مداوم، بازسازی و بازیافت مجدد میشود. این فرآیند باعث طولانیتر شدن چرخهی عمر بازیافت میشود.
مدیرعامل فولاد خوزستان در مورد بازیافت حرارت، گفت: صنعت فولاد حدود ۸ درصد از تقاضای جهانی انرژی را تشکیل میدهد. ۲۰ الی ۴۰ درصد از هزینههای تولید فولاد مربوط به انرژی میباشد. مطالعات نشان داده که با حرارت ناشی از صنعت فولاد، ۱۰ درصد از برق مورد نیاز این صنعت را میتوان تامین کرد. پس با اطمینان میتوان گفت که بازیافت انرژی حرارتی، موجب افزایش بازدهی، کاهش مصرف سوخت و کاهش انتشار گازهای گلخانهای و CO۲ خواهد شد. در این زمینه شرکتهای فولادی اقداماتی همچون: پیشگرم کردن فولاد، شارژ اسفنجی گرم، پیش گرم کردن گاز، خوراک در فرآیند احیای مستقیم، تولید بخار و برق از روش جذب حرارتی را انجام دادهاند.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر شرکت فولاد خوزستان، دربارهی بازیافت حرارتی مطالعاتی را انجام داده و این امر تامین ۳۵ مگاوات برق پیوسته را به دنبال خواهد داشت. در واقع پتانسیل تولید ۵۰ درصد برق مصرفی با استفاده از انرژی حرارتی وجود دارد.
در حاشیه مراسم افتتاح بیستوششمین همایش و نمایشگاه سمپوزیوم فولاد، پانل تخصصی با حضور جمعی از مدیران صنعت فولاد کشور انجام شد.